Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luke (Ed Harris) a Jackie (Susan Sarandon) se rozvedli jako rozumní lidé, bez žraločí asistence právníků a nedůstojných soudních tahanic. Přesto jejich dvě děti, roztomilý Ben a dospívající Anna, jen těžko snášejí otcovu novou sympatickou přítelkyni Isabel (Julia Roberts). Je mladá, je atraktivní, má zajímavé povolání módní fotografky, ale přes veškerou upřímně míněnou snahu zůstává v očích dětí především zlou macechou, která rozbila manželství rodičů. Jen velmi zvolna, po drobných krůčcích si Isabel získává důvěru a úctu dětí. Když pak Luke požádá Isabel o ruku, korunuje už tak komplikovanou situaci Jackie odhalením svého ponurého tajemství má nevyléčitelnou rakovinu. Umírá. Od této chvíle k sobě zcela rozdílné ženy opatrně hledají cestu a zodpovědná Jackie pomáhá bohémské Isabel zaujmout místo milující a milované matky jejích dvou dětí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

castor 

všechny recenze uživatele

I když láska pominula, je důležité zůstat tolerantní a v přátelském rozpoložení. Asi takové je poselství předvídatelného kousku ostříleného Chrise Columbuse. Tihle dva (postarší pár) šli od sebe jako rozumní lidé, navíc se dohodli bez větších obtíží na výchově svých dvou dětí. Jenže brzy přišla výrazná kaňka – módní fotografka, která je nejen krásná, ale i mladá. A tatík se do ní zakoukal. Pro děti (zejména dceru) je prostě jen macechou, zahořklé exmanželce se navíc ozve zdraví. Nemoc tu nicméně není hlavním tématem, ale spíš snaha ukočírovat jednotlivé situace tím nejlepším možným způsobem. Samozřejmě dříve, než je nějaký problém načrtnutý, je téměř vyřešený, na dřeň rozhodně nejdeme a vše je jednoduše zabalené tak, jak si sentimentálně naladění diváci přejí. Columbus byl toho času jistotou a trio Sarandon-Harris-Roberts utáhne nejednu sebeslabší scénu, takže film je pro rodinnou, víkendovou siestu jako dělaný. A od romanticky laděné/rodinné komedie/dramatu snad ani nikdo nemůže čekat jiný závěr. Viděl jsem několikrát a možná se mi to líbí víc než dřív. PS: Dětské role velmi slušné. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Nádherné rodinné drama, které se ze začátku netváří nijak srdceryvně. To se ale postupem času rychle mění. Jde vidět, že nemoci dokážou změnit nepřítele v přítele. Jediné, co mi trochu vadilo, byl pomíchaný vztah dětí, přítelkyně a exmanželky. Hned na začátku to vypadalo, jako by se dobře znali a vše bylo OK, ale pak se zase ukáže, jak moc se nesnáší. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Dramedie, která není vůbec dramedie. Není tu totiž ani náznak nějakého humoru. Prakticky od začátku to je drama o zlé maceše, která to s dětmi myslí dobře a o "hodné" matce, která se chová jako svině. A tyhle dvě "matky" si k sobě musí najít cestu...kvůli dětem. A já jsem ke konci už naprosto vysílený, jenže ne nějakým dojetím. Ale očividnou snahou Chrise Columbuse to dojetí ve mne vyvolat. Poslední hodina je jedno velké plačtivé drama, které se ale stále motá v kruhu. Má to totiž 2 hodiny! A Columbus na to prostě nemá. Je velká škoda, že se prakticky vykašlal na odlehčenější notu, v Sám doma ukázal, že mu to jde. Tady ale přestřelil. ()

evita_ 

všechny recenze uživatele

Tak strašne som sa snažila nájsť pochopenie pre Susan...Áno, je matka a bála sa, že príde o svoje deti.. ale predsa ich matkou bude navždy!!!.Miestami som ju až neznášala za to, ako sa správala, ale čiastočne jej asi rozumiem. Na druhej strane - Julia by sa mohla aj pokrájať a nijakovsky by jej nevyhovela. Prečo toľko boja, ponižovania a neviem čoho ešte, keď obom išlo v podstate o to isté - o dobro detí...a o to, aby ich deti mali radi - tu však Susan mala vyhraté. Ale...nič nie je dokonalé a choroba karty zamiešala trocha inak. Finálne zblíženie sa oboch žien a v zásade zblíženie sa všetkých navzájom dalo filmu príjemnú bodku...A keďže koniec je aký je, v mojom konci sa Susan vyliečila a ako v rozprávke - všetci žili šťastne až kým.... Bodka :) ()

cross 

všechny recenze uživatele

Extrémě kýčovitý zaoceánský humus, bez špetky invence a zábavnosti. V Americe to možná lidi žerou, ale pro nás je to jen trapný pohled na takřka neexistující charaktery. Narážím především na postavy, které se často chovají naprosto vůči svému věku i postavení, se škrobenou vypočítavostí žhnoucí z očí! Pardon, ale na tohle neskočím... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (3)

  • Film byl věnován vzpomínce na Irene Columbus, což byla matka režiséra Chrise Columbuse, která rok před vydáním filmu zemřela na rakovinu podobně jako hlavní postava tohoto filmu. (HappySmile)
  • Režisérova dcera Eleanor Columbus se ve filmu na chvilku objevila jako holčička na hodině baletu. (HappySmile)

Reklama

Reklama