Reklama

Reklama

Free Radicals

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Muzikál
Velká Británie, 1958, 5 min

Režie:

Len Lye

Recenze (10)

dwi 

všechny recenze uživatele

Krása minimalistické malby (několik volně se přeskupujících bílých čar) s krásou minimalistické hudby (zvuky afrických bubnů) splývá do komorně očisťujícího zážitku a hodně vypovídá o autorově sebeprojekci. Lye odlehčil živelnému koloritu svých dřívějších děl a přimknul k existencionalismu s takovou vervou, kterou můžeme postřehnout i dnes („Cítím, tedy jsem“). ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě fascinuje, jak mohli (Lye a McLaren) tak geniálně skloubit hudbu s obrazem, když obraz kreslili ručně na filmový materiál, bez kamery. Ale tento obdiv asi patří všem animátorům. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Uhrančivá kombinácia preskakujúcich bielych čiar na čiernom pozadí, meniacich tvary v rytme afrických bubnov, si zaslúži absolutórium. Podmanivé, výstižné - s nemým úžasom pohľad fixuje tú parádu a vnútri sa rozozvieva niečo veľmi rytmické a pocitové. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Free Radicals je pro mě opět experimentální film. Černé pozadí, na něm se měnící bílé čáry do různých symbolů, obrazců a klikyháků, plus africká hudba je pro mě hypnotizující, ale nic, co bych mohla vidět dlouho nebo často. ()

ondrej.s 

všechny recenze uživatele

krásný minimalistický animovaný kraťas. bere nás až k samotným kořenům a ukazuje jeden z nejvýraznějších vizuálních prostředků - linii, ve všech možných podobách. ()

Reklama

Reklama