Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (153)

Dimo 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak Addamsova rodina běžela v televzi, se Slovenským dabingem. Je tomu už dávno, ale přesto jsem nezapomněl, jak při domovním zvonku se otřásl celý barák, jak pekelně děsivý sluha alá Frankenstein ždy jen zamrčel, na extrémně černohumorné děti a Francouzského milovníka své ženy. Krásně zvrhlé. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Morbídne zábavná rodinka Addamsovcov svojim svojským čiernym humorom a prístupom ku životu patrí už medzi veteránov amerických sitcomov. Je to originálny námet na paródiu klasických hororov. Ich čierno-biele príbehy dokážu pobaviť aj po 50-tich rokoch, a to aj napriek tomu, že dnešný humor je na inej úrovni (a nemyslím tým na lepšej úrovni). ()

Reklama

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

PUGSLEY: "Otecko, môžem ísť do cirkusu?" GOMEZ: "Čo ťa to pochytilo? Prečo by chcel ísť zdravý a normálny chlapec do cirkusu?" /// Pamätám si, že už ako malý chlapec som veľmi rád sledoval seriál o rodine Addamsovcov. Vôbec mi neprekážalo čiernobiele spracovanie a nesmierne som sa pri ňom bavil. Dnes, s odstupom mnohých rokov, som seriál opäť našiel v TV ponuke. Je to úžasné! Ten humor je veľmi milý, nevtieravý a čierno čierny. Jednu bizarnú situáciu strieda ešte bizarnejšia. The Addams Family je so svojím neopakovateľným šarmom absolútnym kultom medzi seriálmi! LUSK... LUSK... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rodinu Addamsonovcov stvoril koncom tridsiatych rokov minulého storočia karikatúrista Charles Addams. Odvtedy sa táto bizarná rodinka dočkala viacerých filmových adaptácii. Ja osobne považujem za najlepšiu verziu televízny seriál "The Addams Family" (Rodina Addamsonovcov), ktorý bol natočený v priebehu rokov 1964 až 1966. Boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahovali šesťdesiat štyri epizód. Je to časom overená čiernobiela klasika. Gomez Addams, jeho manželka Morticia, ich dve deti dcéra Wednesday a syn Pugsley, strýko Fester, monštruózny sluha Lurch, stará mama Addamsová a samozrejme useknutá ruka Thing. Makabrózne, komediálne, dokonalé. ***** ()

pleva 

všechny recenze uživatele

Ani dlouhá doba tomuto seriálu neublížila a nepochopím jeho bídné umístění. Vše mi připadá velmi vypilované, nic není ani po letech směšné, a sám řadím Adamsovcov mezi top 3 seriály. Morticia je úchvatná žena Vamp, Gomez ji krásně doplňuje, Lurche, strýka i babičky by se asi každý lekl i v armádě spásy. Film nemohl mít úspěch, protože laťka i obsazení seriálu byly příliš vysoko a zkusit to stejné stejně nemívá moc úspěch. A když někde shánět, tak jen slovenský dabing. Božidara Turzonovová jako Morticia neruší a celkem je dabing malým uměleckým dílem. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • Nenápadného člena rodiny, chodicí ruku "Věc", ve většině epizod ztvárnil Ted Cassidy, který hrál Lurche. Zpravidla používal svou pravou ruku, občas ji ale vyměnil za levou, jen aby zjistil, jestli to někdo z diváků postřehne. (Alfréda)
  • Pugsleyho domáce zvieratko chobotnica sa volá Aristotle. (Gryphon)
  • Postava Kena Weatherwaxe se měla původně jmenovat Pubert. Tvůrci filmu však nakonec pojmenování změnili na Pugsley, protože se jim původní návrh zdál příliš sexuální. (topr harley)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama