Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser gene Saks po kultovom filme Bose nohy v Parku opat natocil prijemnu komediu, ktora dobre odsypa, ma tempo a dobre dialogy. Herecky je na tom film velmi dobre, tahaju ho hlavne Walther Mathau /Charade, Statecni jsou Osameli/ a Ingrid Bergman /Casablanca, Rozdvojena Duse/. Goldie Hawn samozrejme vyborna a chvalim aj ten fakt, ze US styl humoru sa vynimocne opat podarilo priblizit Europe a europskemu ponatiu humoru. 77 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nametem mozna ne uplne originalni komedie. Dialogy jsou ale vysperkovane a velmi zabavne. Ozdobou celeho filmu je v mych ocich Matthau v roli svobodneho zubare a stale elegantni Ingrid Bergman, na opacne strane je ovsem Goldie Hawn, ktera mi vadi snad v kazdem filmu, ktery jsem s ni videl. Komedie jako takova, nadprumerna. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, už to tak asi bude. Tyto komorní konverzační komedie vycházející z divadelních her mě často baví a ani tahle nebyla výjimkou. Pravda, velmi brzy mi bylo jasné, jak to celé dopadne, kupodivu mi to ale nepokazilo výsledný dojem. Body u mě tvůrci nasbírali díky obsazení a výborně napsaným dialogům. V poslední době jsem se zaměřil na dnes už pamětnické filmy a uvědomil jsem si, že úroveň dialogů (případně monologů) je v nich diametrálně odlišná od většiny současných. Mě tedy konverzace všech přítomných postav bavila velice velmi, tradičně mě potěšilo, jak se vcelku jednoduchá lež rozrostla do vše prorůstajícího molocha, v němž už nebylo vůbec jasné, kdo je čí sestra, manželka, matka, tetička, manžel, otec, milenec, doktor, diplomat nebo agent CIA. Bez toho, že bych se chtěl chlubit, musím konstatovat, že jsem se ve všem po celou dobu dokonale orientoval, teoreticky bych uměl zatančit Kleště, Kladivo i Zubaře a můžu prohlásit, že mi byla způsobena dobrá nálada. / "Tebe přece miluju, svou ženu jsem pořádně nikdy ani neznal." "A co ty tři děti, ty ti přinesl čáp?" "To víš, ze začátku jsem byl zdvořilý." / "No tak mi řekni, co neřekla. Slovo za slovem." / Poučení: Když má lež krátké nohy, jsou tu ještě chůdy. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přátelé pozor, tenhle film jasně patří do TOPky (a je jenom naše místní ostuda, že tam ještě není). Málokdy se totiž dokážete u obrazovky (byť by to nakrásně byla komedie) takhle hurónsky smát. To, co předvedla trojka Matthau, Bergman, Hawn - je jen ztěží popsatelné a musí se vidět. Goldie má Oskárka zcela po právu. Krom toho má neuvěřitelně sladký hlas (né abyste si film pokazili dabingem) a neuvěřitelně velké oči. A v neposlední řadě jako mladá byla docela dost hezká. Pro mě zarážející je fakt, že ta roztomilá a půvabná dáma Ingrid Bergman (o jejím věku už to napsali jiní kolegové) opustila svět jen několik měsíců po mém příchodu na něj.____ "Señor Sanchez, I can't. You're a married man." "I cannot understand. If I'm a married man, it is my problem. What has it got to do with you?"____ "What's your problem, a girl?" "- No, I've outgrown that stuff. Sex is for teenagers."____ "I think I'm going to kiss you." "When will you know for sure?" ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Nádhera spočívá v souhře všech hlavních postav i postaviček,(žádná postava není špatně napsaná, je tam, kolik si zaslouží) do jednotného celku s porcičkou hlášek ("Já nechci být ta, která ti zničí dům" >>" Rodinu, dům ničí anarchista."). Závěr je tak romantický, že je u mě na žebříčku 10 nej romantických konců (přičemž hudba tvoří takových 50 % zážitku), ale pořád mám problém se střihem, jak zachycuje časovou posloupnost (především) na konci. Drobná vada scénáře (Seňor Sánchez je ženatý.) je snadno odpustitelná. PS: bez písničky od Sarah Vaughan by ten film nebyl tak oblíbený ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Během scény v nočním klubu hraje na pozadí instrumentální verze písně „I'm a Believer“ od skupiny The Monkees. (AduskaV)
  • Goldie Hawn (Toni Simmons) za svou roli dostala Oscara. Slavnostního předávání se však nemohla zúčastnit, protože byla v Londýně a o tom, že vyhrála, se dozvěděla telefonem. (Dixieboy)
  • V závěru filmu má Stephanie Dickinson (Ingrid Bergman) narážku na cukrovinku s moudrostí uvnitř, tzv "fortune cookie", což může být odkaz na film Štístko (1966), ke kterému taktéž napsal scénář I.A.L. Diamond. (IQ Tiqe)

Reklama

Reklama