Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Goldie Hawn a její obrovské oči, za které dostala Oskara. Mě přišla spíš jako mírně přerostlé kuře. Mnohem víc si ho zasloužil tandem lékař-sestřička za jejich eroticko-sarkastické dialogy. Ingrid Bergman zahrála obě polohy-škrobenou i rozevlátou-bravurně, Walter Matthau se mi moc líbil už v Kámoších. Shrnuto, cítila jsem příjemný pocit jako u nich doma v obýváku. Jack Weston také zabodoval jako úlisný slizoun. Ale nejlepší byl orgiózní amokový tanec z 60. let.:-) Julian: "Asi tě políbím... Řekni, že dnes přistanu jinde!" ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Nádhera spočívá v souhře všech hlavních postav i postaviček,(žádná postava není špatně napsaná, je tam, kolik si zaslouží) do jednotného celku s porcičkou hlášek ("Já nechci být ta, která ti zničí dům" >>" Rodinu, dům ničí anarchista."). Závěr je tak romantický, že je u mě na žebříčku 10 nej romantických konců (přičemž hudba tvoří takových 50 % zážitku), ale pořád mám problém se střihem, jak zachycuje časovou posloupnost (především) na konci. Drobná vada scénáře (Seňor Sánchez je ženatý.) je snadno odpustitelná. PS: bez písničky od Sarah Vaughan by ten film nebyl tak oblíbený ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelá komédia, ktorej roky neubrali nič zo svojej príťažlivosti. Hlavnú zásluhu na tom, že je to nestarnúci film, ktorý má šancu osloviť aj budúce generácie, majú tvorcovia, ktorí vsadili predovšetkým na konverzačný humor a zamotané situácie, z ktorých sa treba vymotať len a len jazykom. Nebyť úvodných titulkov, tak mladučkú a okatú Goldie Hawn by som asi nespoznal. Fakt som sa dobre bavil. 80%. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Komedie o tom, jak společně s kaktusem rozkvetla i jedna do té doby nenápadná asistentka zubaře. Má své mouchy - zejména je zde cítit divadelnost se svým omezeným počtem lokací a postav, na druhou stranu plusem jsou vtipné dialogy vedené kvalitními herci, kteří umí zábavnost, hravost a rozvernost patřičně vyzdvihnout. Pro mě překvapivě dobrá a úsměvná pohodová romantická záležitost. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Skvělý, skvělý, skvělý, SKVĚLÝ FILM!!! Musím se přiznat, že jsem nejdříve viděl remake a až pak originál, což se dá sice považovat za svatokrádež, ale myslím, že mé hodnocení tím není nijak zkreslené... Tenhle film je prostě skvělý, Goldie Hawnová až famózně debilní (Oscar zcela zasloužený), Walter Mathau báječný jako vždy a Ingrid Bergmanová dokonalá (jako vždy)... Film jsem viděl s dobovým (skoro, vznikl až o osm let později) dabingem, který se vyznačuje tím, že dabéři byli velice podobní hercům, které dabují... Byl to skvělý zážitek, těším se, až se na film podívám znovu abych si zapamatoval ty hlášky a poznámky, které diváka celým filmem provázejí... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Goldie Hawn (Toni Simmons) za svou roli dostala Oscara. Slavnostního předávání se však nemohla zúčastnit, protože byla v Londýně a o tom, že vyhrála, se dozvěděla telefonem. (Dixieboy)
  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)

Reklama

Reklama