Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou krimi komedie z amerického San Diega je poněkud svérázný polda z protidrogového oddělení Mike Dooley, samotář, který kašle na vnitřní směrnice a dělá všechno proto, aby dopadl významného obchodníka z drogami Lymana. Je ve své snažení tak úspěšný, že se ho Lyman pokusí zabít. Bohužel neúspěšně. Jediným důsledkem je zničený vůz. Protože překupník chystáý velký kšeft, požádá o rychlé přidělení nového vozu, aby mohl pokračovat ve sledování. Místo vozu však překvapený policista dostane nového, poněkud netradičního parťáka. Psa, německého ovčáka, který je sice úředně veden jako K-9, ale jinak má jméno Jerry Lee. Byl vycvičen k hledání drog, rejstřík jeho schopností je však mnohem širší. Kromě výcviku má ovšem Jerry také velmi výraznou osobnost. Pracuje jen když se mu chce, zato je ochoten kdykoli přispět k rozvratu Mikeova osobního života, popřípadě zničit něco v jeho bytě či autě. Dvojice, která se k sobě absolutně nehodí je přes všechny rozdíly a nesrovnalosti nucena spolupracovat na dopadení Lymana. A tak je jasné, že počáteční potíže budou nakonec překonány, dvojice se stane nerozlučnou dvojicí a všechno dobře dopadne. Nebo ne? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se skvěle bavila. Na Jamesovi šlo vidět, že ho ta role taky baví (nebo to velmi dobře hrál, to nevím), každopádně on a Jerry Lee byli sehraní jedna báseň. Líbí se mi, že je film vtipný, a tudíž není jen suchým příběhem jednoho detektiva s hafanem.. Film prostě má své charisma, které mě láká jednou za čas si ho pustit:-) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mike Dooley (James Belushi), detektiv z San Diegského protidrogového oddělení, má namířeno na velkou rybu - významného obchodníka Lymana. Ten ale ví, že po něm Dooley jde, a rozhodne se jej zabít. Dooley však přežije, a navíc dostává nového, ale netradičního, parťáka - psa. I přes prvotní rozpory se Dooley s Jerrym Lee (jak se pes jmenuje) dají rychle dohromady, a pak už je jen otázkou času, kdy se dostanou Lymanovi na kobylku... Tento film by se v pohodě vyjímal jako díl v seriálu Komisař Rex, byť po americku - jasně, rýpalové namítnou, že seriál vznikl až pět let po tomto filmu - a možná to bude taky důvod, proč jsem se u rakouského seriálu bavil o řád víc. Tento film - kromě toho že je příšerně předvídatelný, mne nijak moc nebavil, a ani nezazlívám, že je to z velké části díky Jamesi Belushimu, který mi ale opravdu nesedí. Naštěstí to trochu vyrovnával Jerry Lee, takže nemusím s hodnocením skončit někde u odpadu.... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Pripadá ti to ako chyba? Ako deväťmilimetrová chyba?“ Čo to všetci v roku 1989 mali so psami? Turner a Hooch s Hanksom nebol dobrý. V tom istom roku zaštekajúci Môj partner z K-9 to aspoň sčasti zachránil. Samozrejme, scenár je od prvých minút odhadnuteľný a akcia je zlá (preskakovanie striech, záverečná akožeprestrelka). Napriek tomu ma to bavilo o čosi viac, ako Turner a Hooch. Tam, kde sa pišišvoril nezáživne vlasatý Hanks, tu na seba strháva pozornosť komik od narodenia James Belushi. V niekoľkých scénach naplno dokazuje, prečo v 80. rokoch patril ak nie k hviezdam, tak aspoň k hviezdičkám. Hovorím napr. o takmer strhujúcej one man show, keď napochoduje na veľmi noblesnú večeru ústredného zlosyna a nás čaká smršť nezastaviteľného monológu. Belushi, vtedy ešte chudý, vie v správny čas preniesť suchú hlášku („Teraz je tu skutočne niekto, kto má právo byť ticho.“) a bahní si v zábavných dialógoch („Ten pes je váš?“ – „Formálne.“). Poteší relatívne realisticky sa správajúci vlčiak a svižný soundtrack. Filmu sa v kinách celkom darilo (celosvetová tržba temer 80 miliónov pri 17-miliónovom rozpočte) a tak neskôr prišli ešte dva sequely. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Jako obdivovatel Jamese Belushiho mám tuhle komedii rád, i když vím, že nejde o žádné veledílo, ale "jen" o příjemnou komedii na nedělní odpoledne. Některé hlášky jsou opravdu dobré, příjemná je účast Mel harrisové a ten pes je prostě výborný (ovšem viděl jsem to ještě před "nástupem" Komisaře Rexe). ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to mírně stupidní:-) ale-čím víckrát ten film vidím, tím lépe relaxuju a vzpomínám na svého huňáče. Jestli krom jiného nějaký jiný film dokázal lépe zachytit porozumění a humor mezi člověkem a psem, a ještě takhle ušatým a ukecaným, nemůžu si prostě vzpomenout. To, že pes ve skutečnosti posléze zahynul při výkonu své policejní práce, je o to smutnější. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Dooley (James Belushi) jezdí ve filmu ve voze Ford Mustangu GT z roku 1964. (reich)
  • Lyman jezdí v Maserati Quattroporte Tipo AM 330. (HellFire)
  • Tříletý ovčák, představitel hlavní zvířecí role, musel projít tvrdým tříměsíčním výcvikem známé trenérky Kate Ann Millerové. (Terva)

Reklama

Reklama