Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Snaha o moderný animák tam, kde sa to vôbec nehodí. Priblíženie sa dnešnej mládeži s obsahom infantilného humoru nebola dobrá voľba. Kde sa vytratil sarkazmus? Nebavil som sa a to Asterixove príbehy milujem (to bol asi hlavný problém). Slabé a ak to má v takomto duchu pokračovať ďalej, tak nech sa už radšej netočí podľa tohoto geniálneho komiksu nič. Lebo sa naserem a tých žabožrútov si nájdem! 40% ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že disneyovké moralizování mohlo být vynecháno. Důkaz že to funguje i bez nich sou staré díly. Ale zlobit se na ně že nám tam nedali nějaké ty legionáře, to je hloupost. Ani v některém komixu není ani zmínka o Římě. Což je dobře a je vidět že se snaží aby nezabředli do stereotypu. Uderzo (nyní už jen jeho společník Goscinny) se snaží podat stejnou věc jinak a musím říct že jim to vychází. Ale co se týče filmu, nikterak nepřekvapil, ale ani nějak nepropadl. Dokazuje to, že duch starých animáků je dávno za sedmero horami : / ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Hm, fajn. Když si v roce 1994 vzali Asterixe do parády Němci a přivedli na svět příšernost Asterix v Americe, tak jsem si říkal, že už snad ani nemůže být hůř. Po patnácti letech se toho ujali Dánové a podělali to snad ještě víc, než jsem si vůbec dokázal představit (nehledě na moje těšení se po zdejších více než kladných ohlasech). Příběh na úrovni myšlenek pětiletého dítěte (a to přitom předloha Asterix a Normani patří mezi komiksy určitě minimálně do lepší poloviny). Bitky úplně na nic. Humor se jaksi kamsi naprosto vytratil. U moderních a do AsterixoObelixovského vesmíru absolutně se nehodících vložek (téměř taneční party po příjezdu Zničehonixe + hafo dalších hudebních čísel) jsem nevěřícně kroutil hlavou a říkal si, jestli tohle mám vůbec zapotřebí (to se mi přitom druhý hraný maximálně ulítlý celovečerák hodně líbil). Asterix a vikingové je bohužel hodně nedůstojný návrat, který těm nejlepším kouskům (Asterix v Británii, Asterix a překvapení pro Césara) nesahá ani po kotníky. Teď mě napadá otázka, jestli jsem úplně mimo, a nebo vám vážně přijde tenhle paskvil srovnatelný s tím nejlepším, co vzniklo na poli animáků o Asterixovi s Obelixem. Asi by to chtělo trošku soudnosti. Po tomhle zklamání bych si přál, aby snad už ani raději další animáky podle Goscinnyho předloh nikdy nevznikly. Možná jsem hodně přísný, ale za to holt může ta kompletní sbírka všech komiksů, co se tu vedle mě válí v poličce. Uf, maximálně nasr.. odcházím od klávesnice a jdu si pustit jeden ze dvou výše jmenovaných kousků z let osmdesátých a budu se snažit si vsugerovat, že se mi dnešní hodně smutný zážitek jenom zdál. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, nikdy to uz nebude mit atmosferu jako stary animovany filmy s Asterixem, precejen doba pokrocila a tohle je pojaty vcelku moderne, ale me to rozhodne neprislo vubec spatny, film ma jen 75 minut, je natocenej docela svizne a akcne, neustale se neco deje, sem tam nejakej paradni forek nebo parodicka scenka, prijemna animace a hudba, ktera by obstala i u kdejakyho velkofilmu. Proste skvela animovana zabava. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Jinak se to prostě nazvat nedá. Jediné slušné gagy jsou ve scénách výcviku (piráti nezklamali) a kdykoli se na plátně objeví syn vikingského mudrce. Jinak je to nuda. Skoro vůbec není vidět Panoramix a zápletka vůbec není postavena na hlavních hrdinech. Modernizace zas tolik filmu neuškodila, ale ani nepřidala. Jestli to však takto půjde dál, dopadne kreslený Asterix jako hraný Garfield. Dabing je povedený pouze v obsazení Oty Jiráka do Obelixe. Asterixe mluví Pavel Trávníček (nejspíš proto, že mluví i hraného), ale zbytek je (kromě tří dalších postav) namluven v Brně. A to už mluví samo o sobě. Nejlepší dabingy z Brna jsou totiž Smolíkovi a Bolek a Lolek na olympiádě, od té doby to jde z kopce. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)
  • Film vychádza z pôvodného komiksu „Astérix et les Normands“. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama