Reklama

Reklama

Dobrodružný snímek, odehrávající se v Kolumbii, líčí honbu za smaragdy, jimž se v hantýrce říká "zelený led". Neohrožený dobrodruh spolu s půvabnou dívkou, která zde pátrá po své pohřešované sestře, bojují proti smaragdovému magnátovi i jeho přisluhovačům a procházejí přitom řadou nebezpečných situací. (Česká televize)

Recenze (69)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten Moravec tady dabuje Omara stejně jako Fantomase, takže jsem v tom měl docela čurbes. Jinak to ale bylo docela mdlý, kromě Anne Archer, která vypadá velmi přijarelně a člověk by s ní zašel třeba na kuželky, padoucha co mluví jako Fantomas, ale chová se jak kreten (ukazovat někomu koho neznám svou promakanou skrýš, to je slušný znak retardace) a hlavní hrdina bez charisma chlapa, tam už byly jen kameny nabarvený na zeleno, no samozřejmě je to odvaz, ale ne zas tak velký jak si asi namlouvali tvůrci. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 9.4.1988, réžia českého znenia (ÚPF) = ELMAR KLOSS ml. - Nostalgická záležitosť. Vo svete, keby ste tento film označili za klasiku, tak na vás budú čumieť ako na zaostalého. V ČR a SR však lámal v kinách rekordy a to aj zásluhou dokonalého kinodabingu (napr. JOSEF KEMR). Na DVD pomerne slušný obraz aj pôvodný dabing. Ďakujem VAPET. (15.4.2009) ()

Reklama

Anianna 

všechny recenze uživatele

Před těmi 40 lety to mohl být docela žádaný biják. Dnes by s tou spoustou nelogičností a klišé poplatných době asi neuspěl. Na Ryana a Anne se ovšem dobře koukalo. Štíhlounká Anne s ručičkama jako špejličky by dnes podle dnešních měřítek v dobrodružném filmu nehrála. Ona, Ryan a Omar se potkali ve filmu, který ani jednomu z nich neseděl. Josefa Kemra jako dabéra jsem myslím slyšela poprvé. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na Zelený led mám vzpomínku, že jsem VHS s filmem zahlídl kdesi v bazaru za dvacku hned vedle filmu Modrý led, což mě pobavilo. Jinak je to ty dobrodružný film točící se kolem pašování smaragdů a je to film velice britský. To znamená ošuntělý, velice pomalý a nudný... což by dobrodružný film rozhodně být neměl. Na druhou stranu sympaticky škádlící se ústřední pár (O´Neal, Archerová) to táhne nahoru, stejně jako slizký Sharif; všem třem pomáhá výborný starý dabing. Nechybí ani špetka humoru, pěkná písnička a minimálně originální vykrádačka střešního trezoru byla super. Takže se to na ty 3* vydrápe, ale žádná klasika to teda není. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Tak Vám nevím, já jsem snad viděl jiný film. Koupil jsem si DVD na základě pozitivního ohlasu tady na ČSFD. Koukal jsem na to a velmi, velmi mě to zklamalo. Dobrodružný film bez jediné špetky napětí, všechno v něm jde tak nějak samo od sebe a hlavní postavy mi nejsou sympatické. Je tu pár celkem originálních nápadů, ale většinou hloupých (např. balóny). Efekty jsou spíš k smíchu - např. když vojáci dávkou ze samopalu postřílí skupinku svlečenou do půl těla. Ta popadá, ale nemá na sobě ani škrábnutí. A tak je to tu se vším. Vysypaly se drahokamy za 50 mega do moře? No jo, naštve, ale za minutu už na to zapomeneme. Dávám tomu dvě hvězdičky, jedna je za opičáckého bodyguarda hlavního záporáka, druhá za všechno ostatní úhrnem. Podruhé se na to už ale asi nepodívám. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Jižní Americe, konkrétně v Kolumbii. (reich)
  • Natáčení probíhalo také v Mexicu, New Yorku a ve slavném hotelu Las Hadas. (reich)
  • Holbrook (Anne Archer) ve filmu řídila Aston Martin Lagonda z roku 1975. (reich)

Reklama

Reklama