Reklama

Reklama

Commando Duck

Rodinný / Animovaný / Krátkometrážní / Válečný / Komedie
USA, 1944, 8 min

Režie:

Jack King

Hrají:

Clarence Nash

Obsahy(1)

Kačer Donald je v tomto propagandistickém snímku z 2. světové války vysazen do džungle na ostrově v Tichomoří. Brzy jej odhalí vojáci japonské armády a způsobí mu nemalé potíže, avšak Donald si i díky své klasické nešikovnosti poradí. (ČSFD)

Recenze (8)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Donaldovy eskapády s člunem na řece, krokodýlí zip a závěrečný útěk před valícími se kameny nemají chybu. Moc se mi ale nelíbilo, jak pánové od Disneyho vyobrazili Japonce. Tedy, já chápu, že se jim lidé měli zasmát a myslet si o nich, jací to jsou primitivní rákosníci, ale šlo to určitě udělat vtipněji. Nebo alespoň vtipně. ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Donald si už po několikáté nasadil zelený baret, zopakoval pár profláknutých gagů, a všichni byli šťastni (= Disney splnil kvótu). Tahle pitomá propaganda americké armády nevadila, když se objevila jednou...ale tohle už je moc... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek patří mezi Disneyho filmy natočené na zakázku pro armádu. Je to tak trochu instruktážní filmek pro vojáky o tom, jak Donald coby výsadkář někde v Japonsku utíká před tamními snipery a přívalem vody, aby nakonec vtipně zničil nepřátelský tábor. Rozhodně se nejedná o film, který by z dnešního pohledu na druhou světovou válku a osud Japonska v ní, vyhlížel nějak sympaticky. Na druhou stranu, vše je pojednáno s lehkostí Disneyho studiu tehdy vlastní, takže film nikoho nemůže urazit, a jak tomu je u Donalda zvykem, maximálně pobavit. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tahle kačena v roli výsadkáře teda nemá chybu. Kdyby byli všichni vojáci takhle spolehlivý, na porážku Hi.lera by bylo potřeba maximálně čtyř vojáků :-) ....Damn mosquitos! ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Černý kůň v mém pořadníku nejlepších krátkých filmů z Disneyho produkce. Atmosféře bojů mezi spojenci a Osou neunikl ani můj oblíbenec Kačer Donald a ve válce si počínal statečně. Navíc i v tomto neveselém prostředí zde máme pár typicky disneyovských gagů. Hodnotím pěti hvězdami. P.S. Nebylo by od věci zařadit tento snímek a pár dalších do kategorie "válečný". ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavný propagandistický kraťas, kde je naštěstí minimum slov, ale maximum zábavné akce spojené s jedním nafukovacím člunem, který vydrží úplně všechno. ()

Reklama

Reklama