Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Miluju ten tip komedií, kdy se hlavní hrdina pomalu zamotává do své křehké pavučinky stvořené ze lži a přetvářek a samozřejmě i tu chvíli, kdy se to všechno provalí :) Skvělé hlavní obsazení a parádně napsané dialogy - krásná ukázka nezmršeného převodu z jeviště na plátno..PS: Scéna na diskotéce, kde spolu paří Goldie Hawn a Ingrid Bergman - k nezaplacení...8/10 ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

27. Zlatý Glóbus za rok 1969 - cena (1) - *Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Goldie Hawn + nominace (4) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Ingrid Bergman, Nejlepší filmová píseň - "The Time For Love Is Any Time" - Hudba Quincy Jones, text Cynthia Weil, Objev roku (herečka) - Goldie Hawn ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se pokusím být stručný. Flower cactus je skvělá střeštěná konverzačka a nádherný " vztahový " propletenec. Základem jsou brilantně napsané DIALOGY a následně mistrně interpretované všemi představiteli. Chce se říci, jak jednoduché.. Škoda, že se to o 90% " podobných bratříčků a setřiček " říct nedá. Ať už se mi o náladu stará, roztomile ztřeštěná, okatá Goldie Hawn, proutník Walter Matthau, či setřička Ingrid Bergman... Tenhle šálek kávy já tuze rád. Po dloouhé době jsem shlédnul snímek s označením komedie, který rozhodně dělá čest svému žánru a jménu a který ještě ke všemu " pouze " jako komedii rozhodně člověk nemusí brát a přistupovat k ní tak. Btw, naprosto souhlasím s uživ. Pohrobek.....těžko si z těch dvou dam ( slečen ) vybírat, že :o) Přesto musím dodat, že zde pro mě osobně number one není okatá Goldie Hawn, nýbrž fantasticky hrající, svou roli si naprosto užívající nestárnoucí Ingrid Bergman. 5* neuděluji a ( ponechávám si v záloze ) kvůli faktu, že jsem snímek neviděl v originálním znění, ale pouze dabovaný. Přičemž největší problém jsem měl s Helgou Čočkovou ( coby Goldie Hawn), jejíž hlas mi k dotyčné naprosto neseděl. Nicméně to není problém snímku samotného, takže slibuji, že tento handicap v dohledné době určitě napravím. 4+1/2* p.s máte rád děti?...Leda tak na grilu :o) Já také. Tedy abych to uvedl na pravou míru...pouze v Ut na CT2 od 20.00 :o) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Konverzační vztahovka, v níž staromládenecký ženáč usiluje o telecí krásku, které imponuje soused zabalený pouze v ručníku, jež prožil dlouhou noc s čerstvě rozkvetlou zubařovou seržantkou, která však miluje svého chlebodárce i jeho tři imaginární děti. Že je to poněkud nepřehledné? Ale to jen tak vypadá. Je to skvělý film, který s nadhledem poukazuje na to, co jedna malá lež dokáže natropit, když se ústřední donchuán statečně nedokáže přiznat. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jeden aby dnes hledal takové komedie, které neuráží svým hnojným humorem, ale u kterých je mně příjemně po celém těle a celkově na mě působí moc mile. Je pochopitelné, že tady je předvídatelnost jasná už zkraje, ale pak je možné vychutnávat si jen ty chvilky s okatou a roztomilou Goldie, noblesní zdravotní sestřičkou Ingrid a Walterem, který věděl co chce a nebo ne? Ale ano, nakonec ano, jak jinak by mohla tahle romantická komedie skončit, než happyendem na všech frontách. Ale nejvíc jsem se asi smála jejich tanci na parketu a hlavně Walterovi...... všem fanouškům se omlouvám, ale to bylo něco :-) Báječný, odpočinkový film, který doufám nikdy nezestárne. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • V závěru filmu má Stephanie Dickinson (Ingrid Bergman) narážku na cukrovinku s moudrostí uvnitř, tzv "fortune cookie", což může být odkaz na film Štístko (1966), ke kterému taktéž napsal scénář I.A.L. Diamond. (IQ Tiqe)
  • Pro Ingrid Bergman bylo natáčení snímku "návratem na území Hollywoodu od 40. let 20. století". Všechny její předchozí filmy byly totiž natočeny v Evropě, a to i ty, jenž byly pod hlavičkou amerických studií. (ellegrey)

Reklama

Reklama