Reklama

Reklama

V létě roku 1950 se 71 studentů na vojenské základně, provizorně vytvořené z dívčí střední školy v Pohangu, bránilo stovkám severokorejských vojáků. Bránili se 11 hodin a díky jejich odvaze se spojenecká vojska posunula více do útoku. Film je natočen na základě skutečné události a děj byl inspirován dopisem jednoho ze studentů. (balone)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

molotov 

všechny recenze uživatele

Není to taková pecka jako Pouta války, se kterými se chtě nechtě musí srovnávat, protože jsou to jediné korejské válečné velkofilmy o korejské válce z poslední doby. Film se ale nesnaží podchytit celou korejskou válku jako Pouta, ale ukazuje "pouze" boj nějalika desítek studentů proti předvoji severokorejské armády (natočeno podle skutečnost). Technicky naprosto úžasné, ty peníze na tom jsou vidět. Scénář bohužel není zrovna to, čím by se film mohl chlubit. Tím neříkám, že by byl film nedejbože hloupí, ale nečekejte brilantně vystavěné drama antických rozměrů. 71: Into the fire je přesto velmi nadstardardní vojenský film. 9/10 ()

Pugo 

všechny recenze uživatele

Kórejský vojnový film natočneý na americký štýl. Vrámci klišé mi chýbal zrejme už len milenecký trojuholník. Neberem to vôbec ako výtku alebo chybu filmu. S prehnaným patriotizmom a s tým súvisiacimi vecami som nikdy nemal problém. Technické spracovanie je na vysokej úrovni, chvalabohu casting je tiež v poriadku, kedže som si chalanov nemýlil (podľa mien sa to moc nedalo usledovať). Možno sa režisér mohol kúsok viac popasovať s psychológiou postáv a emóciami, zrejme ale na to nebol priestor a asi aj ambície snímku boli iné. Stále ide ale o kvalitnú mimoamerickú produkciu. Kiežby sa na Slovensku podarilo natočiť niečo podobné. Námetov je mnoho... ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Příliš se mi nelíbí koukat na rákosnické filmy. Jejich ksichty jsou totiž k nerozeznání a těžko se v nich orientuje. Korejci nicméně točí nejlepší válečné filmy na světě, takže moc nemůžu jinak. Tahle skutečná událost je něco neuvěřitelného a válečná vřava na hranicích únosnosti, takže jsem byl po skončení zdrcený jak emocionálně, tak fyzicky, protože počty mrtvých se kvapem blížily killcountu největších masakrů. 100% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Korejky nám poradili filmy, na který se máme podívat, tak koukáme. Tenhle prý obsahoval celou řadu korejských idolů, jeden na straně jihokorejců, druhej na straně severokorejců, jeden student...On celkově tenhle válečňák má trošku zvláštní námět. Je vlastně o tom, jak partička 71 studentů bránila a ubránila kótu proti bůhví kolika tisícový severokorejský armádě. Trošku to vypadá jako když v jednom dokumentu o Severní Korei vyprávěli, jak jedna bojovná severokorejka sundala letadlo kulometem. Dobře no, ale tak možné je všecko. Výsledkem stejně tak byl naprosto perfektní válečnej film s výbornou akcí a válkou se vším všudy, který mi skoro v ničem nevadil. Snad jenom v tom, že akce byla na začátku a na konci a prostředek byl vycpanej sádrokartónem. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Chtěla bych dát pět hvězd, protože co se Leemu nepovedlo v Sayonara itsuka, to se mu povedlo teď - já vím, že se děj nedá srovnávat. Mám na mysli to jak na mě filmy zapůsobily po emocionální stránce. Konec jsem prostě probrečela, přišlo mi strašně líto těch zmařených životů. Ti kluci měli život ještě před sebou... Ale právě proto zůstanu u čtyř hvězdiček. Řemeslně je film perfektní, nic jinýho jsem ani nečekala - počínaje hereckými výkony, kamerou a muzikou konče. Tu pátou nedám prostě proto, že "válka je vůl." ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Českou stopou ve filmu je Dvořákova symfonie „Novosvětská“, kterou hraje v odlehlé místnosti jeden ze studentů. (poz3n)
  • Choi Seung-hyun, který ztvárnil roli Oh Jang-buma, je dobře známou postavou především mimo oblast filmu. Pod přezdívkou T.O.P. zpíval v jedné z nejpopulárnějších jihokorejských kapel Big Bang. (sharik002)
  • Severokórejský generál nosí na ruke hodinky známej značky Rolex zo 70-tych rokov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama