Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní příběh amerického lupiče z Divokého Západu Jesseho Jamese (1847 – 1882) se stal inspirací pro řadu westernových snímků. Na plátnech kin se začal objevovat již v éře němého filmu a v roli Jesseho Jamese se objevili slavní herci jako Robert Duvall (Velká Northfieldská loupež) nebo Brad Pitt (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem). V roce 2001 natočil režisér Les Mayfield moderní verzi příběhu o legendárním psanci, jehož jedni vnímali jako nebezpečného zločince a druzí oslavovali jako hrdinu. V akčním westernovém snímku Psanci Ameriky se v roli neohroženého pistolníka představil irský herec Colin Farrell, pro něhož to byla jedna z prvních větších hereckých příležitostí. Příběh pojednává o tvrdém gangu bratří Jamesů a Youngerů, kteří se po skončení americké občanské války vrací zpátky na své farmy v Missouri. V rodném městečku se však setkávají s nelítostným železničním magnátem, který s pomocí bandy pistolníků zastrašuje místní obyvatele a za směšné částky vykupuje jejich pozemky na stavbu železnice. Mladí farmáři se ale nemíní vzdát svých pozemků za žádnou cenu a brání, co jim právem náleží. Začíná jedna z největších štvanic v historii Divokého Západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

cityman 

všechny recenze uživatele

Moderní western o Jesse Jamesovi, který se pokouší vnést nový náhled na tuhle prastarou legendu. Nakolik se mu to daří asi musí posoudit každý sám, ale já můžu říct že ačkoliv je to pohled neotřelý tak na můj vkus až moc ve stylu MTV. Ovšem dobře se na to kouká, pokud zrovna nepíšete seminárku o tomhle americkém "zbojníkovi". :o) ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní novodobý western. Klasický, předvídatelný, přesto docela zábavný příběh, inteligentní humor, skvělé herecké výkony v čele s Colinem Farrellem, pěkná, mnohdy překvapivá hudební složka a hodně efektní konec=4*, i ksdyž do pěti stačilo jen trochu originality ve scénáři...škoda, přesto nadprůměr. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej trošku netypickej western s Colinem Farrellem v hlavní roli, ale bohužel se do takovýhle role až zas tak nehodí, ale to se ještě dá překousnout, jenže tenhle film mě prostě nedokázal zaujmout, věechno bylo takový nemastný neslaný, nic pořádnýho se nědeeje a půvofnímu filmu se to moc nepodobá, ale děj má i svý světlý chvilky a proto aspoň ty 2* ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie. Meno režiséra mi nehovorilo nič, aj herecké obsadenie pozostávalo skôr z mladších hviezdičiek. No, film nemal ničím výnimočný scenár, ale všetko ostatné bolo viac ako v poriadku. Režisér to podal svižnou a zábavnou formou, takže film nemal žiadnu šancu nudiť. Je to síce len taký oddychový western, no dá sa pozrieť aj viackrát a nakoniec aj to obsadenie nebolo vôbec zlé. Colin Farrell, ktorý o rok naplno zabodoval v Schumacherovej Telefónnej búdke, tu podal tiež výborný výkon a ostatní herci mu príjemne sekundovali. Mimoriadne svieža záležitosť. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Podobné bláboly asi četl v dětství Robert Ford i když tuhle zromantizovanou prasárnu by snad nebyl schopný vypotit ani Karel May na éčku,protože jeho dílo vedle tohodle vypadá jako vrcholový naturalismus pro otrlé.Navíc poplatnou dnešní době metrogayů a tupotwilightiletých uctívaček prasečího ksichtu Lautnera z americké střední 90210 (neboli ti co usínali u ''verze'' s Bradem Pittem-nejlepšího filmu všech dob).Velká škoda,že si Jesseho nestřihnul Luke Perry (čti Luke Pery) alias Jelen Mekgej a bylo na první pohled zřejmé,co je tohle zač.To aby si snad člověk měnil profilovou fotku.Zachvíli amíci natočí příběh osvoboditele Adolfa a jeho lítý boj proti zlotřilému židovi,ne?! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie trvalo 65 dní, z toho počas 45 dní sa teplota pohybovala okolo 40 stupňov Celzia. (m.a.t.o.)
  • Počas prípravy na natáčanie sa herec Gregory Smith (Jim Younger) naučil zaobchádzať so zbraňou tak dobre, že si od svojich kolegov vyslúžil prezývku "Secret Weapon". (m.a.t.o.)
  • V rámci prípravy na film museli herci stráviť šesť týždňov na ranči s kovbojmi, kde sa učili jazdiť na koňoch. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama