Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Aky 

všechny recenze uživatele

Jeden z květů zlaté éry amerických komedií šedesátých let. Jako by mi tam však k úplnému absolutoriu pořád něco chybělo. Ještě krůček ke vtipu, který by znamenal výbuch smíchu, ještě o chlup ostřejší vypointování humorných sekvencí, nepředvídatelnější závěr. Co mě značně překvapilo bylo, že se mi Ingrid Bergmanová zdála komičtější než komediantka Goldie Hawn. Jestli ona to nakonec nebude větší herečkla. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přátelé pozor, tenhle film jasně patří do TOPky (a je jenom naše místní ostuda, že tam ještě není). Málokdy se totiž dokážete u obrazovky (byť by to nakrásně byla komedie) takhle hurónsky smát. To, co předvedla trojka Matthau, Bergman, Hawn - je jen ztěží popsatelné a musí se vidět. Goldie má Oskárka zcela po právu. Krom toho má neuvěřitelně sladký hlas (né abyste si film pokazili dabingem) a neuvěřitelně velké oči. A v neposlední řadě jako mladá byla docela dost hezká. Pro mě zarážející je fakt, že ta roztomilá a půvabná dáma Ingrid Bergman (o jejím věku už to napsali jiní kolegové) opustila svět jen několik měsíců po mém příchodu na něj.____ "Señor Sanchez, I can't. You're a married man." "I cannot understand. If I'm a married man, it is my problem. What has it got to do with you?"____ "What's your problem, a girl?" "- No, I've outgrown that stuff. Sex is for teenagers."____ "I think I'm going to kiss you." "When will you know for sure?" ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Pomalu rozjíždějící se komedie, která vyústila ve velice příjemný film. Stárnoucí zubař si chce vzít svoji mladičkou milenku, ale ta chce před svatbou poznat jeho rozvádějící se ženu. Problém je, že on ženatý není, manželku si vymyslel a tak ji začne hrát jeho staropanenská zdravotní sestra. Konflikt založený na lži je na světě, na něj se nabalují další a další lži a také postavy - mladý soused milenky, španělský ctitel sestřičky a také kamarád zubaře s mladou přítelkyní, který má hrát milence sestřičky. Výborná zábava, která graduje ve vtipných situacích, nečekaných vztahových peripetiích až k finále, které mě udělalo moc radost tím kdo s kým nakonec zůstal. A ještě obsazení - Matthau tu byl výborný, opět po desetileté pauze se objevila Ingrid Bergmanová, která měla kupodivu ještě pořád ten šmrc ala nečekaně rozkvetlý kaktusový květ. A debutující Goldie Hawnová, herečka kterou jsem v pozdějším věku jako starou mladou potrhlou ženskou moc nemusel, ale jako mladá byla naprosto k sežrání a dokonce s přimhouřením očí bych řekl, že si toho Oskara i zasloužila. Komedie roku 1969. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"Napiju se, abyste se mi víc líbila." - "Tolik vína na světě není." Kaktusový květ je pro mě důkazem, že všechno geniální bylo ve filmu už dávno řečeno. A překvapivě mě to i donutilo vzít na milost komediální žánr z tehdejší americké produkce. A i když mám oblíbenou Goldie Hawn, tady se mi víc líbila Ingrid Bergman, která na svůj věk vypadá skvěle. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Konverzační vztahovka, v níž staromládenecký ženáč usiluje o telecí krásku, které imponuje soused zabalený pouze v ručníku, jež prožil dlouhou noc s čerstvě rozkvetlou zubařovou seržantkou, která však miluje svého chlebodárce i jeho tři imaginární děti. Že je to poněkud nepřehledné? Ale to jen tak vypadá. Je to skvělý film, který s nadhledem poukazuje na to, co jedna malá lež dokáže natropit, když se ústřední donchuán statečně nedokáže přiznat. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)
  • Pro Ingrid Bergman bylo natáčení snímku "návratem na území Hollywoodu od 40. let 20. století". Všechny její předchozí filmy byly totiž natočeny v Evropě, a to i ty, jenž byly pod hlavičkou amerických studií. (ellegrey)

Reklama

Reklama