Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vlasta Burian jako potrhlý profesor botaniky podnikne složitou akci, aby se elegantně zbavil rozmarné manželky. Zápletka pojednává o mírně potrhlém profesorovi botaniky Ducánkovi, kterého zaměstnávaly jeho vědecké pokusy tak, že zcela zapomněl na to, že je ženatý. O existenci jeho rozmarné ženy, operetní divy Lucy, nevěděla ani jeho hospodyně Veronika, ani přítel Potužník. Když se však manželka po sedmi letech kajícně vrátila domů, Ducánek podnikne komplikovanou akci, aby se své ženy elegantně zbavil... Film byl poprvé uveden na Filmových žních ve Zlíně 29. 7. 1941. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Dobrá sestava herců ještě nemusí být zárukou trháku. Přes několik povedených scén je film především plný nudy a nefunkčních dialogů. Milým překvapením je výkon Svozilové, která je talentovaným komikem. Burian má dost prostoru, ale nevyužívá ho. A tak i když divák poklimbává, o nic nepřijde. A že těch špačků, co jsem utloukl, nebylo málo...50% ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian jako svérázný biolog, který rozehraje bláznivou a potrhlou hru s plánem zbavit se své rozmarné manželky... Scénáristicky dobře propracované dílo. Značně propletený příběh má hlavu a patu a obsahuje mnoho krásně naivních a vtipných momentů. Burian zde není tím jediným, kolem něhož se vše točí (jak tomu často v "jeho" filmech bývá), dostatek prostoru dostávají i další postavy. Přesto jeho osobnost nad všemi vyniká. Jeden z nejlepších filmů tohoto nezapomenutelného komika. 85 %. ()

Reklama

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Příjemná a oddychová komedie s vtipnou, ale hůře uvěřitelnou zápletkou na téma vztahového zlatokopectví, kterým chce vydělat hlavně postava manželky-umělkyně v podání Světly Svozilové. Ta se po sedmi letech vrací ke svému muži (Vlasta Burian), jako by se nechumelilo, a to po té, co vyschne koryto, ke kterému kdysi zběhla, čímž uvrhne poklidnou domácnost starého a už tak dost popleteného mládence do chaosu. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Svěží a vtipná veselohra o tom, co všechno lze stihnout běhěm jednoho odpoledne. Vlasta Burian jako roztržitý profesor botaniky doc. Ducánek se od poledních hodin připravuje na večerní návštěvu kolegy - vědce Potužníka. Do příprav však jako blesk z čistého nebe vtrhne Ducánkova choť, která před sedmi lety svého muže opustila s jiným...Skutečně brilantní a kultivovaná komedie je nejen zábavnou a příjemnou podívanou, ale i koncertem celé plejády herců. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tento film je celkom fajn nie vďaka Burianovi, ale nepriek nemu. Dej aj pri tej pochybnej zápletke slušne napreduje, a keď sa začne zadrhávať, obajaví sa balet v spodnej bielizni na divadelných doskách, čo som vôbec nečakal. Nakoniec je to čistý priemer a jedna z tých protektorátnych komédií, ktoré si nezapamätám. ()

Galerie (45)

Reklama

Reklama