Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot Charlie Lavery nastupuje do letadla, aby dopravil palivo do vzdálené arktické oblasti. Po vyložení nákladu odlétá zpět s nemocnou ženou, kterou má vzít do nemocnice. Jeho stroj má však poruchu a zřítí se na místo daleko od civilizace. Oba dva pád přežijí. Charlie se vydá napříč krajinou, aby nalezl pomoc. Po bezcíleném hledání zkolabuje. Těsně před smrtí se u něj objeví žena, kterou nechal v letadle, a která ho začne pomalu učit jak přežít v divoké krajině na rozlehlých místech vzdálených desítky kilometrů od jakéhokoliv kontaktu s civilizací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická kombinace Trosečníka a Tance s vlky... Od počátku čitelný scénář ve své přímočarosti nenutí o čemkoliv přemýšlet. Ty sympatie ve mě vzbuzuje "neambicióznost" filmu, citové vydírání se nekoná. Přesně zapadá do škatulky výchovného snímku pro adolescenty a to nemyslím nijak pejorativně. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Hlavní roli zde hraje krajina. Příběh je obměnou toho, co již bylo natočené mnohokrát předtím, ale přesto je vkusný a hlavně herecky zvládnutý. Ačkoliv na to obvykle nejsem příliš háklivý, zde mi přece jen malinko vadilo, že jsem většinou několik minut dopředu tušil, co se následně přihodí. Celkový dojem je však velice příjemný. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byla trochu v rozpacích. Očekávala bych, že letec, který začínal před deseti lety jako válečný pilot, se bude po havárii svého letadla chovat víc jako profík. Jenomže válka už dávno skončila - stala se z ní vzpomínka, zlý sen, na který nejde zapomenout. A ocitnout se s minimálními prostředky a bez pomoci v rozlehlé nehostinné pustině - to je úplně jiná a úplně nová zkušenost. A člověk civilizovaný je zároveň tvor civilizací zhýčkaný, neschopný přežít bez jejích vymožeností. Zpočátku průměrný příběh postupně získává sílu, neokázalý a otevřený jako drsná severská planina. Vypráví o vzniku nezištného, hlubokého a upřímného přátelství, o respektu a porozumění. 3,5 * … ale kvůli přímému tahu na branku tentokrát zaokrouhluju nahoru. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Vězte, že maličký křehký komár může být horším nepřítelem nežli vlk. Jenom mi nebylo jasné, kam se posléze všichni ti drobní krvežízniví tvorečci poděli. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší pekný film, ktorý si zaslúžil byť viac presádzaný a reklamovaný namiesto mnohých, ktoré si nezaslúžia ani percento z toho, aká pozornosť sa im venuje. Krásne prostredie severných tundier, skromný príbeh, príjemní a kvalitný herci na čele s Pepperom, ktorému by sa mohol podariť návrat medzi elitu a hlavne príjemný, hrejivý príbeh. A čo sa mi páči najviac, hlavne reálny a nenaivný. 80%. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

jednoduchý príbeh osadeny do severskej pustatiny s o sympatickou eskimáčkou a Peppero. Kurnik kde len našli tie priezviská hihi. Okrem príbehu tam bolo pár vzrusujúcich záberov na krajinu, oblohu nočnú i dennú. Aj keď divák od začiatku videl koniec, príbehu to neubralo na pointe . Milovníkom dram odohravajúcich sa v panenskej prírode odporúčam. Dávam lepšie tri body + 1za celkovú pohodu aj s hudbou. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Po dobu natáčení se s filmařskou skupinou pohybovali i strážci vyzbrojení střelnými zbraněmi, kteří chránili štáb před ledními medvědy. Jeden z medvědů dokonce přerušil natáčení, když poškodil videozáznam. (orkadimenza)
  • V průběhu lovecké scény stálo stádo zkrocených sobů na místě díky divokému karibu. (orkadimenza)

Reklama

Reklama