Reklama

Reklama

Kirikou

  • Belgie Kirikou et la sorcière (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kirikou se touží dostat z matčina lůna co nejdříve na svět. Jenomže tam se ukáže, že jeho africká víska je v moci zlé a krásné čarodějnice Karaby, která vysušila studny a odvedla neznámo kam všechny muže. Kirikou se vydává do hor za mudrcem, aby odhalil slabou stránku čarodějnice. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (27)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace mění příběh v opravdový klenot. Vskutku, mám-li vyjádřiv styl animace jedním slovem, je to jako vybroušený diamant, hrou světel barev duhy a omamující krásy krystalické struktury. Přitom už sám příběh je velmi nevšední. Postavy a jejich vývoj, to vše nese unikátní pečeť. Skvělá hudba. Krásný svět a pocta lidské představivosti. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po náročnějších filmech jsem chtěl na jeden večer nějakou oddechovka a tak jsem sáhl po poměrně neznámém animáku Kirikou. Animovaná pohádka je spíše pro dospělé, či alespoň větší děti. Přišlo mi, že ty nejmenší by se u ní mohly místy i bát. Přesto, že je hlavní hrdina čerstvě narozené mimino, tak se hned vydává po svých a s komentářem zachraňovat svoji domorodou vesnici. Jinak vcelku tradiční příběh má spoustu originálních prvků a rozhodně nenudí. Bohužel mi moc nesedla animace, což je u animovaného filmu velký problém a hodnocení jde tak dolů na tři hvězdy, jinak by pravděpodobně bylo i vyšší. ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

A pak že jsou dnešní děti předčasně vyspělý, kam se hrabou na tohohle černouška, který nejenže uměl chodit, ale překonal několik rekordů v běhu na různé vzdálenosti, pěkně zacházel s dýkou, myslelo mu to neuvěřitelným způsobem a to všechno v první den po svém narození. A kdyby to někomu nestačilo, tak hezky mluvil už v matčině děloze a porodil se sám! ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Zajímavý animovaný film z Belgie, který se ve spoustě věcech liší od těch klasických komerčních animovaných filmů, co známe. Tohle je vyloženě film určený pro festivaly a ne do narvaných kinosálů. Je možná i více pro dospělé než pro děti. Kirikou je malý, hodně malý chlapec, který jde zachránit svůj kmen před zlou čarodějnicí Karabou, která vysušila studny. Karaba je nesmírně krásná, vypadá jakoby i měla umělá prsa a podle mě je po Brigittě Nielsen z PRINCEZNY FANTAGHIRO tou nejpřitažlivější filmovou čarodějnicí. A to je tahle kreslená. Ostatně umělá prsa, anebo alespoň hodně pevné a veliké mají všechny ženy ve vesnicích. Viděl jsem jen u jedné, která je měla vytahané, tak jak to mívají africké ženy v kmenech. Každopádně tahle nereálnost opravdu neuškodí, ba naopak. :-) Co se týče samotné animace, tak je taková neobvyklá, přesto se na ni krásně dívá. A Kirikou je podle mě takovej malej Minehawa, Vinetou či Mauglí atd. Na své spletité cestě se podhrabává půdou, v níž musí bojovat s tchořem. Pak se převleče za ptáka, protože Karaba má robotickou kameru ve formě elektrické žáby, která každého sleduje. Jenže jeho převlek je tak opravdový, že se mu začne i dvořit nějaký africký dudek. Chvílemi je to sranda, chvílemi nuda, ovšem ve výsledku se jedná o zajímavý animovaný film s neobvyklou animací. [554. hodnocení, 24. komentář, 76%] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Z první scény jsem měl pocit, že sleduji další Lalouxův film, s dalšími přibývajícími minutami jsem měl pocit, že sleduju nějaký sled scének, ve kterých malý Kirikou zachraňuje celou vesnici před zlou čarodějnicí Karabou, jejíž obyvatelé co vteřinu mění nálady a i když je Kirikou zachrání, tak on si před každou svojí "misí" pořád nevěří a obyvatelé vesnice zase nikdy nevěří jemu, hlavně děti - i když je před tím Karaba málem unesla. Takže z celé první třetiny jsem měl docela rozporuplné pocity, ale pak se tam konečně víc rozjel nějaký celistvá příběh a záhy si mě to získalo. Sice to má hrozně jednoduché charaktery, ale nějak promyšlené to je, nějak napínavé taky a po té první třetině se mi na to koukalo celkem příjemně. A povedené mi přišlo i to finále, které bylo jiné než jsem zpočátku očekával. Takže ve finále za mě celkem spokojenost a myslím si, že při druhém zhlédnutí mi to sedne ještě o něco víc, když už nebudu z první třetiny tak zmatený. Slabé 4* ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama