Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (416)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jubilejní desátý díl přivedl k rodinnému stolu všechny významné rychlé a zběsilé členy bez ohledu na jejich důležitost pro děj. Znovu se vytahovalo z hrobu, ale to k sérii už tak nějak patří. Oproti šílenému devátému výjezdu jde o mírné zlepšení. Hodně to však stojí na výstřední postavičce, kterou si Momoa sice dost užívá, ovšem místy je to jeho přehrávání lehce za hranou. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Vin diesel je nesmrtelný člověk bohužel, už dávno to nemá nic společného se závody, už je to kruh kdy vždycky nějaké rodinné koleno vyleze a chce se pomstít a to i tím stylem že se vrátíme zpět o pár dílů. Vzpomínka na Briana je vždycky srdeční záležitost. Ve směs byl celý film jedna velká akční šílená podívaná, ale ten konec doprdele jako vážně? Mega přehnaná událost, věřím že se sejdeme ještě pod vodou na měsíci, a nevím co všechno ,ubrat a nepřehánět. Prostě peníze dělají svoje. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Sázka na Momou coby psychopatického arciďábla a návrat všech možných i nemožných postav se vyplatila všemi deseti. Celou sérii sleduji od středoškolských let, mám s jejím sledováním spojeny nejrůznější vzpomínky a ačkoli by to do mě řekl málokdo, patřím mezi skalní fanoušky. Mrzí mě, jestli jsou pravdivé a relevantní povídačky o tom, že Vin Diesel je tak sebestředný, že všechny ostatní utlačuje nebo v horším případě vyštípá ze série, protože jednou z hlavních kouzel spočívá v tom, jak se do celé bandy/rodiny přidávají hlavní záporáci předchozích dílů i policisté, kteří proti rodině nejdříve bojují. A tyto postavy mnohdy nosí tvář slavných herců, dokonce i tří oscarových hereček. Každopádně v desítce se vydařilo úplně všechno, vidět ji v IMAXU je ten správný adrenalinový zážitek, našlapaný příběh, výborná hudba, kulervoucí akce a neskutečně dobrý Momoa, jenž si roli výstavního a šíleného zloducha náramně užívá. Osobně mě potěšil akcent lusofonních států, které hrají v celém příběhu prim. Jediné, co bych desítce vytkl, je únavné, klišoidní americké věčné omílání o rodině a příliš mnoho všech bratrů, sester, tet, babiček a už i dokonce prababiček...S tím by už mohli všichni přestat. Jinak jedinečný oddechový zážitek, kdy si hlava jednoznačně odpočine, stačí zapojit jen oči a uši a nepřemýšlet o tom, jak nelze zničit Řím a Vatikán. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Najhorší film v sérii Fast & Furios, ako niektoré recenzie hovorili? Nemyslím si. Úprimne platí, že "Fast X" som si užil niekoľkonásobne viac ako absurdné "F9". Tento film je na druhú stranu ale menej sústredený a dokopy je tak rozbitý, že pokiaľ by ste reálne chceli sa sústrediť na určitú časť príbehu, môžete byť poriadne sklamaní. Michelle Rodriguez tu má zúfalo malú rolu a dokonca budete mať počas sledovania pocit, že v určitom bode na ňu film zabudol, aby sa nám na chvíľku pripomenula. Ale aspoň tu má solídny fight s Charlize Theron, ku ktorému sa asi schyľovalo celkom dlho. Jason Momoa ako zloduch je podľa mňa skutočne čerešničkou na torte. Ten buď neberie nič z toho čo robí vážne, alebo to myslí všetko stopercentne vážne a dáva maximum čo môže. Každopádne, je vysoko zábavný a užil som si s ním každú jednu scénku. Musím dokonca uznať, že som sa začal aj poriadne zaujímať o našich hrdinov a bol som zvedavý kam sa ich príbeh reálne posunie. Moment, kedy som sa ale chvíľu nebol schopný prestať smiať je pre mňa scénka, kde zistíme čím plní svoje vrece na boxovanie Jason Statham. Spôsob, akým je tá scénka natočená a ako na to všetky postavy budú reagovať bol moment, kedy som nebol schopný sa prestať smiať. Istým spôsobom dokonalé. Akcia je absolútne nerealistická, ale zase to nie je to čo od týchto filmov očakávam. Čakal som však na svoj moment, kedy vyletíme s autom do vesmíru alebo prejdeme s autom po lane na druhú stranu hory, no nič také sa tu nekonalo. Minule to autori prepálili na totálku. Toto je film, kde som si konečne mohol užívať to, čo som reálne chcel. Keby to chcem hodnotiť podľa realistickosti, tak tento film nemá v sebe veľa kvality, no sledovať ma to bavilo. Na veľkom plátne stálo za to. Hodnotenie: B ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sebevedomy hloupy film. Nejlepsi je na nem zaludny padiuch Jason Momoa. 140 minut je az moc. V kazdem dile je totez. Stridani akce a sentimentalnich vyjevu jako rodinna slezina s babickou s velkymi slovy o soudrznosti a otcovstvi. Nasleduji velkolepe efekty jako obri bomba valici se ulicemu stylem z Indiana Jonese. Humoru tu moc nenajdete, zato je tu digitalni naduroda.Nechybi zavody vozu se slecnami a karamboly. Zda se mi, ze se serie zacina stale vice podobat komiksu. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Pekná symbolika je, že 10. film série bude mať premiéru v roku, kedy uplynie 10 rokov od tragickej smrti jedného z hlavných predstaviteľov, Paula Walkera. (andykanadan)
  • Před domem Dominica Toretta (Vin Diesel) stojí na začátku filmu několik aut, nejzajímavějším z nich je jistě koncepční Dodge Charger Daytona SRT z roku 2022, který namísto osmiválcového benzinového motoru pohání elektřina. Auto ukazuje, jak by v budoucnu mohly vypadat muscle cars Dodge, zároveň je to také odkaz na auta, která Toretto řídil v předchozích dílech v čele s Chargerem R/T z roku 1970, který se objevil hned v prvním filmu. (FIAT 500)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama