Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelá komédia, ktorej roky neubrali nič zo svojej príťažlivosti. Hlavnú zásluhu na tom, že je to nestarnúci film, ktorý má šancu osloviť aj budúce generácie, majú tvorcovia, ktorí vsadili predovšetkým na konverzačný humor a zamotané situácie, z ktorých sa treba vymotať len a len jazykom. Nebyť úvodných titulkov, tak mladučkú a okatú Goldie Hawn by som asi nespoznal. Fakt som sa dobre bavil. 80%. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Goldie byla úchvatná. Tak roztomilá a naivní a ty obří modré oči...Zápletka není moc originální, ale pro film je to spíš plus. Divák se může soustředit na skvělé herecké výkony a bezvadné hlášky ("Sex je jenom pro puberťáky" :D). Kaktusový květ je komedie (romantická!), kterou bych mohla vidět znova a znova a znova... ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Goldie Hawn ve své typické roli ztřeštěné potrhlé dívčiny, která víc jedná než přemýšlí a je strašně hodná a naivní - jak já tyhle postavy nenávidím. Waltr Matthau zase hraje sám sebe, tedy morouse, po kterém dámy šílí a já nevím proč. Postavy jsou padlé na hlavu, bohužel sebou strhávají i Ingrid Bergman, která má šarmu na rozdávání, ale na nějaké třeštění jí je škoda. Naštěstí byl film svižný a uběhl celkem rychle. Gagy, omyly a nedorozumění rodí další nedorozumění, až se všichni zamotávají do svých lží, aby se na konci vše rozpletlo a do náruče si padly osoby, které o sebe navzájem předtím ani nezakopli. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jeden z květů zlaté éry amerických komedií šedesátých let. Jako by mi tam však k úplnému absolutoriu pořád něco chybělo. Ještě krůček ke vtipu, který by znamenal výbuch smíchu, ještě o chlup ostřejší vypointování humorných sekvencí, nepředvídatelnější závěr. Co mě značně překvapilo bylo, že se mi Ingrid Bergmanová zdála komičtější než komediantka Goldie Hawn. Jestli ona to nakonec nebude větší herečkla. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

27. Zlatý Glóbus za rok 1969 - cena (1) - *Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Goldie Hawn + nominace (4) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Ingrid Bergman, Nejlepší filmová píseň - "The Time For Love Is Any Time" - Hudba Quincy Jones, text Cynthia Weil, Objev roku (herečka) - Goldie Hawn ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Pro Ingrid Bergman bylo natáčení snímku "návratem na území Hollywoodu od 40. let 20. století". Všechny její předchozí filmy byly totiž natočeny v Evropě, a to i ty, jenž byly pod hlavičkou amerických studií. (ellegrey)
  • Během scény v nočním klubu hraje na pozadí instrumentální verze písně „I'm a Believer“ od skupiny The Monkees. (AduskaV)

Reklama

Reklama