Reklama

Reklama

Mr. Bean: Největší filmová katastrofa

  • Česko Bean (více)
Trailer

Obsahy(1)

Správní rada Královské národní galerie by se ráda zbavila neschopného kustoda Beana. Rozhodnou se ho vyslat do Spojených států jako experta, který má vypomáhat kolegům z Griersonovy galerie s přípravou velkolepé vernisáže. Svérázný chlapík způsobí pozdvižení v letadle, po přistání je zadržen jako terorista. Bean se tak poprvé setkává nejen s poručíkem Brutem, ale také kurátorem Griersonovy galerie Davidem Langleym, který jeho potrhlé chování přičítá genialitě. Langley Beana odveze k sobě domů a představí ho své rodině. Manželka nemá pro Beanovy kousky pochopení a dává Davidovi ultimátum. Buď dostane Beana z domu, nebo se ona po dobu jeho pobytu v Los Angeles odstěhuje. Ještě horší je to v galerii, kde Bean zůstane jen chvíli před slavným obrazem sám. Stačí jediné kýchnutí a obraz, jehož cena se pohybuje v desítkách milionů, je navždy zničen. Bean se přizná Langleymu, že není žádný doktor a obrazům vůbec nerozumí. Zoufalý kurátor se opije a Bean pochopí, co všechno způsobil. Rozhodne se vše napravit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Digest z krátkých anglických beanovských epizod. Ty nejlepší gagy z původního Beana jsou postehovány k sobě a navlečeny na hlavní příběhovou linii točící se kolem vrácení Whistlerovy matky hrdým Američanům, jejichz vztah k umění je naštěstí dovedně ironizován – obraz má odhalit Jon Bon Jovi, mezi suvenýry se objevuje plakát ála Playboy s názvem Whistlerova sestra, obraz pro Ameriku koupil natvrdlý a nacionalistický generál. Staré známé Beanovy gagy je samozřejmě lepší vidět „v originále“, z těch nových jsou kouzelné především Beanovy erudované interpretace vnímání výtvarných děl („Jen tak sedím a koukám na obrazy“) a samotné Whistlerovy matky („Ten obraz je velký a to je dobře, protože kdyby byl malý, mikroskopický, nemohl by jej nikdo vidět.“). Je až s podivem, že si tvůrci tohoto filmu pro široké masy nevybrali nějaké notoricky známé výtvarné dílo, ale obraz který příliš nefiguruje v obecném povědomí. ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Tento svěží filmík mám fakt rád, vtipné, zajímavý příběh stojící tedy především na výkonu R. Atkinsona, kterému zdárně sekunduje skladatel Howard Godall, zejména ve výborných scénách týkající se obrazu... Scéna, kdy Bean zachraňuje situaci patří k nejlepším ve snímku... Dále pak jeho úžasný (a uvěřitelný) proslov v roli londýnského experta: "Obraz staré báby, o které měl to nejlepší mínění :-) Když si chcete zvednout náladu, rozhodně dobrá volba... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jsou to vlastně hlavně jednotlivé gagy, které jsou a tom nejvtipnější, ale pořád na tom byly lépe ty gagy televizní. Neříkám, že to není vtipné, ale když tohle člověk vidí častěji, celkem se to omrzí. Tohle se mi stalo, když jsem to viděl snad už potřetí. Je to fajn, ale výjimečná tahle komedie prostě není. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Kiež by každá komédia bola aspoň tak vtipná ako táto. Neviem si pomôcť, ale mne sa tento film ľúbil a nasmial som sa až-až. Áno, priznávam, je to očividný pokus ľahko zarobiť ďalšie peniaze na Beanovej popularite, no teraz sa na to aspoň dá pozerať a fakt, že príbeh je úbohý ako Kuvajtský krasokorčuliarsky tím, na tom nič nemení. Atkinson dokazuje, že je pán komik, a Peter MacNicol neurazí. Tri * však dávam so vztýčeným ukazovákom a prísnym výrazom na tvári, pretože nemám rád, keď sa nás producenti za každú cenu snažia ogabať aj o tom málo peňazí čo máme. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejdříve mi vadilo, že vlastně tvůrci vythrali stokrát viděné gagy Mr. Beana a poslepovali je nějakým příběhem. Chtěl jsem vidět něco nového. Také mi přišlo, že je docela na škodu potlačit ty Beanovo špatné vlastnosti, nechat ho mluvit(!) a jednat jen správně. Nicméně, po letech, když můžu říct, že Beana jsem neviděl snad sto let, a držím v ruce právě tento film, jsem schopnej se tomu bezelestnému mentálovi s velkou smůlou smát a smát a... smát. Takže jasná komedie za pět. Vlastně u restaurování obrazu Whistlerovo matky samotným Beanem už nešlo o pouhý smích, ale jakýsi poryv křeče s náběhem na infarkt myokardu a posmrtný škleb a lá Jack Nicholson. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Bean (Rowan Atkinson) vezme do ruky skleněnou labuť, která byla nad televizí a položí ji na TV program. Když si pak program bere do ruky, tak ji dá na rádio. Když ale po chvíli zkouší zapnout televizi, je labuť opět nad televizí, kde původně byla. A nakonec je znovu na rádiu. (SONY_)
  • Když Bean (Rowan Atkinson) třese s Jennifer (Tricia Vessey), aby se vzbudila, tak se jí v jednom záběru výrazně pohne pusa. Má ale být v hlubokém spánku. (SONY_)

Reklama

Reklama