Reklama

Reklama

Bláznivý výlet dvou rockerů časoprostorem. Bill a Ted jsou nerozluční přátelé. Je jim sedmnáct a místo studií se zajímají víc o vlastní rockovou kapelu. Jenže jestliže Ted neuspěje u zkoušky z historie, půjde na vojnu a všechny jejich plány se zhatí. Na pomoc přichází záhadný podivín, který jim nabídne výlet časoprostorem. Setkání s významnými osobnostmi jednotlivých století jim při zastávce v dvacátém století umožní zvládnout zkoušku na výbornou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (101)

Wade Wright

všechny recenze uživatele

"Noooo way!"Hele naprosto miluju tenhle zhulenej 80s vibe a ten film vlastně chápu a líbí se mi. Bill a Ted jsou přesně tak cool jaký jsou a po nějaké kultovní stránce tomu nemám co vytknout. Musím, ale říct že jsem si je neužil ani zdaleka tak moc jako třeba podivnou vědu se kterou bych to asi nejvíc srovnal. Chybělo mi tam asi víc normie vtipů :D. Ale i přes to tomu nemůžu upřít ten strašnej kult a geniálního Keanu Reevese s budkou cestující časem . ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Bill i Ted jsou příjemní psychopati a nedocenění hudební géniové. Tedy o tom druhém se zatím neví. Ve škole jim nějaký brutální negr zadá totální píčovinu do dějepisu. Naštěstí se objeví Neo v upravené telefonní budce a naše dva milé retoše zachrání. Takže tu máme výpravu do historie, kde si do současnosti vypůjčí nějakou tu desítku historických postav. Pokud vám to zní šíleně, tak vám to zní zcela správně. Kupodivu je snímek docela vtipná záležitost, což člověka překvapí pořádně. Nesouhlasím s pár kritiky kolem mě. Na film je možné koukat bez trvalé újmy na zdraví i bez podpůrných prostředků jako jsou například tráva, houbičky, kokain, heroin, LSD, pervitin či třeba jen obyčejná láhev technického lihu. Není to nijak ohromující záležitost, ale rozhodně se jedná o snesitelný průměr. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to sice strašná kravina, ale i tak jsem se dobře bavil. A to i přes těch pár trapných momentů, kterých naštěstí nebylo tolik, aby celý film zkazily. A některé scény mi přišli skvělé, třeba Napoleon v aquaparku nebo ta závěrečná prezentace (snad jen kromě toho Lincolnova projevu). Nic extra to není, ale dívalo se mi na to dobře a celkem jsem si to užil, takže proč ne. Lepší 3* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Človek má pocit, že sa díva na nejaké voľné pokračovanie Návratu do budúcnosti. Nezanechá to vo vás vyložene taký hrejivý pocit a keď Marty behá hore dole na svojom Deloreane, avšak ja som sa naozaj bavil. Sledoval som to v originálnom znení a preto nezabudnem na ten nezabudnuteľný hlas Keanu Reevesa pri opakovaní tej svojej nezabudnuteľnej hlášky. Áno, obaja hlavní predstavitelia vyzerajú a správajú sa ako mentálne retardovaní, ale ono to proste baví. Na dobu, kedy snímka vyšla (rok môjho narodenia) sú efekty celkom slušné, samozrejme že sa nad nimi niekedy pousmejete. Dej je celkom vydarený a zaujíma vás, ako to všetko skončí. Zaujímavosťou je, že na rozdiel od Návratu do budúcnosti, tu cestujete časom, aby ste úspešne spravili skúšku na škole. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Docela divná komedie o cestování v čase. Chvílema i pobavila. Zajímavý vidět ještě Keanu Reevese jako cucáka. Možná lehce inspirováno Dr. Who, ten taky cestuje pomocí telefoní budky. Trošku jsem nepobral jak se všichni namačkali do tý budky, když měli problém na začátku už ve třech lidech a potom jich tam bylo minimálně devět a to dva byli trochu tlustší. Když jsem na to koukal hned jsem si vzpoměl na Bestiána: Kupředu, zpátky jen krok!, který je samozřejmě daleko povedenější. Tohle hodnotím za 60% a jdu koukat na druhý díl. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (14)

  • Původně měl Alex Winter ztvárnit roli Teda a Keanu Reeves roli Billa. (Vlado666)
  • Oba scenáristé si ve filmu zahráli malé role čísníků, kteří Napoleonovi a jeho společníkům nejdříve přinesou velký pohár zmrzliny a následně Napoleonovi předají odznak. V závěrečných titulcích jsou označeni jako „Stupid Waiter“ a „Ugly Waiter“. (animaxis)
  • Bill a Ted představí Rufuse sami sobě, Rufus jim nikdy neřekne své jméno. (Vlado666)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama