Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (216)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Básník by řekl: "Dobře obsazená blbost." Pravda je, že Hopkins, Farrell a Dean Morgan by měla být skoro sázka na jistotu. Ovšem, když někdo chce profláklý scénář a přiblbý konec. Tak holt má příblblý konec a profláklý scénář. Solace si hraje celou dobu na ultra temný, drsný a geniální thriller. Ve výsledku se z něj vyklube obyčejná a předvídatelná bizardnost. Hopkins má nadání předvídat. Vraždy mají stejný podpis a tak jako bývalý talisman FBI pro řešení těch největších případů je Hopkins znovu povolán, aby našel vraha. A tak film funguje na principu jedné epizody Akt X (nebo Supernatural, chcete-li). Zklamání pak přichází ve chvíli, kdy zjistíte, že vaše tušení je správné a celé to velké finále jde do kopru. Dlouho jsem neviděl, že by mě film svým koncem tak moc naštval. Závěr je totiž tak neskutečně pitomý, že ať už by byl celý film napínavý jako prvních dvacet minut, tak stejně to bude celý promarněný film. Herci ať hrajou sebelíp, hraje sebelepší hudba, tak stejně si film hraje na to, co ve skutečnosti není ani zdaleka. Škoda, začátek byl vážně slibný. (40 %) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

I přes zajímavou zápletku se jedná o druholigový mysteriózní snímek, ve kterém ač to tak zpočátku nevypadá se odehraje souboj mezi Farrellem a Hopkinsem. Proč tohle píšu. Že ve filmu hraje Farrell divák 2/3 vůbec netuší. Hopkinsova postava je oslovena zda nepomohla s pátráním po sériovém vrahovi, takže nám to malinko může upomínat na práci přesčas Hannibala Lectera pro FBI. Dokror John Clancy ovšem narozdíl od něj nejí lidi. Dvojice detektivů skoro nemohla být hůře obsazená, ale budiž. Diváka stejně zajímá jak moc budou šlapat na paty hlavnímu zlosinovi. Sedm se určitě nekoná a postupem času film spíše uvadá. Je to trošku škoda, protože zcela určitě šlo tuhle zajímavou zápletku natočit lépe. 55% ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Potenciálně nabušený námět, který musel na papíře vypadat skvěle (což zdůvodňuje hvězdné obsazení), a taky ještě v půli filmu drží diváka v příjemným napětí, se v závěrečné třetině začne drolit v rozbředlou scénáristickou kaši (asi se tři pisálkové nedokázali domluvit), až to začne být celý k smíchu. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Trošičku neobvyklý Thriller pro starší publikum, který ukazuje hloubku Johnova podvědomí. "Zabíjím nemocné, aby nemuseli trpět ukrutnými bolestmi, než s nimi zemřou". Zvláštní motiv "vraha", který je chytrý a má jasný cíl. Chtělo by to více snímků s podobnou tématikou zaměřenou na psychiku hlavní postavy, ale i těch vedlejších. Jednoduše řečeno je to elegantní Thrillerové béčko, které má silné momenty, ale slabší scénář. 60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

V popisu neni krimi,ale první výživná hoďka je krimoška,jako prase.Herecky vytříbený,s excelujícím Hopkinsem,filmek s neznámym vrahem ,kterej jak se zdálo má všechno,co k dobrý kriminálce patří.Po zjevení C.F. se ale film dostal do žánru psychothriller,a celý to krásně šlo do prdele.Tyhle jihoameričani sou vopravdu morem na poli dobrýho filmu,protože zkurvěj úplně všechno.60%. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • V scénke v nemocnici (1:04:04), kde sedia oproti sebe John (Hopkins) a Katherine (Cornish), je na stene tapeta s Velkým Rozsutcom z Malej Fatry. (samkosuicide)
  • V 54. min policajný pes šteká na dvere, ktoré označil, no v nasledujúcom zábere z iného uhla zmizol z celej chodby. (Jadro)
  • Film sa natáčal v São Paule (Brazília) a Atlante (Georgia, USA) od 23. mája do júla 2013. (Arsenal83)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama