Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Kritika života strednej vrstvy Ameriky (tak, ako sa to pôvodne písalo o Simpsonovcoch, ktorí ale nikdy takto sarkastickí neboli), jej mládeže, sociálneho systému, školstva, lások a sklamaní, vzletov a pádov, skrátka komplexná seriálová ,,hříčka" nielen o jednej rodine, akurát kreslená a s kopou veľmi suchého a často konverzačného humoru, ktorý ak nemáte radi alebo ho nestíhate vnímať, mať radi nebudete.⚪Ale ja to milujem, až si trúfam povedať, že Daria je mojím najobľúbenejším animovaným seriálom. Nech mi Simpsonovci aj všetko ostatné, čo mám rada, odpustí. A český dabing, aj keď občas pôsobí trochu divne (jeden hlas dabuje viac ľudí za diel a pod.), tomu nasadil korunu.⚪Ps.: A ďakujem Bohu, že Daria nie je tak prefláknutá mainstreamom v našich končinách ako kadečo iné.⚪ ()

crap 

všechny recenze uživatele

Daria a její signaturní sarkasmus.. tehdá bylo na MTV vícero kvalitních animovaných seriálů (až k nevíře,co je z toho teď), ale tento u mě vyhrává na plné čáře. Opravdu velmi vtipný a hudebně nabitý seriál. Pokud máte rádi dobrou muziku a značnou dávku ironie, neváhejte a obohaťte své obzory tímto kultovním kouskem. ()

Reklama

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Daria. Kultovní seriál se kterým jsem kdysi začal na legendární tv stanici supermax, a s menšími či většími prostoji ho sleduji dodnes. Velká negativa - Skutečně fajn je jen první řada, druhá a třetí začnou být trochu nezáživné a člověk trpí hlavně neustálými obměnami hlasů všech postav. Velká pozitiva - Seriál je aspoň v první sérii dokonale cynickej, pak se bohužel začnou objevovat díly, které nemají s myšlenkami seriálu nic společného - (zpívaný díl a díl se Svátky byl imho odporný.) Pozitiva - skvělá 90's hudba v každém dílu. Pozitiva - postava darii. A postava Jane. Naopak otec Darii je dle mého nejzoufalejší postava v dějinách seriálu. Zatímco třeba homer simpson je aspoň zpočátku seriálu "hodnej trouba" co se snaží jen udělat vše pro svou rodinu, otec darii jen kňučí, je labilní a má srdeční záchvaty. Pokud je v Darie každá postava archetyp a má své klady a zápory, zajímalo by mě jaké klady má mít Jake - Dariin otec. Takže takové zamyšlení v mé krásné minirecenzi a jinak je mi všechno šumák jako týdle brejlatý holce se kterou bych se v reálným životě asi nekamarádil. ()

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

‎"Pojďme si tady a teď slíbit, že Dariin sen uskutečníme." - "...myslíte ten, ve kterem lidi na ulici najednou vzplanou?" :D kedysi som to pozerával na supermaxe ešte, teraz som doplnil všetky ostatné série a vychádza mi z toho jediné - Dariu žeriem so všetkým, čo k nej patrí - irónia, satira, inteligentný humor, trápne ticho, stereotypy a významné pohľady tu nadobúdajú úplne nové rozmery ()

anomaliana 

všechny recenze uživatele

Dariu si pamätám ešte z môjho detstva, stihla som ju zaregistrovať. Vtedy mi to ale moc nedalo. Pozerala som to znovu tak pred rokom, či pred dvoma a mala som z toho zážitok. Nemôžem z toho, ako Daria každého odkopla svojimi hláškami, skvelý typ flegmatického dievčaťa. Najviac ma pobavil detail, že stále tam všetci chodia oblečený rovnako, čo je v animovaných veciach docela bežné. Skvelý seriál! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je spin-off veleúspěšného Beavise a Buttheada. V něm byla Daria vytvořena jako vedlejší postava svou inteligencí a suchým humorem protikladná k hloupým hlavním hrdinům. (Tom Riddle)
  • Postava Darii je volně založená na synovi Glenna Eichlera, tvůrce Darii. (Tom Riddle)
  • Tvorba každého dílu trvala deset měsíců až jeden rok (od konceptu až k postprodukci). (Tom Riddle)

Reklama

Reklama