Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot Charlie Lavery nastupuje do letadla, aby dopravil palivo do vzdálené arktické oblasti. Po vyložení nákladu odlétá zpět s nemocnou ženou, kterou má vzít do nemocnice. Jeho stroj má však poruchu a zřítí se na místo daleko od civilizace. Oba dva pád přežijí. Charlie se vydá napříč krajinou, aby nalezl pomoc. Po bezcíleném hledání zkolabuje. Těsně před smrtí se u něj objeví žena, kterou nechal v letadle, a která ho začne pomalu učit jak přežít v divoké krajině na rozlehlých místech vzdálených desítky kilometrů od jakéhokoliv kontaktu s civilizací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Možná jednoduší, než jsem čekal, nicméně i tak zajímavý film o přežívání v krajině uprostřed ničeho - přesněji na severu Kanady. Dobře se na to dívá, až na pár utahaných míst to celou dobu napíná a přišlo mi to i velmi dobře natočené a zahrané. A hodně se mi líbila i závěrečná scéna, protože takhle to natočit by mě asi nenapadlo (ale zase nečekejte bůhvíjakou originalitu). Škoda jen těch plochých postav, ale i tak se mi to líbilo. 4* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další survival thriller z drsné přírody, místo toho jsem dostal hodně slušné „místy až poloromantické“ dobrodružné drama – ovšem ta drsná příroda tam byla. Stejně jako se tvůrcům docela dařilo hrát divákům na city. To však v žádném případě nesnižuje kvality tohoto filmu jako celku a já si z něj odnáším převážně dobré pocity. Ústřední dvojice Barry Pepper a Annabella Piugattuk (škoda, že se objevila jen v tomto filmu a tudíž i životní roli…) si vedla velice dobře, nechyběla slušná atmosféra (i když bych přivítal o něco více napětí) a hlavně já nejsem příznivcem happyendů…60% ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byla trochu v rozpacích. Očekávala bych, že letec, který začínal před deseti lety jako válečný pilot, se bude po havárii svého letadla chovat víc jako profík. Jenomže válka už dávno skončila - stala se z ní vzpomínka, zlý sen, na který nejde zapomenout. A ocitnout se s minimálními prostředky a bez pomoci v rozlehlé nehostinné pustině - to je úplně jiná a úplně nová zkušenost. A člověk civilizovaný je zároveň tvor civilizací zhýčkaný, neschopný přežít bez jejích vymožeností. Zpočátku průměrný příběh postupně získává sílu, neokázalý a otevřený jako drsná severská planina. Vypráví o vzniku nezištného, hlubokého a upřímného přátelství, o respektu a porozumění. 3,5 * … ale kvůli přímému tahu na branku tentokrát zaokrouhluju nahoru. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Vězte, že maličký křehký komár může být horším nepřítelem nežli vlk. Jenom mi nebylo jasné, kam se posléze všichni ti drobní krvežízniví tvorečci poděli. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Arogantni letec ztroskota na bezne trase v nehostinne oblasti severni Kanady s navic cestujicim na palube - nemocnou a velmi mladou eskymackou. Krasna priroda spojena s nekoncicim putovanim a klisoidnim vzplanutim mezi protagonisty (Barry Pepper zari) jsou nejvetsimi lakadly tohoto neprilis znameho dobrodruzstvi. 65% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Charlie Halliday (Barry Pepper) je pilotem kdesi v zapadlé Aljašce. Místní piloti jsou ale drsní hoši, tak pijou, kouřej a laškujou s děvčaty (znáte to, v každém přístavu jedna). Charlie není jinej. Ale při jednom obyčejném letu je přinucen (no přinucen, vezme za to těžký prachy) vzít do letadla nemocnou eskymačku, a při zpátečním letu havarují. V drsné divočině je těžké přežít, ale za pomoci Kanaalaq si Charlie uvědomuje priority života, a učí se přežít v nelidských podmínkách. ... Kanadské drama, které ozdobil v hlavní roli Barry Pepper (ten chlapec roste, od Ryana či Bojiště země se dost zvýraznil). Jeho Charlie prochází mnoha proměnami, ať po fyzické stránce či po duševní, a Barry je všechny výborně ztvárnil. V menší roli se zde mihl např. James Cromwell. Toto celé doplnil pěknou hudbou Mychael Danna... Rozhodně tento filmeček neurazí :) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Po dobu natáčení se s filmařskou skupinou pohybovali i strážci vyzbrojení střelnými zbraněmi, kteří chránili štáb před ledními medvědy. Jeden z medvědů dokonce přerušil natáčení, když poškodil videozáznam. (orkadimenza)
  • V průběhu lovecké scény stálo stádo zkrocených sobů na místě díky divokému karibu. (orkadimenza)
  • Zimní scény byly točeny v teplotách až -28°C, s efektem ochlazování větrem až -45°C. (orkadimenza)

Reklama

Reklama