Reklama

Reklama

Austin Powers: Špionátor

  • Česko Špionátor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj této komedie začíná v podzemním bunkru dr. Zloducha v Las Vegas - sešli se tu největší zabijáci na světě, aby se poradili, jak zlikvidovat britského agenta a zároveň světově uznávaného fotografa Austina Powerse. Ten zatím s pomocí své spolupracovnice paní Kensingtonové prchá před šílenými davy svých obdivovatelek. Jeho dalším úkolem je akce v klubu, kde se údajně chystá řádit dr. Zloduch. Tomu se však podaří uniknout tak, že se nechá zmrazit, a zřejmě hodlá ve své činnosti pokračovat v budoucnosti. Austin se proto rozhodne ho následovat. Po třiceti letech jsou oživeni. Austinovi bude nadále asistovat dcera paní Kensingtonové, půvabná mladá Vanessa. Přestože mezi nimi není právě soulad, musejí vytvořit sehraný tým a zabránit oživlému Zloduchovi v jeho spádech... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si znovu pustil Špionátora,abych zjistil,jestli s odstupem času nezměním své hodnocení,ale faktem je,že pro to nemám důvod.Austin Powers mě pořád baví,Dr.Zloduch je bezchybný a nadšení Mika Myerse je brutálně nakažlivé.Nemění se ani můj názor na těch pár slabších momentů,pro které jsem nemohl udělit pět hvězdiček,naštěstí jich není mnoho,takže můžu s klidem říct,že mě i dnes film dokáže pobavit a rozesmát. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Filmy s Jamesem Bondem nemam moc rád, takže je zase tak detailně neznám a některý vtípky jsem proto asi tak úplně nepochopil. Ale přesto se mi tahle parodie docela líbila. Je to sice tak o třídu níž, než např. Žhavé výstřely nebo Bláznivá střela, ale dá se na to koukat. Mike Myers tady dělá tak půlku filmu. A znalci Jamese Bonda si to asi užijou víc, než já. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Konečně parodie na Bondovky, která není vysloveně trapná a ve svém jádru obsahuje notnou porci originality. Mike Myers je příkladem zjevu, jenž zrovna k následování nevybízí, jako komik zastánce absolutního stylu a taky toho moderně fekalofilního. Ovšem to retro, které staví příběh do zvláštní roviny filmu sluší. Není nikterak přehnané, tudíž neubíjí. Ovšem ty hudební vložky mezi scénami trapností překypují a místo vložek kulturních, stávají se vložkami ze zboží drogistického a zachycují proudící nudu. Ovšem rozmanitost postav, již zmiňovaných kostýmů a taky přítomnost několika známých tváří dělá z běžné řadové komedie a retroparodie slušně koukatelné dílko. Krom trapných meziscének jest dalším mínusem ještě dost značné přehrávání gagů, tj. když se divák zasměje má scénárista tendenci v tom samém gagu pořád a pořád operovat až najednou pitvá. Pitvá divákovu trpělivost. Nejsou to čisté 4 hvězdičky, spíše tři a půl, z čehož ta půlka je právě za porci originality, která stojí na vzniku další známé filmové postavy. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Po prvních minutách, které se odehrávají v 60.letech 20.století, jsem to chtěl vypnout. Na něco tak šílenýho jsem se opravdu nechtěl dívat. Jenže po přesunutí děje do současnosti se i humor ustálil a Mike Myers mi začal připadat vtipný a v několika momentech mě opravdu rozesmál. Jenže takových momentů bylo málo. Ve srovnání s Bláznivou střelou či Acem Venturou musím dát nízké hodnocení, protože MM nedosahuje jejich kvalitu. ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem do čeho jdu a nic moc mě tedy nepřekvapilo. Austin Powers je vskutku bláznivá špiónská parodie, která zachází s Jamesem Bondem velmi podobným způsobem jako Spaceballs s Hvězdnými válkami. A právě na komické stránce toto dílko nejvíce získává i nejvíce ztrácí. Vtípky sice většinou pobaví, odpustil bych si ale místy trochu toho nechutnějšího humoru, který taky někdy působí dost trapně. Scénář, ač je záměrně překombinovaný, vypadá vcelku solidně a herci fungují na výbornou, zejména pak ústřední dvojka Myers-Hurley. Podtrženo, sečteno, Austin Powers vytěžuje svůj potenciál a spolehlivě rozesměje, nic víc od něj ale neočekávejte. 5/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Název úvodní písně k filmu je "Soul Bossa Nova" složená Quincy Jonesem. Později byl stejný námět použit pro Kanadskou show "Definition" (1974). (PußyMagnet)
  • Elizabeth Hurley i Mimi Rogers si zažádaly a bylo jim povoleno, aby si mohly nechat své kožené oblečky. (PußyMagnet)
  • CD, které Austin zkouší pustit, je "Mr. Tambourine Man" od kapely The Byrds. (PußyMagnet)

Související novinky

Reklama

Reklama