Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný trekkie, ale film má docela dobrý scénář, který se točí hlavně kolem Pickarda a Daty. Režisér si počínal celkem zručně (docela povedené akční a bitevní scény prozrazují, že je lepší jako střihač) a tak rozloučení s posádkou Nové generace dopadlo lépe, než jsem čekal. Ale radši bych ho býval prožil v kině. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

I zde musím po druhém shlédnutí bez dabingu jednu hvězdičku přidat. V prostřední části je to politikaření Rémanů v romulanském senátu trochu slabší a kecy o betazoidských svatebních rituálech dokážou leda tak navnadit (stejně jako pochyby o velikosti nádobíčka jistého klingonského míšence:-) ale všechno se to naštěstí obrátí v části O té velké bitvě, která mi přišla jako snad vůbec nejlepší filmová startrekovská bitva všech dob (do roku 2009, samozřejmě). Co oni s těmi loďmi udělají... Potěší cameo kapitánky (vlastně už admirála) Janewayové. PS, kdybyste byli na pochybách, kde se ukryl můj oblíbený rypák Ron Perlman, tak je schovaný pod maskou rémanského vicekrále. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Tak trochu lepší seriálová epizoda, která nad "normálními" díly nevyniká kromě délky vůbec ničím. Ve své době to byly triky a velmi příjemný návrat k posádce z Nové generace, tedy nejlepšího Star Trek seriálu vůbec, ale to všechno už je z dnešního pohledu stejně úplně jedno. Scénář místy docela hapruje, bojové scény se od těch velice pěkných (vesmírné lodě) blíží až k příšerným (kontaktní souboje) a atmosféra je taková... nijaká. Ale ta nostalgie, o jaké mluví Gemini,... ta mě při závěrečném pohledu na Enterprise v doku, za doprovodu klasické hudby, dostala taky. Holt... byl jsem mladistvým Trekkie :-) 7/10 ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Škoda tohoto filmu, mohl paramountu vydělat balík, zatim to byl jen velký průšvih, který způsobil dlouhotrvající Star trek temno, které doufám J.J.Abrams roztrhne. Což o to, scénář i herecké výkony by byly senzační, to samé se dá říci i o poměrně dobrých vizuálních efektech, jenže když tohle všechno děláte pod vedením režiséra, který Star trek nejenom že nesleduje, ale on ho dokonce i nesnáší. Škoda, film to není špatný, jen se špatně prezentoval... ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

(lehké spoilery)...Ve své době nejakčnější Star Trek, s nejlepšími efekty, dost možná i druhou nejlepší (po prvním díle) Star Trek hudbou a vlastně takovou labutí písní Jerryho Goldsmithe, několika velmi nezvyklými a překvapivými momenty (srážka lodí, Dat prolétávající i obětávající) a s docela zajímavým záporňákem. Jo a ten film rozhodně nemá seriálové vyznění. Proč musím kecy o seriálovosti číst v komentářích u každého profilu filmu navazující na nějaký seriál, i když je to úplně mimo? A i kdyby, navazuje to na seriál, musí to mít s ním něco společného. Každopádně proč dávám "jen" tři. Strašně mě štvala (mimojiné věci, které jsem už zdrbávával u jiných ST filmů) nesmrtelnost Enterprise. Fanoušci by to asi nepřežili, ale její efektní zánik by mě potěšil rozhodně víc, než neustálé převody energií bůhví odkud. Štíty Enterprise jdou totiž obvykle dolů ze 100% na 20 během okamžiku. Ale na těch 20% pak setrvávají strašlivou dobu i přes neustálé bombardování, po několika minutách klesnou milostivě na deset procent, pak se několikrát převede energie (například z podpory života) a štíty už se neřeší, je vyhráno. A pak si ta loď ještě narazí do další, tu další loď skoro zničí, i když ta má štíty na 70%, ale Enterprise to rozdýchá v pohodě. Kdo tohle autorům žere? Jak vůbec může být divák v napětí? Proč autoři nepřichystali do závěrečného filmu něco spešl? Jasně, zabití všech zúčastněných by byla pro Trekkie asi silná káva, ale napadla mě například zajímavá záměna Pickardů, ten mladý (alias Shinzon) by podstoupil onu operaci, stal by se starým a zdravím, původního Pickarda by odstranil, nastoupil by na jeho místo, posádka by si ničeho nevšimla, Shinzon by se choval úplně jako původní Pickard, jen by do případného dalšího filmu chystal překvapivou zradu a drtivý úder! Che, měl jsem dělat scénář :-) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. prosince 2002 v Hollywoodu. (Varan)
  • Na fotce z akademie nemá mladý Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) vlasy. Přesto však v 19. epizodě 5. série s názvem „The First Duty“ seriálu Star Trek: Nová generace (od r. 1987) poznamená zahradník akademie hvězdné flotily Boothby při setkání s kapitánem Picardem: „Co se stalo s tvými vlasy?“ (Honzíno)
  • Cameo roli taktického důstojníka na Enterprise v hodnosti poručíka ztvárnil režisér Bryan Singer. (mirliflore)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama