Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (688)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Sám bych na to nekoukal, takže to hodnotím podle toho, jak moc dobrý je tenhle film pro děti. A pro ně je super. Oživlé hračky jsou fajn nápad už od dob H. Ch. Andersena a pak Hermíny Týrlové. Woody, Buzz, pan Brambora a vůbec všechny postavy jsou osobité a celé to dobře ubíhá. A když si k tomu přidáte adekvátní humor, (na svou dobu) luxusní animaci a soundtrack Pavla Bobka, máte perfektní animák. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kultovní animák, který položil základ třetímu rozměru na poli celovečeráků. Ani mi nějak nepřišlo, že je Toy Story už 15 let starý, protože jsou animáky s horší animací i v současnosti. Film nepostrádá akci, dobrodružství, humor ani romantiku - skoro jako výčet k hranému filmu a to je o to lepší, že jde o animák. No nejvíce mě pobavil věčně frustrovaný (předchůdce Scrata) dinosaurus Rex. Během optimální délky stopáže filmu jsem se vůbec nenudil a to je pro mě důležité. Zkrátka první celovečerní animák, který má sem tam nějakou mouchu, což však vyváží vynikající hudba, ale prostě i tak si ode mě těch 5* zaslouží. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Nevím, no. Když jsem film viděla jako dítě, tak mě vůbec nebavil, a teď jako dospělému mi přijde, že Příběh hraček ani není moc dělaný pro děti, spíš pro dospělé posedlé nostalgií, což nejsem, takže mě to taky nebaví. Takže jsou to ve výsledku dvě dobré Buzzovy hlášky a potom čekání na nevyhnutelný happy end. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hýčkání ode mě nečekejte. Jistě si takhle inovativní filmy zaslouží respekt, přesto.. Trvalo mi, než jsem si na pixarovskou premiéru udělal volný čas – a rovnou jsem spojil oba díly dohromady. Ale více než toto hodnocení ode mě John Lasseter a jeho tým očekávat nemůže (tedy alespoň pro první díl, kdy se mnozí ještě rozkoukávali). Bavil jsem se, to ano, ale oproti jiným dílkům tohoto veleúspěšného studia zdaleka ne tolik, rozhodně jde o výjimečný počin digitální kinematografie, ale když jsem ho viděl po letech (a poprvé), okouzlující ohňostroj nápadů mě na zadek dostatečně neposadil. Dospělý divák je zde znatelně upozaděn.. Což je škoda!! ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřila, že se z hraček dají udělat tak propracované a věrohodné postavy, kterým budu jako divák tak intenzivně držet palce, aby vše dobře dopadlo :-) Opravdu velmi podařený film, který změnil pohled na animované filmy jak v oblasti technologie, tak v tom, že se animáky přestali brát jako podřadné záležitosti pro chvilkové zabavení dětí. Tohle je v tom nejlepším slova smyslu film pro každého. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (102)

  • Původně měl být hlavní postavou Tinny z krátkometrážního snímku Pixaru Tin Toy (1988). Ztratil se během rodinného výletu a aby se dostal zpět domů, dá se dohromady s břichomluveckou loutkou. Tinny byl později nahrazen hračkou-astronautem jménem Lunar Larry, z něhož se nakonec stal Buzz (Tim Allen); loutka se proměnila ve Woodyho (Tom Hanks). (HellFire)
  • Pixar nabídl namluvení postavy Buzze Billymu Crystalovi. Když později viděl hotový film, označil své odmítnutí za největší chybu své kariéry. Pixar na jeho stesk reagoval nabídkou na roli Mikea v Příšerkách s.r.o. (novoten)
  • Vo filme sa dá zbadať benzínová pumpa spoločnosti DINOCO. Táto istá spoločnosť je aj v ďalšom filme od Pixaru - Autá. (slavo_held)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama