Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot Charlie Lavery nastupuje do letadla, aby dopravil palivo do vzdálené arktické oblasti. Po vyložení nákladu odlétá zpět s nemocnou ženou, kterou má vzít do nemocnice. Jeho stroj má však poruchu a zřítí se na místo daleko od civilizace. Oba dva pád přežijí. Charlie se vydá napříč krajinou, aby nalezl pomoc. Po bezcíleném hledání zkolabuje. Těsně před smrtí se u něj objeví žena, kterou nechal v letadle, a která ho začne pomalu učit jak přežít v divoké krajině na rozlehlých místech vzdálených desítky kilometrů od jakéhokoliv kontaktu s civilizací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Ashar 

všechny recenze uživatele

Pilot Charlie byl idiot. Udělal tolik průserů a celou první polovinu filmu mne strašně nasíral. Nebýt nemocné eskymačky, zhebnul by v pustině po pár dnech. Film ukazuje nadutost, degeneraci a hloupost mužské populace. Naopak vyzdvihuje nutnost návratu matriarchátu, aby se muži začali od žen učit vše, o co v době své nadvlády nad ženami přišli. ()

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Je to práve úvod, čo ma úžasne nadchol. Začalo to rýchlo, aktívne, lopatisticky a predsa jedinečne. Po ňom však film, pre mňa nepochopiteľne, prešiel akoby do úplne iného filmu. Stala sa z neho priemerná dobrodružná dráma o tom ako možno prežiť v drsných podmienkach. Je tu ale zanedbaná citová stránka hercov, s ktorou keby sa režisér a scenáristi lepšie pohrali, mohlo by to vyznieť inak. Páčil sa mi výborný hlavný herec Barry Pepper a nakoniec aj záver, s ktorého však neviem vyčítať, ako sa to vlastne všetko skončilo. A možno je to práve to, čo robí tento kúsok zaujímavým. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

To jako vážně? 2003? Tenhle koncentrát senilního polopatismu, melodramatického kýče, pseudoromantiky, pseudoduchovna a všemožných infantilních klišé o prostotě a moudrosti primitivních národů žijících v souladu s přírodou? S postavami plochými jako hruď anorektické baleríny? S tak bezostyšně šablonovitým a předvídatelným scénářem? A s tou pekelnou cajdákovitou "hudbou" na pozadí? Námět dobrý ale zpracování tragické. Být tohle kanadské středoproudové televizní béčko o dvacet let starší, řeknu si "inu osmdesátky, tenkrát se takovýhle sentimentální slaďáky točily". Ale v době vzniku už bych u filmu s podobnou tématikou očekával mnohem modernější formu i režii, výraznější existenciální hlubinu, větší syrovost děje, menší teatrálnost herců atd. Možná nebýt té zrůdné muziky, dám třetí za rámec příběhu a za hezké severské lokace. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Napínavý dobrodružný film ve stylu Tance s vlky? Už nikdy neuvěřím komentářům na pošetkových, trafikových dvd. Ano film měl pár zajímavých míst, ty se ovšem při celkovém dojdu ztrácejí, ve všem tom zívání a koukání na hodinky ,které jsem si bohužel nemohl odpustit. Pro mě hrozná nuda a ztráta času kterou nezachrání ani celkem slušný v hlavní roli ojediněle viděný Barry Pepper. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

NA OSTRIE NOŽA+KUKUŠKA Barry Pepper (aj napriek Bojisku Zem) opäť dokazuje, že je pán herec a dokáže utiahnuť film. Jednoduchý príbeh je skvelo zahraný, je strhujúci. Niektoré scény mohli byť natočené lepšie, ale velkým plusom je, že film neskĺzáva do klišé, ktoré sa pri tejto téme ponúka. Reálne, minimalistické a obrazovo krásne... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Po dobu natáčení se s filmařskou skupinou pohybovali i strážci vyzbrojení střelnými zbraněmi, kteří chránili štáb před ledními medvědy. Jeden z medvědů dokonce přerušil natáčení, když poškodil videozáznam. (orkadimenza)
  • Zimní scény byly točeny v teplotách až -28°C, s efektem ochlazování větrem až -45°C. (orkadimenza)

Reklama

Reklama