Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Mason Storm (Steven Seagal) odhalil spojení vysoce postavených politiků s mafií. Protože se nechtěl nechat zastavit v boji proti korupci, zločinci připravili krutou pomstu - skupina vrahů přepadla jeho rodinu a Masonova manželka je zastřelena. Také agenta považují za mrtvého. Mason Storm však žije. Bude trvat velmi dlouho, než se pustí do hledání vrahů. Potom už jej však nic nezastaví. Detektiv Mason Storm pořídí usvědčující videozáznam schůzky neznámého poslance se zločineckým podsvětím, na níž se domlouvá vražda senátora Campbella, po jehož křesle poslanec touží. Zločinci však Storma odhalí, a aby získali videokazetu, vyvraždí celou Stormovu rodinu. Nevšimnou si však, že syn stačil uprchnout. Vážně zraněný Storm, oficiálně prohlášený za mrtvého, upadne do kómatu. Zatímco zkorumpovaný kapitán Huiland se pokusí Stormovu památku pošpinit, jeho kolega a přítel O´Malley zachrání usvědčující videozáznam a zajistí, aby byl Storm inkognito převezen do bezpečí, kde by se případně mohl uzdravit. Storm se po sedmi letech probere z kómatu. Mafiáni se to ale dozvědí a ihned se ho pokoušejí zabít. Storma zachrání zdravotní sestra Andy Stewartová, která ho ukryje. Detektiv se postupně uzdravuje a fyzicky i psychicky se připravuje k odplatě a odhalení spiknutí. Andy a Storm se do sebe brzy zamilují. Zločinci však stahují smyčku kolem Storma a likvidují všechny, kteří překážejí. Storm naváže kontakt s O´Malleym a posílen zjištěním, že jeho syn přežil, začíná tvrdě usilovat o naplnění spravedlnosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Filmy so Seagalom boli vlastne vždy stupidné, je jedno v akom roku sú natočené (v tých starších mal aspoň hlavný predstaviteľ formu a nejakých 50 kíl menej...:) Hard to Kill je nenáročná zábavka kde logika nemá miesto a slúži akurát na pobavenie a zabitie nudy...Super som sa pobavil na scénach, kde mi Steven s briadkou a dlhými vlasmi pripomínal Serja Tankiana zo System of a Down:))) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně podobná hodnocení prvních Stevenových snímků naznačují, že si je lidi často mezi sebou pletou nebo jim první čtveřice tak nějak splývá. Kvalitativní rozdíly v nich přesto jsou. V Hard to Kill hraje Steven opět policistu, který něco viděl a lumpům se ho nepodařilo zabít. Po letech kdy se náš hrdina probouzí z komatu, to tedy zkouší znovu. Je zde jedna luxusní hláška "Jdi do prdele a zemři" ale taky spousta trapnějších pasáží. Hlavně tedy shledání se synem bych si představoval zcela jinak. Záporák a jeho dvorní poskok jsou výborně nadabováni. Nejvíce se mě líbí zhruba úvodní půlhodinka a pak výborná bitka kolem kulečníku. Často na mě působili záporáci až nešikovně při snaze nahánět Stevena. 55% ()

Reklama

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Těžko ho zabít (1990) je opravdu hloupoučký film s naivním dějem, ale nedá se mu upřít zábavnost. Hlavní hrdina natočí na kameru kompromitující záběry, v nichž vysoce postavení politici kujou pikle s mafií. Hrdina je díky tomu vážně zraněn a na sedm let uvržen do kómatu. Pak vyskočí z pelechu, začne trénovat, během pár dní se dostane do skvělé formy, vyspí se s hlavní hrdinkou a všem nakope prdel. Ve filmu už můžeme sledovat Seagalovy typické trademarky. Jeho postava musí mít vždy kulervoucí jméno. V tomto případě je to policista Mason Storm, hell yeah! Dále je tu aura nedotknutelnosti, jež Storma obklopuje. V úvodu ho sice postřelí, ale pak už si nikdo ani neškrtne. No a pochopitelně Seagal musí být zásadně tím největším kancem ve filmu. Vzpomínáte na scénu, ve které Storm leží na nemocničním lůžku a zdravotní sestra mu vychvaluje přirození? Ano, ano. Tuto repliku si do scénáře zapracoval sám Seagal. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Seagal v nejlepší formě předvádí kousky, na které je v nostalgické náladě radost pohledět. Stále je to však béčko jako bič, které se ani nesnaží z téhle škatulky prokopat pryč. Zdlouhavý rozjezd, občas nějaká komicky naivní scéna, která poněkud shazuje Stevenův zarputilý strnulý pohled, kterým se snaží dodat roli vážnost. Když však dojde na akci, je to zábava i když nemá ten vrcholový drajv, který by z ní udělal nezapomenutelnou záležitost. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

90. roky boli ako stvorené pre filmy o pomste (ďalej Boyz n the Hood, A Time to Kill) a neminula ich ani ďalšia Seagalovka. Seagala síce neuznávam (ani ako herca, ani človeka), no aj napriek mojej ľahostajnosti a apatiám voči nemu ma dokázal aspoň na pár minút zabaviť a na čas ma vyviedol z omylu. Film už ako tak dopadol (klišéovitý scenár a nie príliš obstojní herci tomu veľmi neprospievajú), no rozbehnutá, posledná tretina plná bitiek s chválitebnou choreografiou z filmu v konečnom dôsledku robí aspoň oddychové priemerné béčko. Slabé 3* ()

Galerie (57)

Zajímavosti (10)

  • Film bol v necenzúrovanej verzii zakázaný v Nórsku (1990 – 2003). (Paldiny)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo na rôznych miestach v Los Angeles, vrátane Čínskej štvrte. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama