Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se pokusím být stručný. Flower cactus je skvělá střeštěná konverzačka a nádherný " vztahový " propletenec. Základem jsou brilantně napsané DIALOGY a následně mistrně interpretované všemi představiteli. Chce se říci, jak jednoduché.. Škoda, že se to o 90% " podobných bratříčků a setřiček " říct nedá. Ať už se mi o náladu stará, roztomile ztřeštěná, okatá Goldie Hawn, proutník Walter Matthau, či setřička Ingrid Bergman... Tenhle šálek kávy já tuze rád. Po dloouhé době jsem shlédnul snímek s označením komedie, který rozhodně dělá čest svému žánru a jménu a který ještě ke všemu " pouze " jako komedii rozhodně člověk nemusí brát a přistupovat k ní tak. Btw, naprosto souhlasím s uživ. Pohrobek.....těžko si z těch dvou dam ( slečen ) vybírat, že :o) Přesto musím dodat, že zde pro mě osobně number one není okatá Goldie Hawn, nýbrž fantasticky hrající, svou roli si naprosto užívající nestárnoucí Ingrid Bergman. 5* neuděluji a ( ponechávám si v záloze ) kvůli faktu, že jsem snímek neviděl v originálním znění, ale pouze dabovaný. Přičemž největší problém jsem měl s Helgou Čočkovou ( coby Goldie Hawn), jejíž hlas mi k dotyčné naprosto neseděl. Nicméně to není problém snímku samotného, takže slibuji, že tento handicap v dohledné době určitě napravím. 4+1/2* p.s máte rád děti?...Leda tak na grilu :o) Já také. Tedy abych to uvedl na pravou míru...pouze v Ut na CT2 od 20.00 :o) ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Ano, je to tak...když je dnes nouze o opravdu kvalitní konverzační romantické komedie, musí se člověk zkrátka obrátit do minulosti. Tam už je nabídka o dost pestřejší a najdeme tam takové zábavné kousky, jakým je třeba právě tento snímek, natočený podle francouzské divadelní hry Pierre Barilleta, nabízející vynikající dialogy a skvělé herecké výkony takových hvězd, jako jsou Ingrid Bergman, roztomilá Goldie Hawn a nebo Walter Matthau. Zápletka samotná je pak postavená na klasické lži, na kterou se postupně nabalují další a do hry vstupují postavy s falešnou identitou, aby se nakonec vše vysvětlilo a všichni zúčastnění skončili s tím pravým nebo pravou svého srdce. Jo, takové filmy já tedy rozhodně můžu. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Strašne ma to bavilo. Wilderovka bez Wildera v ktorej je Walter Mathau za Caryho Granta a Ingrid Bergman za Katharine Hepburn. Nie je to tak úžasné ako keby sa na tom podieľala svätá trojica, ale aj tak je to super zábava. Dejovo to vykráda tá sračka Skús ma rozosmiať so Sandlerom a krásne ukazuje ako to vyzerá keď sa nejakého námetu chytia patlali a majstri. Presne ten typ filmu, ktorý dokáže rozžiariť po blbom dni v práci a týždennom filmovom pôste 9/10 ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Goldie byla úchvatná. Tak roztomilá a naivní a ty obří modré oči...Zápletka není moc originální, ale pro film je to spíš plus. Divák se může soustředit na skvělé herecké výkony a bezvadné hlášky ("Sex je jenom pro puberťáky" :D). Kaktusový květ je komedie (romantická!), kterou bych mohla vidět znova a znova a znova... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Důvod puštění: scénárista (I.A.L. Diamond, který toho napsal nemálo s Billym Wilderem), mladá Goldie Hawn a "mladý" Matthau. A určitě nelituju, bavil jsem se lehce i hodně, a to především inteligentní zábavou. Humor je postavený na prověřené jistotě - vydávání se za někoho jiného a z toho praměnících lžích, která vždy funguje. Tady tím víc, že děj je velmi dobře zvládnutý a ústřední trio si krásně sedne. Ingrid Bergman jsem dnes viděl prvně a je to neblesní dáma, která umí dělat i humor, Goldie je tradičně trdlo, ale v tomhle snímku má její postava navíc dánu do vánku špetku zodpovědnosti a svědomí a to se krásně kombinuje. A Waltera Matthaua jsem nikdy neviděl trsat. :) # [viděno: monitor, 2.0->5.1] # příběh 8 | hudba 5 | humor 6 | akce 0 | napětí 0 | pustil bych si znovu 8 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Divadelní hra na Broadwayi, která je filmu předlohou, začínala v divadle Royale a uskutečnila se v 1234 reprízách. Roli Stephanie Dickinson si v ní zahrála Lauren Bacall. (HellFire)
  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)
  • Během scény v nočním klubu hraje na pozadí instrumentální verze písně „I'm a Believer“ od skupiny The Monkees. (AduskaV)

Reklama

Reklama