Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní náčelník Pepa Novák je sice povýšen na majora, jinak má ovšem stejné potíže, a navrch ještě některé nové. Občané ho zlobí a stále se marně snaží sexuálně uspokojit náruživou manželku Vilmu. Navíc mu teď život komplikuje početná cikánská rodina v sousedství. Majitel fotbalového klubu Leo Kohn není příliš spokojený s výkony mužstva, nepomáhá ani podplácení rozhodčích. Navíc je stále na kordy s tchýní Ester, posedlou sázením Sportky. Leo se s tchýní pohádá. Z hádky vzejde neobvyklá sázka. Jestli Ester dokáže sestavit mužstvo, které Kameňákov porazí, stane se Leo jejím otrokem. Pokud ovšem Kameňákov zvítězí, odejde Ester z domu a už se nikdy neukáže. Je jisté, že v neděli půjde o hodně. (TV Nova)

(více)

Recenze (655)

gjjm 

všechny recenze uživatele

Když jsem na www.otrlydivak.cz ke svému překvapení narazil na tento film, rozhodl jsem se přestat odsuzovat něco, co jsem neviděl, a sehnat si toto veledílo (pro jistotu poslední díl v obavách, že první dva bych nevydržel). Jde o jakousi nesouvislou montáž více či méně dementních vtipů, montáž, v níž kameraman podle všeho uprostře natáčení objevil zoom a po zbývající dobu na něm držel prst a žasnul, jak je to úžasná funkce, montáž, v níž se na stupidním scénáři ztrapnilo několik známých herců (snad s výjimkou výborného Josefa Laufera). Navíc získává tento klenot české kinematografie pomyslné osobní ocenění za nejhorší soundtrack v dějinách filmu. Item: je neuvěřitelné, jak dokonale dokázali v tomto filmu zkurvit (jinak se to říct nedá) takovou relativní banalitu, jako je střih (zvlášť u těch scén, kde se hrál hokej). Má-li to být komedie, sledoval jsem to však s úsměvem pobaveným směšností tvůrců, který v nejzdařilejší scéně, totiž elektrickém rybolovu, přerostl ve škodolibý škleb. Je mi záhadou, že za celou dobu sledování jsem nepocítil touhu film vypnout - snad jsem chtěl vidět závěrečný ohňostroj trapnosti, ke kterému také téměř došlo :) Ale proč tomu tedy dávám pět hvězd? Protože to je geniální filmařský experiment, myslím, že celá série, nicméně nechci si kazit vkus zkoušením - v prvním díle Troška chtěl zkusit, jestli nesouvislým spojením vtipů může vzniknout komedie. Zjistil, že nemůže, ale rozhodl se ve dvojce zkusit, co všechno divák vydrží, a ve trojce, co všechno se dá při natáční filmu posrat. A zjistil, že všechno. Jde o geniální filmový experiment. Neboť: je-li experiment definován jako snaha o překročení dosavadních filmových zákonitostí, aby tyto hranice mohly být tvůrčím způsobem rozšířeny, je Kameňák experimentem absolutním. Tento skvost české kinematografie je totiž dokonalým odstrašujícím příkladem, jak film NEMÁ vypadat, a zároveň absolutní negací VŠECH filmových postupů a prostředků filmové řeči. A já bych mu chtěl z toho důvodu provolat třikrát sláva, sláva, sláva (doufaje, že nemám pod stolem nadrženou důchodkyni) a požádat tímto Mistra Trošku o další pokračování :) ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

"Kameňák 3" je naozaj veľmi zlý film. Scenár je len chaoticky riadeným tokom navzájom prepojených vtipov. Čo je v podstate zaujímavý nápad, ale samotná realizácia nie je vôbec uspokojivá. Zdeněk Troška je režisér, ktorého ja raz nedokážem pochopiť a oceniť. Mne ten jeho štýl príde desne buransky plytký. Najviac svoje filmy ničí tým, že obsadzuje nehercov alebo totálne podpriemerých babrákov, ktorí nedokážu presvedčivo zahrať ani prd. Bolo mi z toho až trapne. "Kameňák 3" je odpad! ()

Reklama

blackJag odpad!

všechny recenze uživatele

Nevtipné panoptikum hrůzy. Schválně jsem si jeden díl dal, protože Trošku neodsuzuji s obecnou samozřejmostí (jako velké procento filmových fanoušků), ale opravdu nechápu, jak člověk, který natočil televizní evergreeny jako Slunce, seno (klidně celou trilogii) nebo Bota jménem Melichar (filmy, u kterých u bedny vždycky zaparkuji), dokázal položit základ takové zhůvěřilosti. 0% ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"To je život, tohleto !! Kdybych to byl věděl, když jsem lez na svět, byl bych se oběsil na pupeční šňůře.." ;) Zprvu se zdálo velmi pozitivní a uklidňující, že Troškař Zdenda točí jen trilogie, on se ale nakonec stejně našel ještě větší bloud, který se na těch jeho filmových mršinách rozhodl paraziticky přiživit.. A tak třetí Kameňák platí vlastně jen za takové filmové předpeklí.. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

A máme tu završenie veľmi úspešnej českej trilógie Kameňák. Som prekvapený takýmto hodnotením, čakal som totiž asi 8 % nie až 16 :D Celý film bol trápny až to nebolo vôbec pekné. Ked som to pozeral tak sa mi normálne vo vrecku otváral nožik. Takéto blbé filmy by mali zakázať vôbec vydať. Horrible! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (13)

  • Během natáčení se jeden komparzista platonicky zamiloval do Dolly Buster (občanským jménem Nora Baumberger). Z milých sympatií se nakonec stalo nepříjemné obtěžování. [Zdroj: prask.nova.cz] (Duoscop)
  • Filmovou píseň "Nevěřím", v romštině "Na Pačav", nazpívali Yvetta Blanarovičová a Hynek Tomm. Hudbu složil Miloš Krkoška a otextovali ji představitelé romských rodičů z filmu Ervín Oláh a Ilona Ferková. (funhouse)
  • V jedné ze scén Vilma (Jana Paulová) pronese, že drží dietu, což doplní slovy: "A cítím se fajn", přičemž ještě udělá specifickou pozici a gesta. Celá scéna je odkazem na reklamu na hubnoucí koktejl, v němž herečka účinkovala. V reklamě říkala stejnou větu i prováděla onu specifickou pózu. (funhouse)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno