Reklama

Reklama

The Spirit of '43

Animovaný / Krátkometrážní / Dokumentární
USA, 1943, 6 min

Režie:

Jack King

Recenze (7)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Chudák Donald. Disneyovci se tentokrát (až na přetahovanou v baru, jehož lítačky mají tvar svastiky, a kde rozbitá zeď vypadá jako vlajka USA) vykašlali na veškeré hračičkovství, nebyli ani trochu kreativní a už vůbec ne zábavní. Je to škoda, ačkoliv otázkou samozřejmě zůstává, jestli kreativní a zábavní vůbec být směli, že. Víme, jak to chodí s filmy na objednávku. Spirit of ´43 podle mě vyrobili co nejrychleji a snažili se na něj zapomenout. ()

Paldini odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nechutná propaganda. Jiné propagandistické válečné filmy s kačerem Donaldem jsou vtipné, tenhle ne. A o co jde? Dá Donald svou těžce vydělanou výplatu na podporu armády nebo si raději zajde do striptýzbaru? Hádejte! ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Jako na mě to teda docela zapůsobilo, určitě to má větší efekt než československý filmový týdeník. Aspoň je vidět že propaganda funguje skvěle i demokratických systémech. ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Už jsem se hodněkrát setkal s kladným hodnocením nějakého ideologického snímku, přičemž argumentem bylo, že to je dobře natočeno. Vážení, tento film je stejně jako všechny staré Disneyovky brilantně naanimovaný a Disney opět využívá (zde spíše mrhá) své mistrovství v detailu, například si všimněte oblohy v závěru nebo dveří od baru. Ovšem obsah je natolik příšerný, že mě nutí nedat tomuto animáku jiné hodnocení než odpad, jako každé běžné propagandě. ()

Vampyre 

všechny recenze uživatele

Krátka rozprávočka zo série vyrobenej na objednávku armády, kde bol Donald zneužitý na prozbrojársku propagandu USA. Logicky nevhodné pre deti. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Propagandistický snímek, ve kterém Donalda přesvědčuje jeho strýček Skrblík (ještě s kiltem a čepičkou), aby šetřil, zatímco druhá postava ho láká k utrácení. Ale utrácet je hřích, musí přece platit daně, protože z nich se pak staví továrny. Je to hodně hloupé, až stupidní. ()

Reklama

Reklama