Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

U filmů, jejichž příběh vyžaduje, aby se veškeré postavy chovaly jako idioti, používá Roger Ebert pojem The Idiot Plot. Podle stejného klíče by u Chumscrubber musel použít trochu jiný pojem - The Lunatic Plot. Prostě blázen kam se podíváš. Jsem už na různé ujeté světy celkem zvyklý, zde jsem však byl po půlhodině velmi zaskočen, neboť jsem si před zhlédnutím pročetl pouze obsah a žánrové zařazení. Tenhle film je podivnou a v několika místech silně mrazivou satirou na dnešní ... maloměstský svět. Takříkajíc nemilosrdně nastavuje zrcadlo ... ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Nádherně bláznivé a podivné postavičky. Atmosféra tohoto předměstí a jeho šílení obyvatelé mě opravdu nadchly. Trochu mi to připomnělo Donnieho Darka, ale i Obyčejné hrdiny. Asi je to celkově oblíbený motiv v některých amerických filmech - děti feťáci, někdo z nich spáchá sebevraždu, rodiče úplně blázniví a každý s nějakou úchylkou...ale nějak se toho nemůžu nabažit :) ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Napadajú ma 3 nepotlačiteľné klady, ktoré rozhodne stoja za zmienku. Od presného-správne zničeného hlavného hrdinu (Jamie Bell), cez duchovno-afektovano-úskočné etudy kvázi štastných rodičov, až po nečakane bystrý zápal pre úsmevné vsuvky (oko, pilulky) a…koniec. "Generácia X" sa usiluje o totožnú satiru ako "Americká krása", len si na to vyberá totálne vyšinutý, dosť neukotvený model sprostredkovania informácií. Čo by nevadilo keby nevytŕčali 2 podstatné (pre niekoho možno zanedbateľné) vady-prvoplánovosť a nerozhodnosť. Slovom, nabúravať konzumné rituály a pofidérnu behaviorálnu vedu západnej pologule cez nezmyselné, sardonicky podané defilé duší satelitného mestečka mi jednoducho nešmakuje-je príliš tvárne/márne. K tomu ta nadbytočná žánrová hra na slepú babu, kedy sa Arie Posin schováva za rôzne štýly a nedokáže jasne stanoviť svoj úmysel. Ak ním ale bolo vystavať zbytočne predramatizovanú, teenegersky nevyzretú a akože symbolickú podobizeň tzv. "americkej individuálnosti", tak sa to jednoznačne podarilo. Ja si však kritiku ľudského faktoru predstavujem inak a keby "Chumpscrubber" upustil od (tu) nemiestnej vážnosti, naopak ostal prevažne v tej ledabolej čierňave-jeho použitelnosť či platnosť by bola isto väčšia. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jamie Bell - (Dean Stiffle) +++ Camilla Belle - (Crystal) +++ Justin Chatwin - (Billy) +++ Glenn Close - (Carrie Johnson) +++ Rory Culkin - (Charlie Stiffle) +++ Ralph Fiennes - (Michael Ebbs) +++ John Heard - (Policajt Lou Bratley) +++ Lauren Holly - (Majitelka obchodu) +++ Carrie-Anne Moss - (Jerri Falls) +++ Rita Wilson - (Terri Bratley) +++ Hudba: James Horner +++ ////////// ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Něčeho je tam až příliš, ale jinak bomba, výborná hudba, výnikající Jamie Bell a ta frajerka, kterou neznám, Anne Moss v dost podivné roli, vlastně dobří jsou všichni. Z takové cizoty až mrazí. Lidé spolu mluví, ale vůbec se neslyší. Na povrchu OK, pod povrchem tragédie. Všichni se tváří šťastně, ale jsou prázdní a zbyteční. Depka a delfíni. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Film získal Cenu diváků pro nejlepší film na Filmovém festivalu v Moskvě. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně ve Valencii, Los Angeles a kalifornské Santa Claritě. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2005 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama