Reklama

Reklama

Hrdinové války

  • Čína Ji jie hao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

JFL 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od předchozí tradice propagandisticky profilovaných válečných spektáků z Číny kráčí "Hrdinové války" ve stopách filmů, které v novém tisíciletí vznikly v kapitalisticky orientovaných zemích. Podobně jako "Zachraňte vojína Ryana", "Nepřítel před branami" či "Pouta války" zobrazuje i čínský film obyčejné lidsky profilované hrdiny, kterak čelí hrůzám a paradoxům války. Svou výmluvnost znásobuje tím, že namísto idealismu přichází s realismem a pompézní spektakularitu nahrazuje efektivní impresí. Vedle toho také dílo zrcadlí aktuální společenskopolitický vývoj v Číně, kde sice oficiálně vládne komunismus, ale prakticky v životě lidí stále více prostoru dostávají individualita a na státní ideologii nezávislé hodnoty. Více v recenzi na Rejže.cz. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu mne uchvátil...první hodinu nádherné bojové akce...válka jak se patří...bum bum...super. Pak to najednou utnou a člověk nechápe, jak něco tak necitelného mohl režisér provést. Najednou sledujete nudný a utahaný příběh vysloužilého vojáka, který se snaží dohledat nějaké informace o svých spolubojovnících. Bohužel přežil jako jediný a tak mu jeho vyprávění nemá kdo dosvědčit. Navíc jsem větší část filmu tápal v tom, kdo proti komu bojuje.... Druhá polovina celý film neskutečně v mých očí degraduje...proto jen 2* za první polovinu. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Na Asiatech se musí obdivovat jedna věc.. že za málo peněz dokáží rozpoutat takové vizuální orgie, o kterých si ostatní mouhou nechat jenom zdát. Američani mají Ryana, Korejci Taegukgi a Číňani Assembly. Ale pozor, válečný film je to pouze z poloviny, jelikož po první hodině a čtvrt příjde část, která se odehrává po válce, kdy sledujeme pátrání velitele Gu, který hledá svou "zmizelou" jednotku. Rozhodně doporučuju i lidem, kteří jinak válečně filmy vůbec nemusí...tenhle si vaši pozornost jistojistě zaslouží. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Číňani, přestože komunisti, si taky prožili svoje. V tomhle filmu nejen že lítají končetiny, červená barva z vojáků lítá jedna báseň a těla jsou rozmašírovaný po celým plátně, ale taky se dozvíte něco o historickejch faktech a uvidíte pěknou řádku hezkejch výbuchů. Hrozně se mi líbily jizvy a různá zranění, který byly jak vystřižený ze žurnálu o amputacích a vyhřezlejch střevech. Taky vojenská technika, zbraně a všechno bylo hrozně autentický. Ale to je jenom jedna část filmu. Poválečné dění má taky něco do sebe a když už nic, tak aspoň uzříte střípky komunistické Číny po válce. I když už se mi to pak zdálo celkem dlouhý. Jednou jsem se v tom ztratil, protože jsem nevěděl, která armáda je která. Přes všechny klady, 3. A až se na to podíváte, tak možná pochopíte. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Válečné scény jsou bez diskuze dechberoucí a hyperrealisticky explicitní, přehledné a dobře se v nich orientuje. Ryanův look je dnes skoro standardem a pořád se na to dobře kouká. Snímek je natočen v Číně a za jejich peníze, takže je jasné, že musí být politicky korektní, ale naštěstí propaganda je znát - politruk je nejdůležitější voják v rotě. Naštěstí to není zase tak znát. Boj hlavního hrdiny za uznání padlých kamarádů za hrdiny tvoří většinu stopáže a tady film může nudit. Trochu. I pro to čtyři hvězdy. Kdo má rád válečné filmy, neměl by "Assembly" minout. A kdo má domácí kino nechť si přidá pár bodíků :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Herec Zhang Hanyu v roce 2008 získal cenu Golden Horse v kategorii nejlepší herec. V roce 2009 zvítězil film na čínském filmovém festivalu Sto květin. V roce 2008 získal prestižní čínskou cenu Zlatý kohout v kategorii nejlepší film. Mezinárodní filmový festival v Pchjongjangu udělil snímku dvě hlavní ceny, a to v kategorii nejlepší kamera (Lü Yue) a nejlepší režie (Feng Xiaogang). (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Guan Si", který napsal scénárista filmu Liu Heng v roce 1992. (Terva)

Reklama

Reklama