Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Goldie Hawn a její obrovské oči, za které dostala Oskara. Mě přišla spíš jako mírně přerostlé kuře. Mnohem víc si ho zasloužil tandem lékař-sestřička za jejich eroticko-sarkastické dialogy. Ingrid Bergman zahrála obě polohy-škrobenou i rozevlátou-bravurně, Walter Matthau se mi moc líbil už v Kámoších. Shrnuto, cítila jsem příjemný pocit jako u nich doma v obýváku. Jack Weston také zabodoval jako úlisný slizoun. Ale nejlepší byl orgiózní amokový tanec z 60. let.:-) Julian: "Asi tě políbím... Řekni, že dnes přistanu jinde!" ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Walter Matthau jako milovník? Ano no tak. :-) To bylo snad to jediné, co mi na filmu nesedělo, i když uznávám, že to svým způsobem byl krásný kontrast jeho „charismatu“ a role, což vyvolalo jen další pobavení a bylo to tak vlastně v rámci komedie v pořádku. Obecně se celé obsazení povedlo na výbornou. Ingrid Bergmanová v roli zdravotní sestry, která je zpočátku pichlavá jako její kaktus, než společně s ním rozkvete, mladá a naivní Toni (Goldie Hawnová) a její věčně vykulené oči, jednotliví pacienti v zubní ordinaci, soused Igor, … celá tahle parta stvořila moc fajn konverzačku. Ta se sice pomaleji rozjíždí, ale jak se hlavní postava doktora Juliana Winstona více a více utápí ve svých stále komplikovanějších lžích, dostane tahle konverzační komedie postupně grády, vyostří se slovní přestřelky a stojí za to. Vrcholem je pak návštěva tanečního klubu, kde se vše ještě více proplete. Romantická linka se objevuje jen lehce a povětšinou je to o skvělých dialozích, kdy se největší zábava skrývá v nenápadných narážkách a drobných poznámkách jen tak na okraj. Jejich vhodné načasování ovšem umí zatnout do živého. ()

Reklama

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi přijde, že opravdu vtipné romantické komedie bez zbytečně vulgárních vtipů se (až na pár výjimek) natáčely v minulosti a dnes je rarita na ně narazit. Zde všechno funguje na výbornou. Úžasná chemie mezi herci, zábavný příběh, zajímavé postavy (nejenom ty hlavní, ale i ty, které se tam vyskytnou jenom na pár minut - např. seňor Sanchez) a hlavně výborně obsazená hlavní trojice (přestože G. Hawn je jako naivní Toni nádherně roztomilá, u mě to přeci jen vyhrála okouzlující I. Bergman). 90% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kaktusový květ není sice ani trošičku vtipný a je totálně předvídatelný, ale koukat se na něj dá. Příběh se nám v průběhu sledování solidně proplétá a vyloženě nudou jsem netrpěl. Herecké výkony jsou skutečně na výborné úrovni, ale tento typ filmů mi bohužel není vůbec blízký. Nezlobte se na mě. Za sebe musím dát slabé 2*. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Vynikající romantická komedie. Má svůj šarm a noblesu, která se již v dnešní době moc nevidí. Je to jistě dáno vynikajícím výkonem Waltera Matthaua a Ingrid Bergmanové. Milostný trojúhelník skvěle doplňuje mladičká naivní Goldie Hawnová. Jednoduchá zápletka, která je podaná nenuceně a na úrovni, přináší řadu skvělých dialogů a vtipných situací. Herecké hvězdy posouvají celé dílo až na pomyslný vrchol tohoto žánru. Gene Saks obsadil všechny (i vedlejší) role úplně optimálně a vytvořil velmi dobrý film, který neomrzí a řadě dnešním filmům může být nedostižným vzorem. 90% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Během scény v nočním klubu hraje na pozadí instrumentální verze písně „I'm a Believer“ od skupiny The Monkees. (AduskaV)
  • Pro Ingrid Bergman bylo natáčení snímku "návratem na území Hollywoodu od 40. let 20. století". Všechny její předchozí filmy byly totiž natočeny v Evropě, a to i ty, jenž byly pod hlavičkou amerických studií. (ellegrey)
  • V závěru filmu má Stephanie Dickinson (Ingrid Bergman) narážku na cukrovinku s moudrostí uvnitř, tzv "fortune cookie", což může být odkaz na film Štístko (1966), ke kterému taktéž napsal scénář I.A.L. Diamond. (IQ Tiqe)

Reklama

Reklama