Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč mi o tomhle filmu nikdo neřekl dřív - jeho objev mě neuvěřitelně nadchnul, protože bych nevěřil, že někdo mohl něco takového natočit - ten nápad, kdy se Praha ve filmu vydává hned za několik evropských metropolí, je sám o sobě fascinující bizar, což v kombinaci s parádním soundtrackem a spoustou hezkých holek dalo vzniknout filmu, u kterého jsem málem umřel smíchy. Vidět to po 20 letech od premiéry navíc znamená, že už se z toho pomalu stalo slušné retro zachycující spoustu dobových detailů a lokací, které už dnes vypadají úplně jinak, takže z toho na člověka trochu i padne smutek, jak ten čas letí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rozhodně „neodpadová“ záležitost, jak by se mohlo zprvu zdát. Přesto spíše úsměvná (než-li vtipná) báchorka o tom, kterak jedna záměna jmen může vykřesat jeden šílenej trip po Evropě. Napříč zvyky a tradicemi nás provede kvarteto kamarádů (tři průměrní hošani a rozkošná Michelle Trachtenberg) a dočkáme se i několika překvapení (bordel máma Xena, potetovanej Matt Damon, sociální Východ, malý Hitler, několik českých tváří a slušné množství párů koziček..).. Není to nic takového, jako když se člověk těšil po peripetiích s Jimovým koláčem na druhé Prcičky, ale tvůrci se určitě nemusejí stydět. Hodnocení pomáhá i absence fekálního humoru, nicméně jednou bohatě stačilo!! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Preboha, Jenny, ale ja predsa nespávam so všetkými ženami, ktoré stretnem! Spávam predsa aj s mužmi.“ Nič som nečakal, dokonca som si k tomu sadal takmer z donútenia. O to bolo príjemnejšie moje prekvapenie z nadupaného deja, ktorý nedisponuje oscarovými hereckými výkonmi, ani scenár á la Memento, ale berie dych strhujúcim tempom. Ak vás prvý vtip neosloví, zbombarduje vás druhý alebo tretí (prinajhoršom desiaty). Vrcholom je geniálny Miroslav Táborský ako zamestnanec bratislavského hotela, ktorý sa po prijatí prepitného (päť centov) otočí k šéfovi, vyfacká ho a ide si kúpiť vlastný (!). Celkovo je bratislavská pasáž excelentná (Hostel handra). Avšak i mimo nej vás čaká hromada vtipov (Hooligan Vinnie Jones, bitka robotov, elegantný Francúz v bielom oblečení, nudapláž, David Hasselhoff, incest, detský Hitler, hašišové koláčiky, najerotickejší salón minimálne v Amsterdame, nemecký šofér so spánkovým deficitom). ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tuhle kapitální a přitom zábavnou bejkovinu musí člověk brát s nadhledem i když to místo Slovenská mohli tvůrci dosadit jiny stat.Ze Scottyno se vyklube sympaťák i když je tak trochu trouba, ale kdo není. Celá skupina Scottyho parťáků je sympatická i když Michelské Trachtenberg (není příbuzná s Trautenberkem?) oplývá i krásou. Některé scény jsou nadprůměrné a některé ne. Písnička Scotty doesn't know s cameem Matta Damona je chytlavá, stejně jako je vtipné dámské třeba Lucy Lawless a dalších. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na americkú komédiu určite nadpriemerná záležitosť. Príjemné herecké obsadenie, nevynímajúc sexy Michelle Trachtenberg. Vinnie Jones ako futbalový fanúšik exceluje a prebudil vo mne túžby na opätovné zhliadnutie Hooligans. Malý hitlerko dokázal rozosmiať, strápnenie Slovenska bolo nehorázne dobre vymyslené. Myslím, že režisér chcel poukázať práve na mylné Americké predstavy o krajine za veľkou mlákou. A to sa mu rozhodne vydarilo. Guilty pleasure ako vyšité.) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Filmovat se začalo 5. května a natáčení probíhalo až do července roku 2003 v České republice, ale také ve Francii. (Stocki)
  • Před bránou ve Vatikánu, kdy Jenny (Michelle Trachtenberg) říká strážci, že Cooper (Jacob Pitts) je retardovaný, má zbytek zmrzliny a jí košíček. O záběr později má opět celou zmrzlinu s velkým kopečkem. (Reek)
  • Severoamerické tržby dosáhly 17,8 milionu amerických dolarů, celosvětové 22,6 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama