Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní náčelník Pepa Novák je sice povýšen na majora, jinak má ovšem stejné potíže, a navrch ještě některé nové. Občané ho zlobí a stále se marně snaží sexuálně uspokojit náruživou manželku Vilmu. Navíc mu teď život komplikuje početná cikánská rodina v sousedství. Majitel fotbalového klubu Leo Kohn není příliš spokojený s výkony mužstva, nepomáhá ani podplácení rozhodčích. Navíc je stále na kordy s tchýní Ester, posedlou sázením Sportky. Leo se s tchýní pohádá. Z hádky vzejde neobvyklá sázka. Jestli Ester dokáže sestavit mužstvo, které Kameňákov porazí, stane se Leo jejím otrokem. Pokud ovšem Kameňákov zvítězí, odejde Ester z domu a už se nikdy neukáže. Je jisté, že v neděli půjde o hodně. (TV Nova)

(více)

Recenze (654)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Na první shlédnutí jsem hodnotil také odpad,ale čím víc se opakovaně v tv na to dívám,tím víc se mi to líbí. Opravuji hodnocení a přidávám dvě*. Mrazík je taky pěkná blbost a stal se kultovním zažitým filmem, Kameňák potřebuje čas.Pár výborných scén a vtipů tam je, celkový film nic moc,ale je to přece "Kameňák". ()

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška je černá díra. Na počátku byl talent, na dočasném konci... jak to nazvat? Poušť, absolutní pustina, neuvěřitelné diletanství, nulové vedení herců (vždyť i ta poslední bába z Hoštic hraje lépe než zdejší "profesionálové"!), žádný scénář (náznak zápletky s fotbalovým zápasem evokuje scénáristické stádium rozkladu dle hesla: dám si sedm piv a jednu zelenou), prachsprosté rutinérství a snad jedno jediné místo, kdy se člověk zasměje něčemu tak trapnému, že už to bez emocí ustát nejde a nechce-li se divákovi plakat nebo okusovat nábytek vzteky, tak tu hubu prostě zkřiví. Zkrátka a dobře bezduché omalovánky pro televizní zábavou zmrzačené diváky. Tímto si na náhrobní kámen tesám: "vydržel až do konce, hledal vtip a kdesi pošel žízní a hladem, protože šutry žrát nelze". Sbohem, Kameňákove, a už se probůh nevracej z říše pohádkové debility a království senilních hereckých trosek. Nebo trošek? ()

Reklama

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Abyste mě nepovažovali za blbce, tak musím říct, že třetí díl Kameňáku je podle mě nejenom nejlepším dílem série, ale taky se mi nelíbí, že je tu jako třináctý nejhorší film všech dob. Rozhodně si nemyslím, že na vrcholu tohoto žebříčku můžou být zrovna české filmy, protože v Hollywoodu ročně vznikne tolik prasáren, že by se to do tohohle žebříčku ani nevešlo. Tři hvězdičky dávám proto, aby se tenhle film měl šanci vyškrábat se k trochu lepšímu hodnocení... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Pravá lidová zábava, vrchol nevkusu, a nebo jenom odraz společenského bonmotu na poli lidového humoru? Předpisový diktát od TV Nova, čemu se budeme smát, je nemilosrdný. Z nabízených možností si každý vybere sám. Když jsem druhému Kameňáku dával dvě hvězdičky, zablýskla se ve mně jiskra naděje na lepší časy. Zdeněk Troška však předkládá nezvratné důkazy o své režijní impotenci. Ne, není špatným režisérem proto, co točí, ale pro to, jak točí. Hodinu a tři čtvrtě jsem nevěřícně kroutil hlavou nad tím, jak dokáže někdo vedle sebe postavit naprosto brilantní fór vedle toho nejtupějšího a nejnevtipnějšího. Troška si pod sebou uřezal větev, která měla nejsilnější strukturu z celého (díky Bohu, že natolik chudého) stromu. Samozřejmě, že o příběhu nemůže být řeč, ale rozhodně jde hovořit o pevném ústředním bodu celého vyprávění. S překvapivě ucelenou decentností předkládá vtipy o cikánech, ale hned vzápětí zase (ne)chtěně tlačí na pilu, když se s křečovitě postaví tváří v tvář moralizačnímu podtextu o českém postoji k této rasové menšině. Ne, stav společnosti není to, co dokázal ve svém filmu předložit, i když to(!) jednoznačně chtěl. Za tohle se na něj snese kritika, protože se mermomocí snažil vyprávět něco, co mu nešlo. Ale hněv a zloba zase padne za vtipy, které vyplňují zbylou část „filmu“. O jejich úrovni se dá pochybovat stejně tak dobře, jako o režisérově provedení. Možná, že kdyby Troška vzal kameru a udělal si malou procházku po samotném Týnu nad Vltavou, tak by se mu podařilo ukořistit mnohem více humoru, než jaký mu do kamery odříkávají herci, nad nimž nezbývá nic jiného než zaplakat. Snad jen Josef Laufer si zaslouží mimořádnou pochvalu za svého dokonalého Lea Kohna, i když ne každý snese jeho nekonečné hořekování. Takže když to shrnu, tak mi vyjde, že i přesto, že Troška přinesl do filmu vtipy, které mi chyběly v předchozích dvou dílech, hranici mezi trapností a humorem přeskočil v úplně jiných chvílích, než v jakých sám chtěl. Doufejme tedy, že s tímhle tématem nadobro končí, i když jeho úvahy o vážně mířených projektech vyvolávají ještě více husí kůže, než fakt, že by měl přijít Kameňák 4 a s ním vtipy, které tu ještě nebyly ()

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Kameňákov žije fotbalem, a je to na celém městečku znát. Bohužel, oficiální tým Lea Khona se neprojevuje žádným extra výkonem (asi jako Brno v současném ročníku Gambrinus Ligy), a hrají tak strašně, že už se na to nemůže dívat ani Khonova příšerná tchyně. Ta díky vítězství ve Sporce má peněz na rozdávání, a tak se s Khonem vsadí, že postaví tým - který ten jeho rozdrtí. A vzhledem k tomu, že se zrovínka do městečka přistěhovala jedna rozvětvená cikánská rodina (která se s míčem na kopačkách snad i rodí), nemá hledání nikterak těžké ... U předchozích filmů jsem ještě přimhouřil oko, ale napotřetí to už Troškovi neusnadním. Sada vtipů je v kameňácké trojce rozšířena (díky cikánské rodině) rozšířena i o ty rasistické (což jak Troška určitě dobře ví, v naší krajině náramně frčí), nicméně největší příděl vtipů si už Troška vypráskal v prvních dvou Kameňácích, a na trojku už moc nezbylo. Fakt se divím (a v trojce trojnásob), proč ti herci do tohoto projektu šli - co jim za to rejža nabídnul? ()

Galerie (15)

Zajímavosti (13)

  • Menší roli Helmuta, majitele fotbalového klubu Austria Temelín, si zahrál Pavel Pásek, producent všech filmů ze série Kameňák a kapelník rockové skupiny Walda Gang. (rublik05)
  • Pacient nemocnice Uzlíček (Zdeněk Kozák st.) má nad postelí napsané své jméno a pod ním datum narození 1904. V prvním díle však povídal, že bojoval v první světové válce. V té by mu však bylo 10-14 let, což odporuje jeho výpovědi. (ELBobes)
  • Na začátku dne, kdy se hraje důležité fotbalové utkání, je na obrazovce napsáno "neděle". Během utkání lze současně zahlédnout datum zápasu 21. června 2004. Datum však připadá na pondělí. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama