Reklama

Reklama

Vánoční prázdniny

  • USA Christmas Vacation (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina, a zoufale se snaží svou představu rodinného štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem a s vděčným pochopením přijímá veškeré manželovo snažení, jeho dvě děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti. Jeho sliby a plány je už předem přivádějí k zoufalství. Tentokrát se rozhodl zůstat pro změnu doma a prožít s rodinou Vánoce podle všech tradic a zvyklostí. Nic jej od této myšlenky nedokáže odradit. Ani stromeček, který svou velikostí rozhodně neodpovídá tradici, ani předlouhé elektrické svíčky, které nesvítí. Možná by Štědrý den nakonec nemusel dopadnout tak tragicky, kdyby se Clark nerozhodl pozvat na návštěvu ztřeštěného strýce Lewise, tetu Bethany a nesnesitelného bratrance Eddieho s manželkou. Už když se objeví, je jasné, že nemohou přispět k pohodě Vánoc. Navíc je tu Clark se svými nápady. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (584)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase to je taky moj mily predchodca Jima Carreyho. Jeho mimika, vtip a trapnost v jednom su totalnou lahodkou. Vianocne prazdniny jednoznacne patria kazdorocne pod vianocny stromcek. Dnes som si dal po rokoch repete a bavil som sa genialne. Vyborne gagy, minimalna zapletka, vela trapasov. Vianoce bez tohto filmu su u mna polovicne. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pro mne kultovní vánoční komedie, bez které prostě moje svátky nemohly existovat. Ale když jsem si to pustil teď - v říjnu, abych si oživil atmosféru, na kterou jsem byl naladěn -, tak mne to nudilo a nepřišlo vůbec vtipné. Jasně, Chevy Chase ruluje vždycky a jeho wife je fakt dost sexy, ale celkově mi to přišlo spíš teatrální a místy nechutně nevtipné. Já doufám, že až si to zase pustím na Štědrý den, bude to pro mne zase taková bomba. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Jeremiah S. Chechik svým debutem oslnil a velká škoda pro filmové fanoušky, že svůj výkon už nedokázal zopakovat. Určitě by se slušelo říct, že Vánoční prázdniny nesklouzávají k laciným moralitám, a přesto jsou vánoční snímek jako stvořené. Vytvořit takovou směs není lehké. Právě za tohle se sluší dát tvůrcům největší pochvalu. Totálně zmrvený dabing (věčná škoda) už s filmem samotným nemá nic společného. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si moje maminka pravidelně pouští už asi n-tým rokem vždycky na Vánoce, a já, přestože už ho znám nazpaměť, většinou taky neodolám a podívám na něj po n+1-té. A pořád je hodně zábavný. Jedna z nejlepších opravdu bláznivých komedií všech dob. Bohužel existují 2 verze dabingu, a ta, co šla v TV zabíjí spoustu dobrých vtipů, takže si radši pořiďte originál s titulky a máte zábavu jistou. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Výborná, na vánoční svátky naprosto ideální komedie. Chevy Chase sice nikdy nebyl nijak excelentní komik, ale úloha ztřeštěného otce Griswolda mu byla souzena a jeho představa o způsobu trávení vánočních prázdnin je tak oslňující a nadšená, že vzhledem k lavině nezdarů s ním musí každý divák soucítit, nemluvě o tom, že se při nich často potýká se záchvaty smíchu. Můj vánoční kult se z toho asi nestane, ale kdykoli bude v televizi nouze o kvalitní pořady a já si budu chtít navodit tu správnou atmosféru, Vánoční prázdniny budou vždy jasnou volbou. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (39)

  • Rezidencia na Melody Lane, kde filmovo býval Clarkov šéf Shirley, sa nachádza na adrese 727 W Kenneth Road, Glendale, štát Kalifornia. (megacik)
  • V některých scénách Clark (Chevy Chase) nosí černou kšiltovku týmu Chicago Bears, která se objevila ve všech filmech o Griswaldových. (Krissty)
  • V prvom zábere, keď Eddie vypúšťa septik, stojí auto na druhej strane cesty, prednou časťou k vyhodeným sobom. V druhom zábere, keď Eddie zdraví suseda, je už iné auto otočené opačne k vyhodeným sobom. (megacik)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Sousedský vánoční spor

Sousedský vánoční spor

11.04.2006

Spousty diváků určitě nezapomenou na památnou scénu z filmu Vánoční prázdniny, v níž snaživý tatínek Clark Griswold, v podání komika Chevyho Chase, vyzdobil rodinný dům tisíci žárovek, jen aby si… (více)

Reklama

Reklama