Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (436)

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit. Z jedné strany se jedná o strašnou ptákovinu, z druhé strany, kdo se přizpůsobí, najde tam pár výborných fórů. "Jsi si jistá, že ta limonáda je z pravých přírodních citrónů, já jím zásadně jen přírodní stravu. Udělám vám obchod. Koupím si kelímek citrónové limonády když vy si koupíte právě dívčí skautské sušenky. A jsi si jistá, že jsou z pravých dívčích skautek? " 3-4*, 4.5.2014, pc ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavná a ještě víc morbidní komedie podle černobílého seriálu. Všichni představitelé zde předvádějí tak ulítlé výkony, že člověk nemůže posoudit, komu z nich to jde nejlíp. U mě ale vítězí hyperaktivní ruka, kterou všichni přezdívají "Věc". Ačkoli je Addamsova rodina dost dobrou komedií, tak místy je její atmosféra velmi ponurá až děsivá, což považuji za velký úspěch. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Addamsovic rodina ukazuje tu lepší stránku amerického studiového systému - schopnost shromáždit a uplatnit dostatečně velký rozpočet, aby vznikl alternativní pohádkový svět plný bizarních rekvizit, fantastických kulis a divácky vděčných vychytávek. Zároveň schopnost oslovit význačné herecké osobnosti a natočit film bez kompromisů - tím mám na mysli kompromisů, které by vyplývaly z omezeného technického zázemí. Ten film narozdíl od spousty jiných výrazně nezestárl, i když je na něm znát, že producent mířil na rodinné publikum, takže zkrátka a dobře není tak provokativní, tak jízlivý a černohumorný, jak by mohl být, kdyby nebral ohled na dětské publikum. Ale to je pochopitelně můj problém, že už nejsem dítě ani teenager. Čisté 4* to z mého pohledu určitě nejsou a nějaká bomba se určitě nekoná, přesto tentokrát zaokrouhlím směrem nahoru, protože dětské oči by to určitě viděly jinak. Celkový dojem: 70 %. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem to viděl, když mi bylo 15 nebo 16 a tehdy moje morbidní sadistické já plesalo radostí. Po těch devíti letech už musím říct, že mě to nebavilo tolik jako tehdy (ale to bude asi spíš tím nadšením a očekáváním, které nebylo tak stoprocentně naplněno). Nicméně i tak se jedná o skvělou bizarní zábavu. Morticia Addams je v podání Anjelicy Huston nepřekonatelně zvráceně sexy. Raul Julia je v roli Gomeze správnej švihák. No a to jejich manželství je prostě paráda. Takový bych taky jednou chtěl mít ... sedět si tak při úplňku na gauči na hřbitově :-)) Nemůžu se dočkat, až začnu sledovat původní seriál, protože když se tato novodobá filmová verze tak povedla, původní Adamsovi budou určitě taky pecka. (Škoda, že devadesátkoví Munsters se nepovedli jako toto) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu nesmírně vypečená rodinka, kterou bych ale za sousedy asi mít nechtěl. Raul Julia a jeho životní role, Anjelica Huston dokonalá jako vždy, Christopher Lloyd roztomile plachý a natvrdlý a uťatá ruka jednoznačně nejlepší postava, jakou si může režisér do vedlejší role přát. Barry Sonnenfeld tomu ještě dodal příjemný morbidní nádech, ale tady už snad ani neměl co zkazit.. 80% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Režisérským sítem producenta Scotta Rudina propadlo osmatřicet režisérů, než byl spokojen s Barrym Sonnenfeldem. Dalším problémem byl scénář, který Sonnenfeld nechal upravovat několik měsíců. Dramatik Paul Rudnick pak prováděl další změny i během natáčení. (Locksley)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama