Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (560)

imf 

všechny recenze uživatele

Pařížská lobotomie z rukou nejslavnějšího francouzského chirurga. Luc Besson by zasloužil půl druhé hodinky na skřipci, přesně tak dlouho jsme trpěli my. Jenže stěžujte si na slabého záporáka, digitální triky a extrémně hloupý scénář, když vám někdo servíruje spoře oděné zdravotní sestřičky, nezničitelné AUDI a Jasona Stathama jako největšího badasse v celém širém vesmíru. To prostě nejde. Dvě a půl hvězdičky za každou scénu, ve které se Jason přes rameno podívá do kamery a zkontroluje spoušť, kterou způsobily jeho končetiny. O dost horší než jednička, ale pořád o dost lepší než spousta jiných dvojek. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alexandre Azaria: 1. Naughty Girl ,2. Cells - Servant ,3. Icarus - Amen Birdmen ,4. Painful - Sin ,5. Main Theme ,6. Life Support - The Strays ,7. The Body - Servant ,8. Talk Amongst Yourselves - Grand National ,9. Kendo ,10. Saviour - Anggun ,11. Revolution - Kate Natua ,12. Paris Four Hundred - Mylo ,13. Can You Handle It - Shakedown ,14. Chase - The Cinematics ,15. Voodoo Child - DJ Cam ,16. Jet Boxing , ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nepřetržitá akční jízda kterou zdobí neskutečné akrobatické kousky a výdrž hlavního hrdiny. Přestože jistá pejorace je cítit zejména ve scénáři, režie si stále drží vysokou žánrovou úroveň a nenechává diváka v klidu ani na vteřinku. Zajímavostí budiž jakési "chanovské" bojové vsuvky, z nichž zejména ta s požární hadicí rozhodně stojí za více než jedno zhlédnutí. Většina scén však již zavání až přílišně levnou efektivností, přesto se však díky ohromné dávce nadhledu nemůžeme na tvůrčí tým zlobit. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Nemam ani ponatia o com bola jednotka, hoc som ju videl asi dvakrat a iba matne si spominam o com bola dvojka, hoc som ju akurat dopozeral. Mne to tak vyplachlo mozog, az sa divim, ako mozem suvislo:) napisat tych par riadkov...ehhhhhh....no pomohlo mi to zabudnut na chvilku na skolu a videl v akcii jednu z najsexi zaporacok a to sa pocita.... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem s hodnocením musel jít níž, protože v situaci rovnaké absence nějakého rozumného příběhu se v pokračování adrenalinových příhod vyřídiče Franka Martina umně nasnímané a nastříhané, silně nápadité a hravé bitky a honičky střídají s naprosto dementními CGI záběry, které s železnou pravidelností zazdívají vyvrcholení akčních sekvencí. Děje se to způsobem tak intenzivním (potažmo nechutným), že ani pohled na více odhalené než zahalené fešné tílko a tvářičku Kate Nauty to nemá šanci zachránit. A nepomohly by větší kvéry ani větší...jiné atributy. A jen tak mimochodem, neumí chodit na podpatkách. Oddechové akčňáky mi nejsou cizí, ale čeho je málo, toho je prostě málo. 50% za ty kousky, na které se dobře dívá. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Pištoľ, ktorú dievča používa v úvodnej scéne, je Vektor CP1. Značku a typ možno čítať spomalene. (Zeker)
  • Při umisťování bomby pod auto kurýra (Jason Statham) je možné vidět, že bomba je jen pár centimetrů nad vozovkou. Když však Frank s klukem k autu přicházejí, není vidět nic. (MrAldridge)
  • Druhé filmové nasazení kurýra stálo producenty 32 milionů amerických dolarů a během prvních tří dnů (2.-4. 9. 2002) promítání zaplatili američtí diváci za akční jízdu 20 milionů. Celkový výdělek v této zemi se vyšplhal na 43 mil. dolarů. (imro)

Reklama

Reklama