Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Skvělé dobrodružné drama, na které se podívám vždycky rád zas a znovu. Film se na jednu stranu snaží co možná nejlépe vystihnout hrůzy, které museli ti lidi prožít ( pád letadla, smrt blízkých - přátel, lavina, hlad atd...) a na tu druhou v něm lze nalézt i spoustu humorných situací, které film do jisté míry odlehčují. Přece jenom jde o vyprávění jednoho z těch co přežili a ten si přece nezapamatuje jen to nejhorší..... ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřitelné, ale přeci jen se to vážně odehrálo. Skupina namyšlených hráčů, která svedla boj o holé přežití s nedostatkem potravin, s všudy přítomnou a nevypočitatelnou horskou přírodou. Kanibalismus je ovšem hodně zatracované téma, ale v tomto případě se přeživším ani nedá divit a tak dává divákovi brouka do hlavy v otázce, jak by se zachoval on sám. Což je největší pozitivum tohoto filmu, poselství o životě a vůli přežít. Těžko uvěřitelné, přesto skutečné. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre tento film. Za jedno je to kvôli Ethanovi, ktorý ma svojím herectvom pravidelne baví a za druhé je to z dôvodu samotného príbehu. Ten ma dosť dojíma. Je krutý, drsný a samozrejme veľmi reálny. A mám pocit, že táto adaptácia sa tejto realita dosť priblížila. Aspoň ja som to zdesenie prežíval naplno. /11.1.2009 - vynikajúco to na mňa funguje aj na tretie zhliadnutie!/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který si asi hodně lidí bude pamatovat z televize. Příběh o tom, že někdy je pro přežití udělat něco, co by člověk jinak normálně neudělal. Jasně, hodně se zde hraje na emoce, někdy zbytečně moc, ale i tak je to pořád silný příběh o tom, že pokud člověk chce, tak se s následky osudu dokáže vyrovnat. Bohužel ne všichni mohou přežít. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Členovia urugvajského rugbyového mužstva museli jesť svojich mŕtvych priateľov, aby mohli "Prežiť". Havaria lietadla, vysoko v Andách, ich na dlhé týždne izolovala od okolitého sveta. Pátranie po nich bolo po pár dňoch zrušené. Sú vystrašení, zranení, premrznutí a hladní. Film natočený podľa skutočnej udalosti. Silná dráma o nepredstaviteľne ťažkej situácii, v ktorej by som sa nikdy nechcel ocitnúť. **** ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Film se natáčel chronologicky, což je u filmů s podobnou stopáží neobvyklé. Záměr tvůrců byl věrohodněji vytvořit atmosféru mezi trosečníky. (Morien)
  • Každé ráno muselo letět pět helikoptér, aby dostalo štáb a herce na místo natáčení. (Morien)
  • Otevírací a závěrečnou scénu, kdy se k nehodě vyjadřuje John Malkovich jako Carlitos Paez, napsal pro film právě skutečný Carlitos. (Morien)

Reklama

Reklama