Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Ač už od projekce prvního dílu uteklo mnoho vody, tak musím uznat, že pokračování "žluté krve" opravdu nechybí pořádně hutná atmosféra a několik děsivých a vskutku gurmánských scén. Jedinou a docela podstatnou vadou je dost plytký příběh, který většinu filmu utápí v průměrnosti či lehce nad ní, ale poslední dvacetiminutovka rozhodla o jasné čtvrté hvězdě. Jen váhám, jestli si kazit zážitek dalšími dvěma díly. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velké zklamání. Klasický nevýrazný americký horror 80. let. Vykradené detaily a scény z jiných filmů, na začátku je výborná scéna ozbrojování, ale než se hlavní postavy dostanou vůbec k použití těch "hračiček", uběhne strašná doba, kdy se vůbec nic neděje. Nuda, nuda, ... docela dobrou atmosféru pak sráží špatné herecké výkony a děj naprosto o ničem. Finále je docela dobré, ale to už nezachrání tu spoustu znuděného času, který jsem u filmu musel vydržet. Phantasm rozhodně asi není série pro mne. Jednička se mi líbila víc díky atmosféře a hudbě, tady už je i ten hudební doprovod trochu potlačen ... Prostě nic moc, slabota, nuda ... Jak já říkám: "Horror pro děcka ..." ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Po atmosferickej jednotke tu máme trošku akčnejšu dvojku Coscarelli si to konečne uvedomil a ja mu zato ďakujem :). Reggie Bannister tu už pôsobi inak ako to bolo v jednotke a to je len dobré. Anguss Scrimm je tak isto skvelý ako bol v jednotke. PS: Bannister už konečne vytiahne aj plameňomet, brokovnicu a motorovku a o zábavu je postarané! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kupodivu strašidelnější, ale hlavně krvavější pokračování. Přibylo snových scén směrem k Noční můře v Elmstreet (což vítám), celkově je film podivnější a ke slovu přišla i akce. Začínají se rovněž stupňovat exploze, v celé sérii postupně vyletí do vzduchu několik domů a spousty aut. Pocta Samu Raimovi je nejviditelnější v podobě štítku s jeho jménem na urně...Rozšířil se zbraňový arzenál, koule postupně ukazují své možnosti a byť se to nezdá, velikost motorové pily v souboji není podstatná. Dlouhán se přes všechny nástrahy a pokusy o likvidaci zdá nezničitelný... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, v ktorom je vo všetkých smeroch "trochu viac" ako v prvom filme. Predovšetkým však Phantasm II prekvapí úžasným finále, ktoré inak dovtedajší, relatívne priemerný priebeh pozdvihuje o úroveň vyššie. Za súboj s motorovými pílami sa menej ako štyri hviezdy celému filmu dať nedá, ak ste samozrejme fanúšikom. Coscarelli sa nebojí ani sexu medzi mladou ženou s o dosť starším mužom. No a keďže je tu všetkého "trochu viac", tak aj na cudzej planéte strávime o pár sekúnd "viac" času. A celá mytológia je po dvojke o niečo "viac" prehľadnejšia. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Jeden z pomníků ve filmu nese jméno Alex Murphy, což je odkaz na Robocopa. (Chatterer)
  • Rozpočet 3,000,000 dolarů je vůbec nejvyšším v celé sérii a zároveň nejnižší, jaký studio Universal poskytlo na film v 80. letech. (Chatterer)

Související novinky

Reklama

Reklama