Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vyšší budget oproti jedničce jde zatraceně znát. Lepší triky, přehlednější scény, více krve i létajících koulí, celkově vymazlenější atmosféra. A hlavně nenahraditelný Tall Man, který se teprve tady stává kultovní postavou. Potěší špetka humoru (motorovka vs. ještě větší motorovka), několik narážek na legendární Evil Dead i samotného Raimiho. Jedna z mála výjimek, kdy sequel předčí originál. Krátce řečeno: Hororový orgasmus. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Tohle je již naprosto jiný film. Atmosféra originálu je fuč a tak to Coscarelli dohání skvělými akčními momenty a humorem. Reggie je sympaťák se kterým divák nemá problém ztotožnit se. Tall Man je pak taková třešnička na dortu. Závěr velmi vydařený. Vidím zde paralely s Raimiho Evil Dead. Kolikrát mi přišlo, že ho Coscarelli doslova cituje. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Po atmosferickej jednotke tu máme trošku akčnejšu dvojku Coscarelli si to konečne uvedomil a ja mu zato ďakujem :). Reggie Bannister tu už pôsobi inak ako to bolo v jednotke a to je len dobré. Anguss Scrimm je tak isto skvelý ako bol v jednotke. PS: Bannister už konečne vytiahne aj plameňomet, brokovnicu a motorovku a o zábavu je postarané! ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Ač už od projekce prvního dílu uteklo mnoho vody, tak musím uznat, že pokračování "žluté krve" opravdu nechybí pořádně hutná atmosféra a několik děsivých a vskutku gurmánských scén. Jedinou a docela podstatnou vadou je dost plytký příběh, který většinu filmu utápí v průměrnosti či lehce nad ní, ale poslední dvacetiminutovka rozhodla o jasné čtvrté hvězdě. Jen váhám, jestli si kazit zážitek dalšími dvěma díly. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Po hromadně kladných ohlasů jsem tedy čekal rozhodně víc. Ani jednička už mě příliš nenadchla. Originalita je určitě plus této série, ale dobrý dojem hodně sráží opravdu toaletní herecké výkony a ne jen pár absolutně dementních scén. Škoda, že se film po celou svojí stopáž nedrží solidního rozjezdu ze začátku a také celkem pěkné atmosféry, která během ubíhajících minut vyprchá jako pšouk. Postava ,,Dlouhána´´ mi k srdci vůbec nepřirostla, nedokážu si ho představit v síni slávy mezi takovými borci, jako třeba Freddy Kruger, Michael Myers, či Jason Vorhees. Série Phantasm je pro mě prostě jen jedna z mnoha mnoha, ke které se možná už nevrátím. Abych pouze nehanil, kultovní gore pasáže z posledních 20 minut filmu jsou geniální. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Doposiaľ jediný diel série, v ktorom chýbal jeden z hlavných predstaviteľov (Bill Thornbury) alebo bol nahradený iným hercom (James Le Gros nahradil v úlohe Mika herca A. Michaela Baldwina). (beso74)
  • Film byl natočen až za téměř deset let po první části. Zasadil se o to jeden z vysoce postavených pracovníků Universal Pictures, protože byl velký fanoušek prvního dílu. (Chatterer)
  • Veškeré kaskadérské scény prováděl Reggie Bannister sám, až na přeskok motorové pily, jelikož mu to štáb z bezpečnostních důvodů nedovolil. (Chatterer)

Související novinky

Reklama

Reklama