Reklama

Reklama

Carol Anne bydlí u strýce Bruce a u tety Pat. Její jedinou kamarádkou je její nevlastní sestřenice Donna. Carol Anne chodí do školy pro nadané děti, kterou vede Dr. Seaton. Seaton nevěří, že se Carol Anne někdy setkala s duchy, myslí si, že Carol Anne je jen velmi nadaná manipulátorka. Seaton Carol Anne donutí, aby v hypnóze mluvila o Kaneovi, ale to ho přivede zpět do jejího života... Jednoho večera zůstanou Donna a Carol Anne samy doma, Pat má slavnostní otevření vernisáže, kam ji doprovází i Bruce. Donna touží jít na jeden večírek a Carol Anne slíbí, že to na ni neřekne, takže Donna odejde. Carol Anne ale ten večer začne pronásledovat Kane... Donna se během večera přesune s kamarády z večírku do mrakodrapu, kde s rodinou bydlí a který patří Bruceovi. Donna se dobře baví, ale pak si na bezpečnostní kameře všimne, že Carol Anne před něčím utíká v garážích. Vydá se za ní se svým přítele Scottem a nakonec jsou všichni tři Kanem uneseni na druhou stranu. Bruce se nejprve dozví o nelegálním večírku Donniných kamarádů v bazénu, ale pak mu dojde, že Donna a Carol Anne se pohřešují. Bruce a Pat se vydají do svého bytu, ale ten už ovládá Kane. V tu chvíli dorazí na místo Tangina, která páru pomůže děti opět nalézt. Kane je ale velmi silný a podaří se mu unést i Tanginu. Pak se Donna a Scott vrátí zpět. Nikdo ale netuší, že jsou to jen zlí duchové vydávající se za Donnu a Scotta... (TV Prima)

(více)

Recenze (91)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad s vežiakom vo veľkomeste a tým pádom domov v luxusnom byte je určite zaujímavý. Rovnako potešil aj nápad so zrkadlami a nakoniec nevadí ani zmena rodinky, i keď tá pôvodná nemala chybu. Pekne je spočiatku budovaná aj atmosféra a očakávanie toho, čo príde, avšak keď to príde, tak je zrazu jasné, že trojica scenáristov a z nich aj jeden režisér nedokážu naplno využiť svoje nápady. Inými slovami zrkadlá sú využívané stále rovnako a aj ten mrakodrap sa dal využiť lepšie, napríklad som očakával viac scén typu Carol sama v byte proti nadprirodzeným silám. Ono to občas pôsobí, najmä vďaka vizáži antagonistu, viac ako pokračovanie Phantasm. Vzhľadom na hodnotenia som ale očakával oveľa väčšiu katastrofu. Každopádne fenomén Poltergeist ostáva pre mňa viac prvý film sám o sebe než ako uzavretá trilógia. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Už dost nudné a otřepané oproti předchozím dílům, film nemá čím nadchnout ani zaujmout. Sice má pár dobrých nápadů, ty zrcadla, která ukazují věci jinak, byly super, ale jinak je to fakt docela strašná kopie předchozích dílů, která působí chaoticky, nevěrohodně (absence celé rodiny Carol Anne) a hloupě. Navíc finále, kdy konečně porazí to zlo, je opravdu o ničem. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kvalitou mi přišlo jen o něco málo slabší, než druhý díl, pořád se na to dá dívat, pořád to něco do sebe má, ale stejně jako dvojka, už je to jenom naprosto průměrná duchařina, kterých je dneska nespočet. Viděl jsem to zhruba rok zpátky, stejně jako dvojku, takže abych se o tom rozepsal víc, musel bych to vidět znovu. 3* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší díl trilogie, ale pořád výrazně lepší, než zbytečný remake. Ani po letech jsem nebyl zcela spokojen, ani však naprosto zklamán. Po řemeslné stránce není co vytknout, spíše mi vadila menší míra fantazie a strašení. Temnou stranu zde zastupují nejlépe jen démonické pařáty snažící se ukořistit svoji oběť. Nápad s věžákem byl velmi dobrý, ozvláštnil sérii. Jestliže ve Skleněném peklu hoří, pak zde mrzne. Líbil se mi led v budově, pěkná byla konečná scéna s Tanginou u zrcadla i druhá strana (dimenze) zprostředkovaná prostřednictvím zrcadel. Škoda nevyužitého bazénu. Hodnocení ponechávám. Viděno 3x a asi zřejmě naposled. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Do třetice to zkrátka nevyšlo. Přenesení děje do nového prostředí moderní výškové budovy a obměna většiny postav slibovaly osvěžení, ale místo toho spíš ukázaly, že se téma vyčerpalo a příběh skončil ve slepé uličce. Nechybí tu sice několik působivých scén a děsivých okamžiků a zrcadla jako styčný bod mezi světy jsou výborná i když nijak nová, celkově však je trojka zklamáním. Nejděsivější tak zůstává fakt, že i když filmová Carol Anne duchům i potřetí unikla, její představitelka, tolik štěstí neměla a zemřela krátce po natáčení ve věku pouhých dvanácti let. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Po smrti Heather O'Rourke (Carol Anne), ktorá zomrela tesne pred koncom natáčania, sa filmovanie zastavilo a uvažovalo sa o ukončení takmer hotového filmu, ale štúdio MGM sa vynašlo a dokončilo ho zo zostrihaného materiálu, a preto v záverečných scénach už nie je vidno tvár Carol Anne. (Raccoon.city)
  • Hoci sa väčšina deja odohráva v Hancock Center, parkovacia garáž a nákupné centrum by ste tu nenašli. Scény z parkovacej garáže sa natáčali v Oakbrook Terrace v Chicagu a scény z nákupného centra vo Water Tower Place oproti Hancock Center. (8HitBoy)
  • Meno Carol Anne je v tomto filme vyslovené 121-krát. (8HitBoy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno