Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (216)

maddy 

všechny recenze uživatele

Wannabe Se7en thriller. Vezmite Se7en, odmyslite si Finchera, dobré herecké výkony, temnú atmosféru, brutalitu, pridajte videoklipový vizuál a asi tak nejako vyzerá Solace. Zo začiatku ešte ako tak zaujímavý thriller, no s každou pribúdajúcou minútou čoraz nudnejší videoklip bez zmyslu. Solace sa síce snaží, ale až tak veľmi, že tu nakoniec nič nefunguje. Chce byť temným krimi thrillerom, ale zároveň aj cool, modernou videoklipovou jazdou plnou kamerových prestrihov, hudby a záberov pri ktorých lietajú spomalené guľky ako v Matrixe, no spolu to zákonite nemôže fungovať. Prvá hodina je iba rutiná kriminálka, bez akejkoľvek atmosféry, nebodaj napätia alebo aspoň jednej scény, ktorá by sa divákovi dostala pod kožu, zneistila ho alebo znepokojila. Síce nijako zaujímavá, ale aspoň neškodná a znesiteľná, hlavne vďaka charizmatického Anthonymi Hopkinsovi. No s príchodom Colina Farrella v nejakej šesťdesiatej minúte, ktorý prehráva viac ako by bolo žiaduce, sa to celé rúca ako domček z karát a zo Solace sa stáva absolútne mimózny scenáristicky guláš, v ktorom sa to s tou „mystery“ zložkou začne preháňať do takej miery, že to v závere už pôsobí pomaly ako fantasy. Nejaký ten peniaz síce na filme vidieť je, inak je však Solace značne podpriemernou mysterióznou kriminálkou, ktorá vyzerá skôr ako videoklip z MTV než by mala akúkoľvek atmosféru alebo aspoň kúsok napätia a v ktorej sa to nakoniec s tým „mystériom“ preháňa až to je na smiech. Nebyť tu ten Hopkins a Farrell, tak po tom snáď ani pes neštekne. CELKOVO: 2* (4/10) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zhruba prvních 20-25 minut mi přišlo strašně napínavých a silně atmosférických, tak jsem byl zvědavý, kam se to vyvine dál. A ona z toho nakonec je průměrná mysteriózní detektivka, která je zbytečně rozvleklá a s nejočekávatelnějším možným "zvratem" na konci. Ačkoli, logiky ten zvrat moc nepobral, ale nechci spoilerovat. Úplně zklamaný nejsem, protože jsem něco průměrného tak trochu očekával, nicméně tady byl potenciál fakt na víc, dle toho začátku. Jen bohužel nebyl moc využit a ten námět mohl být mnohem promyšlenější. Docela se mi ještě líbily herecké výkony, ale to zase shazuje otravná rozklepaná kamera. Slabé 3* ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

V podstate to zvládli na pomerne dobrej úrovni. Jediné, čo ma tam iritovalo a posobilo zbytočne lacno, boli tie podivné zábery vízií, ktoré asi mali dodávať na umeleckom dojme, ale na koniec vyzneli úplne opačne až gýčovito. Pri takomto hereckom obsadení už divák očakáva určitú kvalitu a takéto zbytočnosti skutočne nie sú nutné. Pán režisér by sa mal naučiť, že menej je niekedy viac. Bonus- interiéry nádhera! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavé mysteriózní téma trpí enormním režisérovým exhibicionismem.  1)  36letý Afonso Poyart se očividně rozhodl, že film bude sloužit jemu, místo aby on sloužil filmu. A tak sledujeme, co se honí v hlavě lékaře Clancyho. Asi to nebylo pořád, ale můj subjektivní dojem byl, že film nezobrazoval nic jiného. I rádoby akční okamžiky prospívaly více režisérově egu, než divákově potěšení. Alespoň pokud jde o mne._____ 2)  78letý Anthony Hopkins (lékař Clancy, hlavní postava) odvedl svůj standardní výkon. 39letý Colin Farrell v malé nicméně důležité roli vraha je stále sexy._____ 3)  Podobnost se snímkem Sedm je patrná v atmosféře a tvůrci o ni, zdá se, usilovali. Režisér Sedmi David Fincher se záměrem udělat volné pokračování nesouhlasil a tak nakonec vznikl samostatný film. Sedmi jsem dal 3*, kolik mám dát Solace?_____  4)  Až přijde můj čas, velmi bych ocenil službu, kterou ve filmu poskytuje Colin Farrell. Umožnila by mi totiž to die with some dignity. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To nelze srovnávat snad s žádným filmem, alespoň já to nehodlám dělat. Mysteriózna je tady opravdu hodně, možná víc, než by bylo nutné, ale i tak jsem si to vychutnala skoro do konce, který už mi moc nesednul. Ale A. Hopkins, D. Morgan a C. Farrel tomu dali tu správnou šťávu, která do tohoto žánru patří. Agentka se snažila seč mohla, ale přece jen Abbie bych do této role neobsadila. Nicméně má to grády, je to svojské a já dám tudíž čtvereček. Mít takové schopnosti není žádná výhra, vůbec jsem to klukům nezáviděla. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • V deváté minutě filmu položí agentka Cowlesová (Abbie Cornish) u doktora Clancyho (Anthony Hopkins) na stůl složky k případu, aby si je prostudoval a odchází z místnosti. V dalším záběru na Clancyho, který se ani nepohnul, je v pozadí vidět stůl bez složek. (raininface)
  • V 54. min policajný pes šteká na dvere, ktoré označil, no v nasledujúcom zábere z iného uhla zmizol z celej chodby. (Jadro)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno