Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot Charlie Lavery nastupuje do letadla, aby dopravil palivo do vzdálené arktické oblasti. Po vyložení nákladu odlétá zpět s nemocnou ženou, kterou má vzít do nemocnice. Jeho stroj má však poruchu a zřítí se na místo daleko od civilizace. Oba dva pád přežijí. Charlie se vydá napříč krajinou, aby nalezl pomoc. Po bezcíleném hledání zkolabuje. Těsně před smrtí se u něj objeví žena, kterou nechal v letadle, a která ho začne pomalu učit jak přežít v divoké krajině na rozlehlých místech vzdálených desítky kilometrů od jakéhokoliv kontaktu s civilizací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Smileface 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh, sice se trošičku vleče ale je jasné, že z tohoto tématu se více opravdu nedalo vyždímat. Je to film trochu poetický a vzápětí extrémně drsný, takže pokud čekáte americký oslavný happy-end tak vás předem zklamu, tehle film je totiž syrový a chladný jako Kanada sama. Co se týče obsazení tak Barry Pepper je už od pohledu nepříjemný a i když se snaží hrát co nejlépe tak bych jeho roli přenechal někomu jinému. Naopak Annabella Piugattuk je skvělá a jako amatérská herečka předvedla naprostý skvost. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Barry Pepper je od pohledu strašnej nesympaťák a člověk si na něj musí zvyknout, ale jinak je to skromné, leč parádní survival drama skutečně natočené uprostřed nehostinné kanadské tundry. Jednoduché, docela předvídatelné a až na pár momentů zavánějících americkou limonádou ovšem příjemně syrové a realistické. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další survival thriller z drsné přírody, místo toho jsem dostal hodně slušné „místy až poloromantické“ dobrodružné drama – ovšem ta drsná příroda tam byla. Stejně jako se tvůrcům docela dařilo hrát divákům na city. To však v žádném případě nesnižuje kvality tohoto filmu jako celku a já si z něj odnáším převážně dobré pocity. Ústřední dvojice Barry Pepper a Annabella Piugattuk (škoda, že se objevila jen v tomto filmu a tudíž i životní roli…) si vedla velice dobře, nechyběla slušná atmosféra (i když bych přivítal o něco více napětí) a hlavně já nejsem příznivcem happyendů…60% ()

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Je to práve úvod, čo ma úžasne nadchol. Začalo to rýchlo, aktívne, lopatisticky a predsa jedinečne. Po ňom však film, pre mňa nepochopiteľne, prešiel akoby do úplne iného filmu. Stala sa z neho priemerná dobrodružná dráma o tom ako možno prežiť v drsných podmienkach. Je tu ale zanedbaná citová stránka hercov, s ktorou keby sa režisér a scenáristi lepšie pohrali, mohlo by to vyznieť inak. Páčil sa mi výborný hlavný herec Barry Pepper a nakoniec aj záver, s ktorého však neviem vyčítať, ako sa to vlastne všetko skončilo. A možno je to práve to, čo robí tento kúsok zaujímavým. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Charlie Halliday (Barry Pepper) je pilotem kdesi v zapadlé Aljašce. Místní piloti jsou ale drsní hoši, tak pijou, kouřej a laškujou s děvčaty (znáte to, v každém přístavu jedna). Charlie není jinej. Ale při jednom obyčejném letu je přinucen (no přinucen, vezme za to těžký prachy) vzít do letadla nemocnou eskymačku, a při zpátečním letu havarují. V drsné divočině je těžké přežít, ale za pomoci Kanaalaq si Charlie uvědomuje priority života, a učí se přežít v nelidských podmínkách. ... Kanadské drama, které ozdobil v hlavní roli Barry Pepper (ten chlapec roste, od Ryana či Bojiště země se dost zvýraznil). Jeho Charlie prochází mnoha proměnami, ať po fyzické stránce či po duševní, a Barry je všechny výborně ztvárnil. V menší roli se zde mihl např. James Cromwell. Toto celé doplnil pěknou hudbou Mychael Danna... Rozhodně tento filmeček neurazí :) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • V průběhu lovecké scény stálo stádo zkrocených sobů na místě díky divokému karibu. (orkadimenza)
  • Po dobu natáčení se s filmařskou skupinou pohybovali i strážci vyzbrojení střelnými zbraněmi, kteří chránili štáb před ledními medvědy. Jeden z medvědů dokonce přerušil natáčení, když poškodil videozáznam. (orkadimenza)

Reklama

Reklama