Reklama

Reklama

Addamsova rodina

  • USA The Addams Family (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Připravte si prsty na lusknutí! Na plátna kin se vrací ikonická rodina, která každý rok vyhrává všechny soutěže na Halloween. Tentokrát se členové této vtipné a výstřední rodinky představí v animované podobě. Malí i velcí diváci se mohou těšit na skvělou zábavu, protože Addamsovi se budou snažit mermomocí dokázat, že dobří sousedé jsou pro své okolí k nezaplacení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 8

Recenze (156)

Othello 

všechny recenze uživatele

Jako velký milovník Sonnenfeldova hraného zpracování jsem těžko překousával tlustou a zmatečnou postavu Gomeze, nicméně pak jsem zjistil, že se to opírá o úplně původní zpracování, tak jsem zmlknul. Není to vůbec blbý, ale o to víc je to vizuálně hnusný (myšleno ve zlém). Film obsahuje pár skvělých vtipů, nicméně odkope se závěrečným shrnutím. Addamsovic musí vždycky stát na opačné straně předměstského šosáctví a ne s ním žít ve vzájemném respektu. A ty mobily a noťasy si tady taky strčte do zadku. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Presne ako Grinch z 2018. Hranú verziu nikdy nedobehne atmosférou, čo sa snaží vykompenzovať trikmi od výmyslu sveta, nakoľko si uvedomuje ich jednoduchšie prevedenie skrz animáciu oproti veľkovýpravnosti potrebnej v skutočnom svete. A možno riešim argument poplatný dobe, všeličo sa dá dnes urobiť digitálne aj v hranom filme. No Addamsovci by za to radi neboli, moderný svet im nič nehovorí.  Nuž, to mi práve pripomína jeden vtip zo začiatku filmu, ktorý, ako sa neskôr ukáže, ide na úkor konzistentnosti. Vec si púšťa svoje fetiše na laptope, kým Wednesday ani nevie, čo je to mobil. Niečo podobné platí pre ich vysávač, ktorý nevysáva, ale vypúšťa viac prachu. Síce haha, no ak nie sú ani čiastočne inštitucionalizovaní, neviem si ich predstaviť platiť elektrinu. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bolelo a hodně (viděl jsem oba předchozí filmy ani ty nebyly světoborné, ale dalo se na ně dívat) . Pamatujete Loraxe? https://www.csfd.cz/film/293571-lorax/komentare/ tak tento film je na podobné brdo máme zde rodinu podivných lidí a proti nim stojí rodina ´´dokonalých lidí´´ a jejich život do toho kamery na každém rohu a šmírování sousedů . Účesy postav jsou hodně podobné chování a závěrečná pointa úplně. V celém filmu jsou zhruba 3 vtipné scény (oživení mrtvých, žáb, závěrečný vtip o chybějících končetinách a dál si nevzpomenu) jinak je to přehlídka grotesek, které se hodí tak maximálně do seriálu o délce třeba 10 minut navíc jsem nepochopil proč jedna z postav zde chodí skoro pořád nahá. 20 procent a i to je moc. Je smutné, že to tolik vydělalo, ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Studio Universal se rozhodlo oživit věhlasnou značku Addamsovy rodiny a zvolilo pro to formu téměř ani ne celovečerního animáku. Animáku, který na jedné straně pracuje s podobou postav blížící se originálu Charlese Addamse, na druhé straně chce zaujmout dnešní děti, takže zásadní roli v příběhu hrají influenceři, sociální sítě a manipulace veřejným míněním. A světe div se, daří se mu to způsobem, ze kterého si nechcete postupně usekat všechny končetiny šavlí z rodinné zbrojnice, a ještě to prokládá vtipy srozumitelnými dospělému publiku. Dokonce i nástup bratrance Ita (český dabing mu kdovíproč říká „To“), podbarvený hiphopovým songem, docela funguje. To hudba celkově, byť bych víc než soudobou populární hudbu ocenil nějakou klasiku, třeba Dannyho Elfmana:) Jinak samozřejmě stěžejní myšlenkou filmu je zvláštnost, divnost, jedinečnost, a boj s „nudnou“, odchylek se štítící většinou. Rozuzlení (resp. jemu předcházející záchrana v poslední vteřině) by si zasloužilo trochu víc přemýšlení na straně scénáristy, ale není to nic, co by celý film pohřbilo. Což by nakonec v případě Addamsů vlastně bylo podle jejich gusta, že;) Takže i když si nejsem jistý, jestli je Věc s chytrými hodinkami, z nichž se na Vás dívá oko, strašidelnější nebo trapnější, a naopak si jsem jistý, že neexistuje jediný dobrý důvod, proč by se „mamuschka“ měla „překládat do češtiny“, nota bene jako „mazurka“ (ano, bohužel…), není to špatné navázání na někdejší slávu. I když, co si budeme nalhávat, dva hrané filmy z počátku devadesátých a seriál z šedesátých let, jsou někde jinde;) Vzhledem k časovým souvislostem se nabízí srovnání se Scoobem (byť Addamsovi stihli řádnou kinopremiéru ještě před Covidem) – a co se týká kvalit, myslím, že si oba tyto rodinné filmy zaslouží stejné hodnocení, tj. 70%. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Je hodně sympatický vidět Addamsovu rodinku tak, jak byla původně nakreslena. Původní obrázkové vtipy jsem ale nečetl, tak těžko říct, jestli byli autoři tohoto filmu věrní předloze i v jiných ohledech. Vzhledem k moderní zápletce o reality show, která dá dohromady vyumělkované město s vyumělkovanou komunitou asi tolik ne, ale občas jsem měl u nějakých hlášek a vtípků pocit, že to trochu humor novinových stripů připomíná. Celkově je to však animáč v moderním střihu, který jako správná pohádka nabízí i nějaké to poselství, zde konkrétně jde hlavně o strach z neznámého kombinovaný s drby a hoaxy. Tahle "message" je zpracovaná dobře, vypadá to, jako kdyby Addamsova rodinka byla na tohle téma jako dělaná. Ve filmu je jinak pohodový humor a má fajn postavy. Nová Addams Family má sice předvídatelný děj, ale hezky odcejpá a je to celkově taková dobrá animovaná pohodička. (7/10) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Jedná sa o prvý film o rodine Addamsovcov, kde Pugsleyho (Finn Wolfhard) dabuje detský dabér. V dosavadných snímkoch bol vždy dabovaný dospelým hercom. (belinko)
  • Obřad rodiny Addamsů se nazývá Mazurka, po živém polském lidovém tanci. (ČSFD)
  • Těsně před záverečnými titulky běží klip, který paroduje úvodní titulky ze seriálu Rodina Addamsova z roku 1964. (Rico96)

Reklama

Reklama