Reklama

Reklama

Zlatý důl

Trailer

Tohle zlato patří Silasovi McGee. Jen ho ještě nenašel, přestože po zlaté žíle pátrá v odlehlé horské oblasti na jihu Britské Kolumbie už víc než třicet let. Cizinci stižení podobnou zlatou horečkou by se raději měli držet dál - takoví lidé se totiž nedostanou z McGeeova dolu živí. Charlton Heston, který tento drsný dobrodružný snímek zrežíroval podle scénáře Frasera Hestona, si v něm zahrál i hlavní dvojroli šíleného samotáře Silase a jeho ještě podivnějšího dvojčete Iana. Nick Mancuso a oscarová Kim Basingerová ztvárňují pár mladých dobrodruhů, kteří při pátrání po ztraceném kamarádovi havarují během přistávacího manévru letadla v horském jezeře a záhy se dostanou do McGeeova světa... a do ještě mnohem větších potíží, jakmile pojmou podezření, že by se v jeho zlatém dole mohlo ukrývat bohatství. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

longercz 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není klasická vyvražďovačka. Je to film s výbornou atmosférou (scéna s prozkoumáváním dolů nemá chybu), skvělým Hestonem (takhle si představuju, že to vypadá když chlapovi 'mrdne' ze zlaté horečky) a se spoustou dalších krás (úžasná příroda a nadčasově nádherná Kim Basingerová). (Tohle hodnocení píšu ve chvíli kdy je tady jenom 52 hodnocení: neváhejte lidi a sledujte, tisíce mnohem horších filmů tady mají daleko, daleko více hodnocení.) ()

PetrHendrix 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě kdysi úplně rozebral. Bylo mi asi 14-15, když jsem jej viděl v městském kině a musím říct, že to byl zážitek vskutku hororový. Od té doby jsem jej už neviděl, takže nevím, do jaké míry jsem byl ovlivněný diváckou nezkušeností a v tehdejší době slabší distribucí analogických projektů. Ale živě jsi jej pamatuji dodnes a nezapomenu na ty hrůzné záběry na kolejích uvnitř štol. Hodně se mi líbila i ta zápletka. Někdy ho zkusím dát znova, abych zjistil, zda odolal zubu času. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Neznámý dobrodružný film, zajímavý tím, že se v první větší roli objevuje Kim Basinger (pěkná) a v nadlouho poslední roli Charlton Heston jako zlatokop s divým plnovousem a výrazem. Je to film o zlaté horečce, která dělá blázny ze všech postav a je to spíše než klasický dobrodružňák plný akce laděné do thrilleru. Nijak zvlášť strhující nebo napínavý, plný zdlouhavého prolézání tmavých jeskyní (ale co čekat od filmu s názvem Zlatý důl). Je tu pár pěkných lekaček, výborné psycho finále a samozřejmě Heston to táhne. Na jedno shlédnutí ujde. 3* a v mizivé konkurenci dobrodružný film roku 1982. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Taky "trhak" asi ako cele 80-te roky :-). Nie je to zle, ale viac oddychovka nez nervak. Trocha divna dejova linia - sa tam prehana babenka zlatovlasa, hladaju kamosa a dako ho uz ani moc nehladaju odrazu, ale zato zlato - a dedo so sekerou a jeho brat a iindian na clne a stolne a dynamit a krv a dake mrtvoli a kopu zlata a pokazena pumpa.. Proste vsetko naraz, paradny maglajz, ako ked Psicek a Macicka robili tortu. Na 3* to dako vystacilo :o). ()

mirror 

všechny recenze uživatele

Tento film bežal v Československých kinách a bol do 15 rokov neprístupný a ja som naň bol aj keď som 15 ani zďaleka nemal :-) Kolega vedec zburcuje svoju kolegyňu, narýchlo sa zbalia, zoberú malé lietadlo a idú hľadať tretieho kolegu, ktorý sa stratil niekde v divočine Britskej Columbie. Neustále som čakal čo tam bude také do 15 rokov nevhodné. Nájdu tam spustlého chlapa, ktorý má nejaké tajomstvo, možno niečo našiel, možno zlatú baňu a už mu z toho hrabe, a tak drsne ponaháňa Kim Basinger zo sekerou, alebo ona jeho?, to už si nepamätám, ale bolo to fakt hrôzu naháňajúce do 15 rokov neprístupné! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama