Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vedecko-fantastický film o snových dobrodružstvách troch školákov zo základnej školy v Atómovej Lehote - Paťa, Jána a Borisa. Keď neďaleko ich rodnej obce v skalách objavia ukrytú mimozemskú kozmickú loď, s jej pomocou odletia na neznámu planétu, ktorú zničila ekologická katastrofa. (oficiální text distributora)

Recenze (41)

Flego 

všechny recenze uživatele

Filmovaný fantastický príbeh troch chlapcov podľa dvoch románov Jozefa Žarnaya "Tajomstvo Dračej steny" a "Prekliata planéta". Keď som v detstve čítal obe knižky pripadalo mi to nesmierne zaujímavé a netradičné, už aj vzhľadom k tomu, že to bol náš spisovateľ, ktorý niečo podobné napísal. Film však odhalil nedostatky knižiek, scenáristické dialógy sú dosť plytké a primitívne, kdežto masky na slušnej úrovni, čo som príjemne prekvapený. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to televizní film a pro děti, docela slušně natočené. Kamera se mi líbila už od začátku - ty (obě) scény s autobusem jsou pěkně mystické, hory samy vyzařují tajemno, a časem dojde i na velmi slušné triky (na tu dobu a TV produkci) a dokonce vyloženě hororové prvky ještě dávno před zombie filmy. Vadí mi ryčná Hapkova hudba - hodila by se sem spíš meditativnější, jakou použil třeba u jiného dětského sci-fi filmu Do nebíčka, mrzí mne, že režisér nedokáže z dětí ani dospělých herců vytřískat nějaké emoce - celé je to chladné jak sáňky v zamrzlém rybníce, a konečně i to ekologické poselství, které sice tehdy bylo aktuální, ale dnes je spíše zneužívané až k politickým hrátkám (a o životní prostředí v reálu nikomu nejde). Na filmu je znát, že byly zfilmovány obě Žarnaovy knihy (vůbec netuším, proč není uveden v autorech), ale není to podle mne ke škodě věci, protože přece jen v tomto kontextu se ta první knížka zdá být sice tajuplnou, ale jen by se táhly samé náznaky až do objevu. Film mne držel většinu času v napětí nebo alespoň zajímavé náladě, a myslím si, co by mnozí filmaři i dnes za takovouto sci-fi dali. ()

Reklama

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Kvôli tomutu filmu som nemohol spávať!! Mával som ako dieťa nočné mory, ale dnes mi to už také strašné nepríde. Naopak chápem pointu filmu, ktorá je ako sa staráme o našu zem. A to pred 15 rokmi nevedeli ako sa o ňu budeme starať, a hlavne ako sa k nej budeme správať neskôr. Pekný a napínavý film, ktorý treba vidieť. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Tesil som sa na hrave dobrodruzne rodinne sci-fi a dostal som temne depresivne psycho s velmi zvlastnou atmosferou a divnymi dialogmi. Vidiet to v detstve asi by som tyzden nespal. A tak sa pytam pre koho je tento film vlastne urceny? Deti by to urcite nerozdychali a dospelych amaterske spracovanie a priehladna eko agitka velmi neoslovi. Kazdopadne ocenujem snahu natocit na Slovensku nieco v tomto zanri. Ale bez poriadneho pribehu, obsadenia, hudby, vypravy a rozpoctu to skratka nejde. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl asi v 7-8 letech v televizi a dost velkým způsobem se odrazil na mém vývoji, protože mi způsobil strašný šok a asi 14-denní depresi, kterou jsem hodně těžce rozdýchával. Podobný stav mi v té době způsobilo Peanut Butter Solution nebo Herzovo Deváté srdce. Kdybych film viděl dnes, tak by už jistě dojmy byly jiné, ale za ten nezapomenutelný zážitek z dětství nemůžu dát nic jiného než ***** . Tady někde se rodil (s trochou nadsázky :-) ) prazáklad toho, jaké filmy budu v budoucnu vyhledávat. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (11)

  • Film sa mal skončiť pesimisticky, ale totalitní cenzori nepovolili koniec, ktorý by sa nehodil do koncepcie pozemského raja zrodeného pod červenou hviezdou. (Raccoon.city)
  • Režisér vedel, že počítačovými trikmi by sa v konkurencii s americkými štúdiami nepresadil, preto sa rozhodol posilniť výtvarnú stránku. Na nej spolupracoval aj so známymi výtvarníkmi a sklármi. (Raccoon.city)
  • Námetom pre film sa stali prózy spisovateľa Jozefa Žarnaya "Tajomstvo dračej steny", "Prekliata planéta" a "Tri roky prázdnin". (corona)

Reklama

Reklama