Reklama

Reklama

Pouta války

  • Jižní Korea Taegeugki hwinalrimyeo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina archeologů najde kostru, která je identifikována jako ostatky Lee Jin-seoka. Potíž je ovšem v tom, že Lin Jin-seok nezemřel, nýbrž se ve zdraví dožil požehnaného věku. Zato jeho bratr, Jin-tae, zmizel v korejské válce. Vracíme se do minulosti, píše se rok 1950. V době vypuknutí války oba bratři narukují a jsou odveleni na frontu. Jin-tae uzavře se svými nadřízenými dohodu -- pokud vykoná dostatečný počet hrdiských činů, pošlou jeho mladšího bratra dříve domů. Starší bratr se tedy účastní všech misí, zatímco svého sourozence div neudusí návalem bratrské lásky a péče. Potom ale Jin-tae padne do nepřátelského zajetí... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

castor 

všechny recenze uživatele

Poctivou (místy i moc) dávkou sentimentality nabitý válečný epos, který pochopitelně nutí ke srovnání se Spielbergem a jeho Saving Private Ryan. I zde jsme svědky rozpomínání si starého muže na válečné události z poloviny 20.století. Spolu s ním a jeho bratrem se vracíme do běsnění korejské války, kam byli oba násilím odvedeni. Bitevní pole ukazuje odlidštěnou tvář člověka, kde neexistují žádná pravidla pro přežití. Starší a ráznější z bratrů se ovšem (aby zároveň dosáhl bratrova propuštění) stává vražedným strojem a válečnému peklu zcela propadá. Efektní bitevní sekvence (stejně jako u Spielberga), rovněž četná ruční kamera, končetiny ne zrovna tam, kde mají obvykle být, krev, beznaděj. Upřímně mi jen místy chyběl silnější příběh, dalo se čekat, jak to asi celé skončí, forma jednoznačně obsah převyšuje!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Slíbils mi, že se vrátíš a doděláš ty boty. Tak proč jsi to nesplnil?" Že by za to mohla válka? To byl jen tip. Nicméně až dojde k neodvratnému konfliktu mezi Čechy a Moravany, tak projevím své vlastenectví rychlým přesunem směrem od fronty a odletem do teplých krajin. Po skončení bojů zjistím, kdo na válce nejvíce vydělal a půjdu mu s puškou v ruce a ohněm v srdci poděkovat za zmařené životy. Tady v bratrovražedném boji válčí Jih proti Severu, hodní proti zlým i vojáci proti civilistům. Je to drsná podívaná, ale i když nepatřím mezi elitu masochistů, kteří se rádi trestají bezmocným sledováním srdceryvných dramat, tak jsem byl poměrně spokojen. Poněkud mi však vadila jistá nepřehlednost boje a protože neumím rozlišit stranickou příslušnost asiatů zasypaných zeminou, tak jsem se občas ztrácel mezi přesnými trefami do žlutého. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci vojnovy velkofilm a krasne naplnena Hollywoodska mustra, ozivena korejskou dramatikou. Akcne sceny su dostatocne intenzivne a vztahy medzi postavami vyborne gradovane. Ma to hlbku, myslienku, emocie aj adrenalin. Porovnania s Ryanom su samozrejme mimo (toto je taky lepsi Windtalkers-ktory mam asi ako jediny na svete rad), ale lepsich vojnovych filmov vela nenajdete. 9/10 ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Ryanem tenhle film vystihuje dost přesně - bohužel až příliš. Technicky precizní, sugestivní válečné scény a vkusně dávkovaná emocionalita, ale pro mě osobně až příliš konvenční výstavba příběhu. Rámování do současnosti, (zpomalené a prosluněné) flashbacky do krásných dob míru, to už jsme ve válečných filmech viděli mnohokrát. Stačí si spojit výstavbu scénáře Ryana, Kulky v hlavě a Narozen 4. července a Je-gyu vás nemá čím překvapit. Trochu škoda, že se při té realizační jistotě nezmohl i na trochu originality co se kompozice děje týče. Tohle je takřka klasický "hollywoodský válečný film", snad až oldschool - myslel jsem si, že podle tak provařených mustrů se už filmy ani netočej (v zákopech hrdina vzpomíná nad fotografií, vzpomíná jak po sobě cákali vodou... eh :-). Ale i tak velmi suverénní čtyři hvězdičky. Skvěle natočené, city nabušené. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pouta války patří k tomu absolutně nejlepšímu, co lze v žánru "válečné drama" vidět. Bohužel to však neplatí ve všech aspektech filmu, nýbrž hlavně po formální stránce, která je naprosto fenomenální. Dočkáme se prakticky dokonalého spojení dynamiky a rychlosti (Black Hawk Down) a síly a intenzity (Saving private Ryan). ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Spojené státy americké vyslaly na korejský poloostrov 302 tisíc vojáků, kteří spolu s menšími jednotkami dalších dvaceti států pomohli jihokorejským jednotkám. (Duoscop)
  • Na začátku filmu je v protestním průvodu proti korejské válce vidět cedule s anglickým nápisem „Give arms to us fight million youths“. (Duoscop)
  • Boje skončily 27. července 1953, kdy byla podepsána dohoda o příměří, která obnovila hranici kolem 38. rovnoběžky a vytvořila Korejské demilitarizované pásmo. Sovětský svaz před konfliktem a po celou dobu války výrazně materiálně podporoval armádu Severní Koreje a čínských dobrovolníků. (Duoscop)

Reklama

Reklama