Reklama

Reklama

Všehochlup

Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1978, 11 min

Byl jednou jeden král a ten měl slabost – ošklivou chlupatou mrchu Všehochlupa. Jeho tři dcery se kvůli tomu ani nemohly vdát, každý nápadník od zámku rychle utíkal. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Méně než za pět se prostě dát nedá. Člověk při koukání jenom nevěřícně vrtí hlavou, jestli se jako fakt nepřeslechl, jestli jako fakt ten slušný Filipovský tohleto řekl? "Máš krátký tričko, kouká ti nádobíčko". Jinak se musím pochlubit, na to řešení, které Vendovi nakukal až třetí noc Vítr, na to jsem přišel hned první noc a sám! ()

Master19 

všechny recenze uživatele

"Honem štamprdli, bude binec." To si musím zapamatovat! Něco tak nenápadného a tak geniálního muselo vzniknout za normalizace, v časech dvojsmyslů a přetvářky. Ale huš s politikou, přímočarý příběh omotaný spoustou krásných klubíček s fantastickým průvodním slovem mistra Filipovského. To samozřejmě není pohádka, tam by neměl co dělat švagr co zná každou ďouru. Výborně jsem se bavil, musel jsem se na to podívat třikrát po sobě, protože to je tak uklidňující. Ale na Vendu nemám, ten to s čarodějkou zvládnul za noc čtrnáctkrát, a to teda, klobou dolů! ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

hihi :-)) tak pohádka krapet lechtivá v závěru, ale ten Františkem Filipovským vyprávěný příběh je skvostný! :-) Jeho projev nemůže nikdo nahradit, je tak typický a ojedinělý... Každopádně jsem se výborně bavila, hlášky vynikající "kůň by našel spíš halí belí než princeznu" a ta třetí noc, kdy měl princ hlídat princeznu mě doslova odrovnala, u pohádky celkem netypické plnění úkolu ;-)) ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Jeden ze skvostů československého animovaného filmu. Třeskutě vtipný, člověk si nestačí vychutnat právě řečené, aby byl vzápětí převálcován novou hláškou. Famózně namluvený Františkem Filipovským je tento krátký snímek milým osvěžením ducha, po kterém se setrvačností ještě nějakou dobu chvěje bránice a cukají koutky úst... ()

Ak.žena 

všechny recenze uživatele

Viděno na VŠ semináři literatury jako materiál, který "se jinam nevešel", spolu s "Drátovat, flikovat" a "Vodou čerstvosti". Verdikt k trojici obecně v komentáři u prvního zmiňovaného dílka. Prvky parodie bohužel hodně známé pohádky bohužel převládaly nad ostatním, Filipovský samozřejmě skvělý, z trojice mně nejbližší humor ("Král si zkoušel položit ruku na ovci, ale nebylo to ono." atp. :D). ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama